free download 78 travel guides written by experts

BDR Thermea este acum detinuta 100% de Fundatia Remeha

Grupul BDR THERMEA, producator de echipamente termotehnice, anunta ca REMEHA GROUP BV, compania mama, a achizitionat pachetul de 40% din actiunile BDR THERMEA detinute de BRAVE B LUX SA, companie administrata de fondul de investitii BC PARTNERS.

Finalizarea procesului de achizitie a avut loc in data de 31 Octombrie 2011. Prin aceasta actiune, REMEHA GROUP BV (detinuta de Fundatia REMEHA “STICHTING AANDELEN REMEHA”) a devenit unicul actionar al grupului BDR THERMEA.

Grupul BDR THERMEA a fost fondat in toamna anului 2009 prin fuziunea dintre DE DIETRICH REMEHA GROUP si BAXI GROUP. La acea data, 60% din actiunile BDR THERMEA erau impartite dupa cum urmeaza: 40% administrate de fondul de investitii BC PARTNERS si 60% detinute de Fundatia REMEHA.

Totodata, la jumatatea anului 2011, BDR THERMEA a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al companiei BAYMAK din Turcia, care pana atunci a fost un joint-venture intre BDR THERMEA si Dr. Murat Akdogan. BAYMAK reprezinta pe piata de profil din Turcia a doua mare companie producatoare de echipamente termotehnice.

BDR THERMEA este unul din liderii mondiali in furnizarea de servicii, producerea si distribuirea de echipamente termotehnice, operand pe o piata a carei valoare depaseste 16 miliarde de euro vanzari anuale. Grupul are peste 7000 de angajati in Europa si o cifra de afaceri de peste 1.8 miliarde de euro, fiind clasat pe locul 3 la nivel european. BDR Thermea detine si comercializeaza in Europa unele din cele mai de succes brand-uri ale industriei termotehnice, printre care: De Dietrich, Baxi, Remeha, Heatrae Sadia, Brötje, Potterton, Chappée, BaxiRoca si Baymak.

Scopul Grupului este sa ofere produse si servicii inovative si de inalta calitate atat pietei curente cat si pietelor noi. Pentru a indeplini aceasta promisiune, grupul BDR Thermea va adera la gamele de produse existente si concomitent va explora oportunitati pentru a furniza in permanenta clientilor sai servicii si tehnologii de ultima generatie.

Bucuresti, 14.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *