Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

IT la iarba verde

Tabara Forum IT

Campina, 24-29 august 2005

Scop

IT&C-ul este un domeniu care are nevoie de specialisti. Ei se formeaza in timp, se cizeleaza, pe masura ce li se ofera cunostinte pe care trebuie sa le puna in practica. 

Nu sunt insa foarte multe locuri unde tinerii sa poata afla diverse informatii din IT, sau in care cei cu adevarat interesati de IT&C sa poata interactiona direct cu reprezentanti ai companiilor IT cu renume pe piata din Romania sau pe cea globala.

Poate ca avem de-a face si cu un paradox: tinerii romani sunt recunoscuti pe plan mondial – prin prisma rezultatelor obtinute in numeroase companii multinationale in care lucreaza sau datorita premiilor castigate la competitiile internationale din IT&C.

Este, asadar ,nevoie de oportunitatea pre\entei in acelasi loc a reprezentantilor acestor categorii din IT&C: experti din companii si pasionati de IT din toate colturile tarii.

{viewonly=registered,special}Concept

“Abilitatile” de aur atat de des laudate ale tinerilor romani nu pot supravietui si nu sunt puse in valoare pe termen lung daca lipsesc educatia si spiritul de echipa. Pentru a face educatie e nevoie de timp, asa ca ne-am gandit sa folosim o parte din timpul lor liber -> vacanta. Iar ca sa stimulam spiritul de echipa ne-am gandit sa nu oferim de lucru acasa, in singuratate, ci sa aducem alaturi, la iarba verde (adica si ceva relaxare), specialisti din domeniul informatic, absolventi ai facultatilor de profil, studenti, elevi si, ultimul ingredient, pasionati de informatica sau orice alte persoane interesate.

Astfel am ajuns la IT la iarba verde: un concept nou, inedit, o modalitate de a le oferi tinerilor posibilitatea de a se cunoaste si de a afla cine se afla in spatele unor nickname-uri de pe diverse site-uri de profil – inclusiv de pe www.forumit.ro, de a imbina workshopuri IT si prezentari cu relaxarea si atmosfera de tabara la munte.

Organizatori

Orice idee este buna insa nu se pune singura in practica. Asa ca, s-au apucat sa organizeze Tabara ForumIT: Echipa emisiunii de televiziune "Forum IT", care – timp de 3 ani – a tinut cu sufletul la gura zeci de mii de telespectatori de toate varstele, constienti de avantajul pe care ti-l ofera o dezbatere interactiva: educatie fara costuri.
Asociatia ALUMNO, formata din studenti si absolventi prahoveni, pentru care acesta este al doilea proiect si primul de nivel national. Sediul in Campina.
Asociatia SpareTime Group, formata din liceeni si studenti, pentru care emisiunea a fost un bun prilej de a afirma ca timpul liber e cea mai importanta resursa a tinerelor generatii si nu trebuie risipita! Are sediul in Targu Mures si o filiala in Bucuresti.

Realizare

S-au trasat directii de actiune, s-au stabilit sarcini asa ca… la treaba. Incheiere de parteneriate si cautare de sponsori si parteneri, inslusiv parteneri media. Si au fost gasiti: parteneri. Negocieri pentru asigurarea cazarii participantilor, a meselor. Stabilirea unui program. Promovarea evenimentului.

Luni de munca, drumuri, stres.

Dar cu folos.

Participantii au cu ce sa fie “plictisiti”:

Fiecare zi este "achizitionata" de o cunoscuta companie romaneasca sau una multinationala. Specialistii acesteia vor face prezentari bazate pe o vedere din interior a unui mediu de lucru atat de special, elitist si bineinteles performant. In acelasi timp, membrii taberei au sansa unor dezbateri deschise cu cunoscatori ai domeniilor care ii intereseaza si, evident, posibilitatea de a-si face prieteni printre acestia – o sansa pentru viitoarea cariera.
Zilnic se vor organiza concursuri cu premii, in cadrul carora participantii isi vor dezvolta abilitatile de comunicare si spiritul de echipa. In cadrul taberei se spera ca va fi deschisa o biblioteca in aer liber, un post de radio local si un newsletter.
Seara vor fi organizate focuri de tabara si discoteca in aer liber.
La final se va redacta un comunicat de presa prin care vor fi facute publice concluziile, ideile si mai ales rezultatele practice ale acestei experinte inedite.
A fost definitivat si programul.
S-a realizat site-ul, s-a facut promovarea evenimentului si a urmat proba de foc: deschiderea evenimentului.

Totul a inceput. Dupa saptamani de munca si eforturi tabara de la Telega – Campina – a fost reamenajata pentru acest eveniment. Deschiderea a beneficiat de participarea ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiilor, Zsolt Nagy, a secretarului general al CNR UNESCO, Alexandru Mironov si a oficialitatilor prahovene.

Si au fost si momente cum in alta parte nu mai sunt: prezentari ale filosofiei Open Source si cursuri Linux alaturi de prezentari Microsoft. Discutii pana seara tarziu cu specialistii care au fost foarte deschisi. Ateliere. Jocuri propuse de companiile care au avut prezentari. Momente amuzante. Deschidere. Cadouri si premii in fiecare zi pentru toata lumea. Voie buna, muzica, oameni interesanti si informatie. Toate la Tabara ForumIT desfasurata in parteneriat cu UNESCO, MCTI si Consiliul Judetean Prahova, in cadrul programului international „Education for ALL by 2015”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *