metalshow

Dezbatem sanatatea

Colegiul Medicilor din Romania s-a infiintat cu o motivatie precisa, transformata ulterior in atributie legala, aceea de a apara demnitatea si onoarea medicilor. Colegiul Medicilor din Romania reprezinta, de asemenea, si o autoritate in controlul si supravegherea modului in care este exercitata aceasta profesie. Implicarea sa in reformarea sistemului sanitar romanesc porneste de la aceasta dubla calitate.
 
Colegiul Medicilor din Romania isi propune sa vorbeasca despre malpraxis si etica medicala, dar si despre constrangerile la care medicul este supus.Sa puna sub semnul intrebarii calitatea managementului in sistemul sanitar, dar si implicatiile unor campanii de denigrare nu intotdeauna onest argumentate. Sa analizeze cazurile de coruptie aduse lumii medicale, dar si imperfectiunile sistemului legislativ. Toate acestea din necesitatea unei reprezentari corecte a imaginii medicului si a profesiunii sale in societatea romaneasca. {viewonly=registered,special}In ultimul timp, "criza sanatatii" a ocupat cu generozitate primele pagini ale cotidianelor, head-line-urile buletinelor de stiri la posturile de radio si televiziune si, nu in cele din urma, spatiile destinate talk-show-urilor. S-a vorbit mult despre coruptie, despre medicamentele compensate, despre blocajele din spitale. In urma discutiilor si controverselor pe marginea unor subiecte atat de dureroase pentru majoritatea populatiei au ramas, deocamdata, acuzele reciproce si amanarile.
 
Initiativa organizarii unei serii de dezbateri sub atenta indrumare a Colegiului Medicilor din Romania a pornit de la aceste realitati. Si de la convingerea ca toti acei reprezentanti ai societatii civile care pot avea un cuvant de spus, trebuie sa contribuie la conturarea unor solutii credibile pentru crizele sistemului sanitar si la influentarea deciziilor celor in masura sa le puna in practica.

Dezbaterile sunt evenimente periodice de tip panel – masa rotunda, pe teme stabilite de Colegiul Medicilor din Romania. In special, aspecte legate de impactul integrarii in Uniunea Europeana, relatia cu industria de profil si cu mediul politic, calitatea jurnalismului medical, chestiuni de etica si deontologie medicala, etc.
 
La dezbateri participa reprezentanti ai Colegiului Medicilor din Romania, personalitati din lumea medicala, din industria farmaceutica,reprezentanti ai autoritatilor, mass-media, etc. In cadrul lor este promovata si revista "Medica", revista de profil a Colegiului Medicilor. Aparitia revistei se inscrie intr-un program general al Colegiului Medicilor din Romania care vizeaza imbunatatirea relatiei medic-pacient. Structurat pe subiecte majore, acest demers editorial urmareste stabilirea unui parteneriat eficient cu societatea civila si definirea unor programe comune cu industria de profil. Numar de numar, "Medica" prezinta si o sinteza a dezbaterilor.

Temele propuse de Colegiul Medicilor din Romania si dezbatute in cadrul acestor evenimente au fost pana in prezent: "Rolul si locul Colegiului Medicilor din Romania in societatea civila", "Malpraxis", "Medicul de familie – la interfata intre pacient si sistemul de sanatate", "Dreptul la sanatate – impactul pachetului de reforma asupra pacientului", "Medicamentele si investigatiile in sistemul public de medicina ambulatorie", "Colaborare sau confruntare – relatia dintre Colegiul Medicilor si autoritatile responsabile din domeniul sanatatii". Subiectele de dezbatere si comentarii pe marginea lor realizare de prof. doctori din conducerea Colegiului s-au regasit si in mapele de presa care au fost puse la dispozitia reprezentantilor media specializati in domeniul medical (televiziuni, radio, agentii de stiri, site-uri de informare, presa scrisa) prezenti la dezbateri.
 
Invitati de seama: Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu (care a onorat cu prezenta 2 dezbateri pana in acest moment), Directorul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, consilieri prezidentiali, secretari de stat din Ministerul Sanatatii, reprezentanti ai Comisiilor de Sanatate din Camera Deputatilor si Senat, delegati ai unor institutii internationale prezente in Romania, alte personalitati din sfera societatii civile, ai corpului medical au raspuns cu promptitudine acestei provocari lansate de Colegiul Medicilor de a gasi solutii adecvate diverselor aspecte ale crizei din sanatate.
 
Logistica evenimentelor si anume locatia, serviciile de catering, de sonorizare, lansarea invitatiilor, realizarea mapelor de presa, in general liantul catre media au fost realizate de firma Tango Event, firma specializata in PR& organizare de evenimente. Locatiile au fost alese pe criterii de capacitate, accesibilitate, confort, dotari si nu in ultimul rand de pret – de exp. sali din cadrul Grupului pentru Dialog Social (Calea Victoriei nr. 120), Camerei de Comert si Industrie (Blv. Octavian Goga nr. 2). Numarul de invitati a crescut seminificativ, daca la primele dezbateri acesta nu depasea 40 de persoane, ultimul eveniment a reunit peste 100 de participanti, si datorita deplasarii in Bucuresti a reprezentantilor Colegiilor din fiecare judet.
 
Impactul media al fiecarei dezbateri a fost unul satisfacator. Datorita subiectelor "ce dor", impun un diagnostic corect si obliga la un tratament adecvat, presa a fost prezenta in numar mare, s-au luat mini interviuri personalitatilor prezente, iar compania organizatoare Tango Event a monitorizat cu acuratete discutiile reflectate ulterior in presa.
 
Urmatoarea dezbatere a Colegiului Medicilor din Romania va avea loc in aceasta primavara, compania Tango Event va da ca de fiecare data startul asigurarii conditiilor de desfasurare, deci……va invitam sa scriem impreuna retetele!
 
Tango Event se doreste a fi partenerul de care aveti nevoie pentru organizarea si derularea evenimentelor cele mai variate, incepand cu elaborarea conceptiei pana la relatiile publice post-eveniment. Organizam evenimente corporate (simpozioane, conferinte de presa, targuri, congrese, training-uri, teambuilding-uri, lansari de firma/ produse, cocktail-uri, party-uri), evenimente private (aniversari, nunti, vernisaje, expozitii, petreceri pentru copii), evenimente tematice (petreceri de Craciun, 8 Martie, Paste).
Ne puteti contacta la numarul de telefon: 0766 35 33 08, adresa de e-mail: oana_s_s@yahoo.com, persoana de contact Oana Stroescu.{/viewonly}
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *