free download 78 travel guides written by experts

Yoga Festival – Primul festival de Yoga din România are loc pe 19-20 Noiembrie

De la primele înscrieri pe frunzele fragile de palmier și până în zilele noastre, Yoga a cunoscut patru perioade principale de inovare, dezvoltare și practică: Yoga Pre-clasică, prima dintre etape, dezvoltată de civilizația Indus-Sarasvati din nordul Indiei acum mai bine de 5.000 de ani, Yoga Clasică – definită de Pantajali, considerat și părintele Yoga, acesta având o influența semnificativă asupra multor stiluri moderne de yoga, Yoga Post-clasică – perioadă în care maeștrii yoga au creat un sistem de practici pentru întinerirea corpului și prelungirea vieții, Yoga Modernă – o dată cu sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al-XX-lea, când maeștrii yoga au început să călătorească în Occident, atrăgând noi adepți.

Indiferent de perioada de practică, Yoga înseamnă mai mult decât stăpânirea pozițiilor și creșterea flexibilității, Yoga este despre transformarea profundă a unei persoane prin transcenderea ego-ului. Această disciplină spirituală cunoaște în ultimii ani o dezvoltare impresionantă și în România, din ce în ce mai mulți adepți ai unui stil de viață sănătos adoptând practica yoga.   

Fitness Scandinavia, una dintre cele mai mari școli de Fitness din România, organizează în perioada 19-20 noiembrie 2016 Yoga Festival, primul festival dedicat practicii yoga în România. Peste 25 de presenteri din România și din afară vor susține clase de Yoga, pilates, workshop-uri de terapie prin râs și body-art, toate menite să te elibereze de stres, să îmbunătățească postura, să crească vitalitatea și nivelul energiei din corp. Între cele mai așteptate clase din cadrul Yoga Festival enumerăm: Power Yoga, Yoga Fusion, Prenatal Yoga, Postural, Yogilates, Hatha Yoga, Ultimate Pilates, Feminitudine.

Beko Kaygee din Anglia este presenter internațional, creatorul a nenumărate programe, precum Yoga Vibes™, Capoeira Fitness (UK), Tribal Yoga, Bollywood Groove, Dynamic Chi Yoga, Tribal Jam, ‘Bend it With Beko’ și ‘Blade’ (antrenamentul inspirat de filmul “Blade”), toate acestea dezvoltându-se o dată cu a sa carieră ca și director al programului F3 Fitness, fondator al Academiei F3 Tai Chi & Chi Kung, în prezent punând bazele școlii de yoga F3. Beko Kaygee va susține în cadrul Yoga Festival România clase de Power Yoga-clasă potrivită atât pentru începători, cât și pentru avansați, care pune accent pe variații ale posturilor, vinyasa dinamic, posturi de echilibru și o ușoară parte de forță, Yoga Fusion- o uniune armonioasă între minte, trup și respirație, această clasă aduce elemente de Iyenger, Sivananda, Hatha și Ashtanga Yoga, toate îmbinate perfect într-o vinyasa (secvențe de asane/ posturi îmbinate împreună prin respirație), dar și Tribal Yoga – clasă ce se bazează foarte mult pe mișcări influențate de Yoga Egiptului Antic și Arte Marțiale.


Avisek Majumdar din India a studiat Yoga din tradiția Școlii de Yoga Bihar/Satyananda Yoga, India încă de la o vârstă fragedă. Certificat ca profesor de Yoga de Ashram Sivananda, Kerala, Avisek lucrează pentru a inspira oamenii să-și realizeze pe deplin potențialul lor și pentru a le crește bunăstarea. Avisek va susține în cadrul Yoga Festival România clase de SATYANANDA YOGA, care vă va ajuta să vă concentrați asupra întineririi corpului și a minții prin mișcări atente, blânde și sincronizate cu respirația și prana.

Stefano Crocetta din Italia, Carlos L’Abbate din Argentina, Pantelis Nikolaidis din Grecia, Liora Zytcer din Israel, Cori Gramescu, Andreea Pautov, Stefan Nicolaescu, Veronica Constantinescu, Dora Dinu din România, toți susțin practicile de Yoga și Pilates și vor fi prezenți cu clase speciale în cadrul Yoga Festival România, ce va avea loc în perioada 19-20 noiembrie 2016.


„Toți iubitorii de yoga, ai sportului și ai unui stil de viață sănătos sunt așteptați la Yoga Festival să descopere yoga, ca practică fizică, dar și ca modalitate de relaxare, de eliberare de stres și energizare. Clasele din cadrul Yoga Festival sunt destinate atât începătorilor, deoarece ne dorim să oferim o alternativă la variantele clasice de mișcare, dar și celor avansați, care vor putea experimenta tehnici noi și vor practica yoga alături de maețtri recunoscuți la nivel național și internațional. Așadar, vă așteptăm la Yoga Festival România!” declară Veronica Miona, Manager Fitness Scandinavia.

Festivalul are loc la Hotel Ramada, de pe Bd. Poligrafiei din București, iar biletele sunt disponibile pe www.fitness-scandinavia.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *