free download 78 travel guides written by experts

Ana Maria Sandu este invitata la Festivalul New Literature from Europe

Ana Maria Sandu este invitata la "Crime Scene: Europe", cea de-a opta editie a Festivalului New Literature from Europe, organizat de Institutul Cultural Roman, New York. Prozatoarea isi va prezenta cel mai recent roman, Omoara-ma!, aparut in colectia „Ego.Proza”a editurii Polirom, in anul 2010. Festivalul se va desfasura in intervalul 15-20 noiembrie 2011, in diverse locatii din Manhattan, Brooklyn & Queens, NY organizat de Institutul Cultural Roman, New York şi alte 7 Institute Culturale Europene din New York: Austrian Cultural Forum, Czech Center, Cultural Services of the French Embassy, Goethe-Institut, Istituto Italiano di Cultura, Polish Cultural Institute, Instituto Cervantes.

Alaturi de Ana Maria Sandu, la festival mai participa si alti autori care deconstruiesc tiparele si asteptarile literaturii de gen: Stefan Slupetzky (Austria), Karyl Ferey (Franta), Jan Costin Wagner (Germania), Gianrico Carofiglio (Italia), Zygmunt Miłoszewski (Polonia) si José Carlos Somoza (Spania).

Propunindu-si atragerea unui nou public catre acest eveniment si literatura europeana in general, urmarind sa surprinda diversitatea literaturilor europene, dar si sa capitalizeze de pe urma actualului interes in literatura de gen scandinava, cea de-a opta editie a Festivalului New Literature from Europe este dedicata literaturii „Noir”.

Editia din acest an a festivalului va cuprinde si un program special de film cu aceeasi tema ce va fi gazduit de Museum of the Moving Image din New York. In cadrul acestuia, ICR New York va prezenta filmul „Aurora”, in regia lui Cristi Puiu, oferind aceeasi perspectiva de sabotare a genului. Filmul va fi introdus si contextualizat de criticul Mihai Chirilov.

Omoara-ma! este o poveste despre prietenie, intimitate si demonii ei. Ceea ce pare a fi inceputul unei fulgeratoare istorii de amor, intilnirea dintre Vali si Ramona, aluneca pe nesimtite intr-un fals policier cu implicatii terifiante: personajul principal al acestui roman-confesiune se dovedeste a fi o sexagenara cu veleitati de vampir, care-si retraieste pasiunile cu ajutorul tinerei sale chiriase. Va reusi oare fata tot mai lipsita de viata si energie sa scape din paienjenisul otravit al povestilor din casa doamnei Manea? Va invitam sa descoperiti in Omoara-ma!

Omoara-ma! este in curs de aparitie in limba italiana si va fi lansat la Tirgul de carte de la Torino din 2012, cind Romania va fi tara invitata.

Ana Maria Sandu (n. 1974) a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti. A colaborat cu articole si eseuri la Vineri, Observator cultural, aLtitudini, REPUBLIK, www.artactmagazine.ro. Este redactor la revista Dilema veche. A debutat in 2003 cu volumul Din amintirile unui Chelbasan (Editura Paralela 45), tradusa in limba franceza in 2010 la Editura Chemin de Fer, cu titlul L’ecorchure. La Polirom, a mai publicat romanul Fata din casa vagon (2006, prefata de Mircea Cartarescu), de asemenea in curs de aparitie in limba italiana.

Fragmentul tradus de Alistair din Omoara ma va aparea zilele acestea si in In Translation, revisa online a Brooklyn Rail.

Bucuresti, 14.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *