free download 78 travel guides written by experts

Wagner Arte Frumoase si Povesti lanseaza colectia de portelanuri “Winter of gentiliTEA”

“Povesti cu Zapada”, “Visul Ceaiului”, “Bijuterii de seara” si “Paretare” sunt noile colectii din portelan nobil, grupate in seria “Winter of gentiliTEA”, pe care atelierul de portelanuri pictate manual Wagner Arte Frumoase si Povesti le lanseaza cu ocazia sezonului de iarna 2011 – 2012.

“Povestile cu zapada” ale Anei Wagner sunt obiecte din portelan fin pentru sarbatorile de iarna – globuri, clopotei, seturi de masa, mic mobilier cu insertii de portelan – pictate in intregime manual. Oraselul feeric, care apare ca lait-motiv in lucrarile artistei, este de data aceasta intr-o cromatica rece, de iarna. Albastrul regal se imbina rafinat cu aurul si cu motivul fulgilor de nea intr-o compozitie simpla si eleganta, asezata de fiecare data pe coama delurilor inzapezite. Portelanurile din aceasta colectie vor fi reproduse intr-un numar limitat, prin urmare vor fi cu atit mai valoroase.

“Visul ceaiului” este o colectie de obiecte din portelan decorate printr-o tehnica mixta de imprimerie si pictura manuala. O tema ce te invita la visare, la intoarcerea in copilarie si la a-ti pune intrebari. Te poti intreba daca ceaiul viseaza vreodata, de unde vin toate cuvintele insirate pe portelan, ce-i cu toate "lighioanele" astea. In fond, ce-i cu toata povestea asta suprarealista?

“Noi, cei din atelierul Wagner, credem cu convingere ca imaginile de pe obiectele din portelan ale acestei colectii reprezinta chiar visul ceaiului. Ceaiurile viseaza. Ele viseaza ca noi toti, cind lighioane, cind o coroana si un pantof, cind un margaritar si un trandafir atirnind de panglica bleu de la piciorusul bufnitei albe, cind un leopard in lesa si un faun sprintar alergind pe buza cestii de portelan fin”, spune Ana Wagner despre aceasta colectie.

Colectia “Bijuterii de seara” imbina, in premiera pentru creatia Anei Wagner, patru materiale: portelanul pictat manual, pietrele semipretioase, piese metalice unicat de anticariat si cristalele.

Temele miniaturale de pe portelan spun parca povestea intregii bijuterii si reprezinta centrul de interes al compozitiei. Aceasta imbinare de materiale rare, care vin din lumi diferite, aduce eleganta si nobletea serilor de bal de altadata. Cristalele dau farmec pieselor si sunt facute pentru a straluci in serile de Craciun si de Revelion.

“Paretare”, o colectie mai restrinsa de obiecte, realizata in tehnica mixta de imprimerie si pictura manuala, are ca obiect al inspiratiei paretarul – o bucata de pinza cusuta sau brodata de mina care se pune in casele taranesti pe perete, in scop decorativ.

Este o tema inspirata din folclorul romanesc. Artistii atelierului Wagner au pastrat intocmai linia desenului taranului roman – artizan naiv dar pur – si sinceritatea textului care stirneste zimbetul dar te si poate pune pe ginduri.

“Desigur, am adaugat acestor desene mici interventii pretioase de aur pur, aplicat manual. Este o colectie plina de mesaje de dragoste si intelepciune pentru cei cu umor si cu drag de arta naiva romaneasca”, spune Ana Wagner despre aceasta colectie.

Ca toate propunerile atelierului Wagner de pana acum, si colectia “Winter of gentiliTEA” reuneste piese valoroase de arta, unice, destinate colectionarilor cu spirit liber, celor care au placerea de a visa cu ochii deschisi, celor carora intoarcerea la copilarie si la joc le este la indemina.

Obiectele noilor colectii se gasesc, incepand cu 20 octombrie 2011, la Magazinul Wagner Arte Frumoase si Povesti din Bd. Carol 39 si la Wagner Maison de la Porcelaine din Cotroceni, str. Dr. Staicovici 19. Comenzile speciale si personalizarile dupa dorinta clientului se fac la numerele de telefon 0728306619 sau 0214110124.

Bucuresti, 19.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *