free download 78 travel guides written by experts

Laboratorul de Ştiinţe Bayer îşi redeschide porţile în aprilie 2016

 · Cea de-a treia aniversare a proiectului în România va aduce ştiinţa mai aproape pentru 3.000 de copii
 · Bayer îşi continuă angajamentul de a dovedi tinerei generaţii că ştiinţa poate contribui la o viaţă mai bună
 · Ediţia din 2016 vine cu o abordare inovatoare şi mai aplicată a formatului consacrat Science Lab

Pentru al treilea an consecutiv, Bayer România organizează Laboratorul de Ştiinţe, menit să demonstreze copiilor că ştiinţa poate fi distractivă, prin intermediul unor experimente atractive în domeniul nutriţiei şi sănătăţii. Laboratorul de Ştiinţe este dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi se va desfăşura între 1 şi 28 aprilie 2016 la ARCUB Gabroveni.


Laboratorul a fost conceput ca răspuns la una dintre problemele majore cu care sistemul educaţional românesc este adesea asociat ─ prea multă teorie, în defavoarea activităţilor practice. Ediţiile anterioare au fost extrem de bine primite de copii, profesori şi părinţi deopotrivă, ceea ce a subliniat nevoia unui demers mai îndelungat şi mai amplu: 

„Vă mulţumim pentru o zi impresionantă, interesantă, educativă şi relaxantă în acelaşi timp. Apreciez efortul echipei BAYER şi în mod special al studenţilor care şi-au dedicat timpul şi priceperea unor copii de 9 – 10 ani. Pe feţele lor s-a văzut încântarea! Aţi făcut şi experimentul bucuriei copiilor!“ ─ profesor

„Azi am devenit copil pentru câteva minute. Mulţumesc!“ ─ părinte

„Mulţumim echipei proiectului, oamenilor mari care s-au gândit la oamenii mici. Succes pe viitor!“ ─ copil în vârstă de 10 ani

sunt doar câteva dintre impresiile împărtăşite de participanţi în „Jurnalul micului cercetător“, la finalul sesiunilor de experimente.

Ce aduce nou ediţia din 2016?

 · Program extins, pentru a putea primi cât mai mulţi participanţi: o lună întreagă de activitate, cu un program de 8 ore pe zi în cadrul săptămânii Şcoala Altfel, între 18 ─ 22 aprilie
 · O modalitate inovatoare de a vizualiza experimentele cu ajutorul unei holograme 3D
 · Exerciţii aplicate pentru toţi participanţii, cu idei ce pot fi încercate şi acasă, urmând indicaţiile din broşura în format tipărit.

„Laboratorul de Ştiinţe din România înseamnă pentru Bayer mai mult decât un proiect, este o poveste. Şi deşi începe cu ‘a fost odată’ când interesul copiilor pentru ştiinţă era din ce în ce mai mic, povestea se termină când tot mai mulţi copii redescoperă în fiecare an modul în care funcţionează natura din jurul lor. Proiectul pilot început în săptămâna ‘Şcoala Altfel’ din 2014  fost extrem de bine primit de către copii şi profesori, aşa că am dublat capacitatea în 2015, dar tot nu a fost suficient pentru a onora toate solicitările. Anul acesta venim nu numai cu un program de lucru extins, dar şi cu elemente tehnologice inovatoare, instrucţiuni pentru exerciţii de realizat acasă şi experienţe DIY pentru toţi copiii implicaţi, dovedind încă o dată că ştiinţa poate deschide drumul spre o viaţă mai bună“, a spus Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer România şi Bulgaria.

În cadrul ediţiei din 2015, peste 1400 de copii au vizitat Laboratorul de Ştiinţe în doar 5 zile, pe durata săptămânii Şcoala Altfel. În acest an, numărul estimat de copii care vor lua parte la activităţile din cadrul Laboratorului este de peste 3.000.

Angajamentul Bayer în România se pliază pe nevoile specifice ale populaţiei – educaţie mai bună şi sănătate mai bună, acestea find componentele cheie ale unei vieţi mai bune la nivelul comunităţii în care compania activează.

Partenerul media al Laboratorului de Ştiinţe Bayer în 2016 este Itsy Bitsy FM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *