free download 78 travel guides written by experts

Ziua Radioului la Radio Romania Cultural

Pe 1 noiembrie, de Ziua Radioului, ne sărbătorim, ne amintim şi ne privim aşa cum suntem…

La ESPRESSO şi DIMINEAŢA CROSSOVER, unite de la 7.15 la 10.00, călătorim în timp, înainte şi înapoi – ne aducem aminte de emisiuni şi realizatori care ne-au fascinat. Ne amintim, de exemplu, de Teatrul Radiofonic sau Ora Veselă cu voci care au dispărut şi care azi te pot pune în legătură cu copilăria sau tinereţea – aşa că scotocim prin fonotecă.

Încercăm să aflăm cum se face şi cum se ascultă teatrul radiofonic azi ? Cum se face radio în altă parte, cum s-a schimbat şi ce tendinţe sunt în realizarea emisiunilor de radio?

Oare pe noi, cei de la Cultural, ne recunoaşte cineva? Riscăm să facem un vox-pop cu «recunoaşteţi personajele» folosind afişele emisiunilor noastre. Muzica ne va plimba şi ea în timp, de la şlagărele fredonate odată, la hit-urile de azi.

TEXTE ŞI PRETEXTE CU… OAZE DE MUZICĂ vor fi apoi, la Radio România Cultural, între orele 10.00-12.00. Răzvan Dolea, Sorina Goia şi Valentin Protopopescu vin cu o ediţie specială, mixată, a emisiunilor proprii.

Înregistrări de arhivă, interviuri în direct, editări ale Casei Radio din 2011, de la radioul-mobilă (pe diode), la radioul-accesoriu (pe Ipod).

Cel mai longeviv colaborator al Radioului, cel mai longeviv dirijor, cea mai veche bandă, cea mai nouă înregistrare, cea mai proastă interpretare, superlative vocale, nu există cale de mijloc şi nici îngăduinţă în oaza din 1 noiembrie!

Bucuresti, 31.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *