Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Air France inaugureaza o noua unitate de testare a motoarelor de avion in cadrul aeroportului Paris

– Investitie de 43 de milioane euro in Franta

– Un avantaj competitiv pe o piata in crestere

Air France Industries a inaugurat astazi noua sa unitate de testare a motoarelor de avion, in cadrul aeroportului Paris Charles de Gaulle.

Rezultatul unui program investitional de 43 milioane euro, noua unitate, denumita ZEPHYR, va deservi testarii a circa 300 de motoare anual, inclusiv peste 100 de motoare de mari dimensiuni (VBE), livrand astfel un serviciu optimizat clientilor, din punct de vedere al proceselor, cat si al costurilor.

Unitatea de testare va permite Air France Industries KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M) sa acopere intregul proces de mentenanta pentru motoare precum GE90-94/115 ce echipeaza Boeing 777 sau CFM56, ce propulseaza aeronave Airbus din seria A320 sau A340. Noua unitate de testare este de asemenea pregatita sa testeze motoarele GP7200 ce echipeaza aeronava amiral Airbus A380, unitatea fiind conceputa pentru a se adapta testarii si a viitoarelor generatii de motoare.

Problematica mediului inconjurator a fost una dintre prioritati in proiectarea unitatii de testare ZEPHYR, ce se intinde pe 5.000 de mp si raspunde standardelor HQE de constructie ecologica – pe indicatori precum izolatia termica, fonica sau a vibratiilor si ergonomie.

O politica investitionala ambitioasa in Franta

In ultimul deceniu, Air France a investit circa 350 de milioane euro in modernizarea unitatilor sale de mentenanta si ridicarea de noi infrastructuri in Franta. Prin aceste investitii, Air France este prima linie aeriana din lume ce ofera altor linii aeriene servicii complete de intretinere pentru motoarele CE90-94/115, consolidandu-si astfel pozitia pe o piata de profil dinamica.

Certificata de autoritatile din Europa (EASA : European Aviation Safety Agency), SUA (Federal Aviation Administration) si China (Civil Aviation Administration of China), unitatea de testare ZEPHYR va permite AFI KLM E&M sa se pozitioneze drept alegerea predilecta pentru producatorii de motoare.

«Ca parte a planului nostru Transform 2015, intentionam sa ne extindem catre activitati cu crestere rapida precum motoarele si componentele. Inaugurarea unei noi unitati de testare a motoarelor in cadrul aeroportului Paris CDG ne permite sa ne reafirmam pozitia de jucator major in activitatea de mentenanta a aeronavelor. Astazi ne pozitionam puternic pe pietele noilor generatii de aeronave, cu o oferta competitiva in ceea ce priveste propulsoarele si componentele», a declarat Alexandre de Juniac, Chairman si CEO Air France.

Despre AFI KLM E&M

– Locul 2 la nivel mondial in mentenanta multi-produs in aviatie si cea de-a treia activitate de business in cadrul grupului Air France KLM.
– Cifra de afaceri de 3,1 miliarde euro in 2011
– Venit operational de 110 milioane euro in 2011
– Aproximativ 1.300 de aeronave deservite
– Investitie de 350 milioane euro in Franta din 2002
– Peste 14.000 de angajati, dintre care 8.500 in Franta
– Deserveste peste 150 de clienti companii aeriene
– Are 7 unitati de mentenanta a aeronavelor in Paris-CDG/Le Bourget, Paris-Orly/Villeneuve-Le-Roi, Paris-Elancourt, Toulouse, Amsterdam, Norwich, si Miami

Paris / Bucuresti, 15.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *