Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Despre Open Source la editia de toamna a Programatica 2012

Agora Group va organiza mâine, 16 noiembrie 2012, conferința Programatica 2012 – Open Source. Evenimentul va avea loc la Hotel Intercontinental, sala Fortuna Vest, incepand cu ora 8.30.

Open Source este o cultură. Pentru unii este un mod de viaţă, pentru alţii un mijloc de a-şi câştiga existenţa. Open Source a devenit însă şi o alternativă matură şi o ameninţare la adresa soluţiilor proprietare. Companiile ar trebui să se întrebe astăzi, mai mult decât oricând, dacă este mai profitabil să investească în licenţe de utilizare sau mai degrabă să redirecţioneze o parte din acei bani spre efortul de implementare şi mentenanţă.

Pe de altă parte comunitatea Open Source din România este foarte fragmentată. În cadrul conferinţei Programatica – Open Source din 16 noiembrie 2012, sub sloganul "Stakeholders United" se vor prezenta aplicaţii şi proiecte complexe realizate cu tehnologii Open Source/Free Software, se va vorbi despre modul în care participanții se vor putea implica în aceste proiecte și/sau ar putea implementa astfel de soluţii în propriile companii, economisind astfel resurse importante şi despre tendința companiilor tradiţionale de a-și reconsidera poziţia faţă de aceste soluţii şi de a încearca să şi le apropie.

De asemenea, în cadrul conferinței, va fi prezentată o parte semnificativă a organizațiilor care promovează Open Source/Free Software în România și proiectele pe care le promovează.

Conferința își propune să strângă relațiile din cadrul comunității, să pună bazele unor întâlniri mai frecvente și să contribuie la demararea unor programe mai ample de promovare OS/FS.

Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media: Ziare.com, MyJobs.ro, Business24.ro, MediaIQ, IT Trends, Digital Trends, AgoraNews, MediaLook, PRwave si PRwave Directory. Alti parteneri: Indaco Systems, iNES, DigiSign, ARIES, ANIS, BVMW, CIO Council, Byblos.

Aflati mai multe detalii despre Programatica 2012 la www.programatica.ro.

Bucuresti, 15.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *