free download 78 travel guides written by experts

Limba de lemn in presa

Ilie Rad (coordonator)
Editura Tritonic

Despre limba de lemn se vorbeste, mai sistematic, incepand cu ultimele doua decenii ale secolului trecut, iar in spatiul cultural romanesc doar dupa evenimentele din 1989. Fenomenul ca atare a fost insa anticipat de George Orwell, in faimosul sau roman, O mie noua sute optzeci si patru, aparut inca in 1949." (pp. 8-9)

Ilie Rad a reusit sa grupeze in lucrarea coordonata de domnia sa o seama de materiale deosebit de interesante despre limba de lemn, toate structurate pe cateva mari categorii: I texte fundamentale, II Limba de lemn – diversitati conceptuale, III Limba de lemn – ieri, IV Limba de lemn – azi. Veti regasi limba de lemn in timpul lui Carol al II-lea, veti citi despre "Limba de lemn" – de la Ceausescu la Ion Iliescu, despre cea de la zodiac sau din mesajele funerare de la mica publicitate. Si acestea sunt doar cateva dintre capitolele lucrarii, pentru ca da, limba de lemn este intalnita in foarte multe zone.

Fiecare capitol in parte contine analize deosebit de interesante ce ofera o perspectiva finala asupra limbii de lemn din tara noastra de-a lungul vremii. Veti regasi desigur si multe expresii pe care le intalnim in zilele noastre – si poate va veti amuza, poate… nu.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *