metalshow

Cele 22 de legi imuabile ale brandingului

Al Ries & Laura Ries
Editura Brandbuilders

Multi isi doresc sa afle care este cheia succesului in branding. Al Ries si Laura Ries propun 22 de legi imuabile pentru succesul brandurilor dumneavoastra. Si daca brandurile nu sunt imuabile, aceste legi, spun autorii, sunt.

Scrisa in spiritul lucrarilor autorilor, cartea de fata arata tuturor Cum sa transformi un produs sau un serviciu intr-un brand de clasa mondiala. Studiind diverse marci si evolutia acestora de-a lungul timpului autorii au sintetizat concluziile intr-o lucrare din care extrem de multi specialisti si nu numai au de invatat.

Scrisa in stilul american – cu foarte multe exemple oferite pentru a ilustra fiecare idee – cartea, asa cum apreciaza Philip Kotler, „demonstreaza ca oamenii de marketing trebuie sa stie sa construiasca un brand si sa-l mentina in viata”. Intr-adevar cartea aminteste de marci care au disparut – si de elementele care au dus la aceasta situatie – si care, fireste, este de dorit sa nu fie puse in practica de cel ce citeste lucrarea celor doi.

„Daca intreaga companie este un departament de marketing, atunci intreaga companie este un departament de branding” afirma autorii (p. 8), care lanseaza si o idee: „Desi pare acum ilogic, am putea sa vizualizam cumva un moment in care conceptul de marketing insusi va deveni depasit si va fi inlocuit de acela de «branding»” (p. 9).

Lucrarea aminteste si unele exemple si reia cateva idei pe care le accentueaza din Cele 22 de legi imuabile ale marketingului, supunand atentiei cititorului, in acelasi timp, ideea de focus, de diferentiere. Pentru a putea avea succes – in conditiile in care se poate afirma ca existenta unui brand faciliteaza procesul vanzarii – am putea spune intr-un fel pre-vinde – brandurile trebuie sa se diferentieze in mintea consumatorilor. Brandingul este asadar abordat intr-o maniera complexa, cu exemple clare pentru fiecare lege in parte si cu argumente care sustin ideile intr-o carte care nu se adreseaza unui singur departament – ci in cadrul unei lucrari care ii este de folos deopotriva strategului, omului de PR, specialistului in marketing, tanarului care doreste sa aiba succes in aceste domenii, publicitarului s.a.m.d.
 
Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti parerea dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *