creative night talks

Limbajul corpului. Atenție, gesturile vorbesc pentru noi!

Isabelle Duvernois
Editura NICULESCU

V-ați uitat vreodată la o reclamă sau un buletin de știri sau un material video cu sunetul oprit? Ați observat că vă puteți da seama de atitudinea celui care vorbește/celor care interacționează chiar și dacă nu auziți ce spune?

Ați remarcat că tindeți să vă creați o impresie despre acea persoană chiar fără să o auziți vorbind?

Limbajul corpului. Atenție, gesturile vorbesc pentru noi!

Ținând cont că aproape 70% din comunicare a noastră are loc prin mijloace nonverbale prin intermediul cărora transmitem o sumedenie de informații celor din jur și receptăm detalii despre cei cu care interacționăm, este important să cunoaștem mai multe despre limbajul corpului.

În primul rând, “devenind conștienți de propriile obiceiuri, vă veți putea îmbunătăți comunicarea și relația cu ceilalți” (p. 27), “veți reuși să dobândiți o mai bună cunoaștere a imaginii pe care o proiectați și a aceleia pe care ceilalți și-o fac despre dumneavoastră.

Oare imaginea pe care o proiectez corespunde în linii mari ideii pe care mi-o fac eu despre ea? Înțelegând felul în care gesturile dumneavoastră îi oferă unei persoane o anumită impresie despre dumneavoastră, de care poate că nu erați pe deplin conștient, veți reuși să adecvați mai bine intenția de comunicare la percepția pe care și-o face interlocutorul în cauză.” (pp. 26-27)

“De la cap până la picioare, incluzând brațele și bustul, fiecare parte a corpului dumneavoastră se exprimă, emițând astfel o multitudine de semne nonverbale, cărora nu le putem neglija niciun aspect.

Ce putem înțelege din aceste semnale spontane sau stăpânite conștient, în acord sau în contradicție unele cu celelalte? Care sunt cele ce dezvăluie personalitatea profundă a interlocutorului dumneavoastră?”

Isabelle Duvernois explică într-un mod succint, ușor de urmărit, cu exemple și ilustrații și cu evidențieri ale elementelor ce este bine să fie reținute, limbajul nonverbal și modul în care îi putem înțelege mai bine pe ceilalți, respectiv modul în care putem folosi limbajul nonverbal pentru a susține mesajul verbal pe care dorim să îl transmitem.

Toate gesturile corpului sunt prezentate în această carte, volumul ajutându-vă să puteți depista mai ușor trădarea, să știți când cineva înccearcă să vă seducă, când se dorește să vi se trezească sentimente de simpatie etc..

În ultimă instanță, volumul oferă informații prețioase despre cum să folosiți limbajul nonverbal pentru a fi mai convingători zi în fiecare zi, în plan personal și profesional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *