free download 78 travel guides written by experts

Christian Sabbagh devoaleaza “Filiera cipriota”, noua modalitate folosita de migranti pentru a intra in Europa

“Lucrurile s-au precipitat dupa ce prima mea sursa a refuzat sa mai mearga cu noi in Cipru”

Emisiunea “Sabbagh in actiune”, difuzata sambata seara, de la ora 21.30, la Kanal D, va difuza un reportaj de exceptie, despre o noua metoda prin care migrantii pacalesc autoritatile din tarile europene, pentru a patrunde, de aceasta data legal, pe continent.

In urma unei investigatii jurnalistice in premiera pentru Romania, Christian Sabbagh, alaturi de echipa emisiunii sale, demonteaza mecanismul prin care migrantii patrund, in mod legal, in Europa.  In mecanism sunt angrenate retele de trafic de persoane din Romania si Bulgaria, placa turnanta fiind in Cipru. De acolo, migrantii se indreapta spre tari precum Marea Britanie, Franta sau Germania.

“Lucrurile s-au precipitat dupa ce prima mea sursa a refuzat sa mai mearga cu noi in Cipru. Era clar ca acolo se intampla ceva si ca excursia urma sa fie periculoasa”, spune Christian Sabbagh.

Sute de romance si bulgaroaice au fost duse de retelele mafiote in Cipru, pentru a se marita cu cetateni din Pakistan, Bangladesh, Liban sau alte tari din Orientul Mijlociu. In baza certificatului de casatorie obtinut legal pe insula si cu ajutorul pasapoartelor europene pe care le au proaspetele lor sotii, migrantii pot calatori fara restrictii in Vest. Pretul unei astfel de tranzactii este de pana la 15.000 de euro de persoana, bani care intra in buzunarele capilor retelelor de traficanti si ale avocatilor care ii ajuta.

Aceasta este, practic, o noua metoda de a ocoli legislatia europeana dupa incheierea Acordului recent dintre Uniunea Europeana si Turcia in privinta migrantilor, care a inchis multe dintre rutele ilegale pe care acestia le foloseau pana acum.

Dovezile filmate si povestea acestei exceptionale si periculoase investigatii jurnalistice le puteti urmari sambata seara, in emisiunea “Sabbagh in actiune”, de la ora 21.30, la Kanal D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *