metalshow

MagazinulDeCase.ro: Zona dubleaza pretul locuintelor

MagazinulDeCase.ro, primul si cel mai eficient serviciu de tranzactii imobiliare directe din Romania, a realizat o analiza care reflecta preturile solicitate de particulari pentru proprietatile situate in cartierele de lux ale Bucurestiului, comparativ cu alte zone ale capitalei. Pe langa preturile de strigare afisate in site, analiza cuprinde si preturi reale de tranzactionare ale imobilelor, comunicate direct de proprietari.

Conform analizei MagazinulDeCase.ro pretul mediu al locuintelor situate in cartierele de lux a inregistrat o scadere de aproximativ 7% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009. La nivel general, pretul mediu al apartamentelor din Bucuresti a inregistrat o scadere de aproximativ 20% comparativ cu anul 2009.

In ceea ce priveste vanzarile, zona in care este situata proprietatea poate chiar dubla pretul imobilului in unele cazuri . Spre exemplu, un apartament cu 2 camere , utilat si mobilat, cu suprafata de 48 mp din Primaverii are ca pret de strigare 100.000 Euro. La polul opus, pentru un apartament cu 2 camere, utilat si mobilat, avand aceeasi suprafata dar situat in Berceni, un proprietar cere cu 47 % mai putin: 53.000 euro.

Aceeasi diferenta se observa si in cazul preturilor de tranzactionare ale imobilelor postate pe MagazinulDeCase.ro. O garsoniera de lux situata in Cotroceni, de 34 mp, s-a vandut in luna iulie cu 63.000 Euro, pe cand o garsoniera din zona Politehnica, avand utilitati apropiate, precum si suprafata de 33 mp s-a vandut cu 37.000 Euro.

O diferenta mare de preturi se inregistreaza si in cazul apartamentelor cu 3 camere. Astfel, un apartament de 71 mp, din anul 1985, utilat si mobilat situat in Dorobanti, are ca pret de strigare 135.000 euro. Acelasi tip de apartament, avand aceleasi caracteristici dar situat in Ferentari are ca pret de strigare 52.000 Euro, cu 61 % mai putin.

Diferenta este din nou confirmata de preturile de tranzactionare ale imobilelor vandute in ultima luna de pe MagazinulDeCase.ro. Astfel, un apartament cu 3 camere situat in Piata Victoriei s-a vandut cu 130.000 euro, pe cand acelasi tip de apartament, insa situat in Pantelimon a fost tranzactionat la inceputul lunii iulie la un pret cu 57 % mai mic: 55.500 Euro.

Ca o concluzie pentru ultimele luni, se confirma evolutia descendenta a preturilor pentru toate zonele, impactul asupra proprietatilor de lux fiind insa ceva mai redus. Diferenta dintre preturile de tranzactionare si preturile de strigare tinde sa se mareasca spre 15%, relevante fiind preturile de pornire si nevoia de a vinde in timp cat mai scurt.

MagazinulDeCase.ro a fost achiztionat, la inceputul acestei luni, de catre Sanoma Digital SRL, companie subsidiara a grupului Sanoma Magazines International.

Site-ul publică anunţurile imobiliare direct de la proprietari, pe baza unei taxe fixe, fără nici un comision pentru tranzacţiile finalizate. În prezent, valoarea totală a tranzacţiilor imobiliare operate cu ajutorul MagazinulDeCase.ro ajunge la 689.763.885 Euro. Cunoscut drept cel mai eficient portal imobiliar din România, MagazinulDeCase.ro garantează cel mai mare număr de vizualizări per anunt. Totodata, site-ul a ajutat la închierea a peste 4800 de tranzacţii imobiliare, dintre care cea mai cunoscută publicului este vânzarea vilei omului de afaceri Cristian Ţânţăreanu pentru 3.5 milioane euro.

Bucuresti, 22.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *