free download 78 travel guides written by experts

Vice Media si Grolsch Film Works au lansat filmul „The forth dimension”

Harmony Korine, Jan Kwiecinski și Alexei Fedorchenko sunt cei trei regizori selectați să creeze câte o poveste despre a patra dimensiune și pe care directorul executiv Vice, Eddy Moretti, le-a montat într-un film experimental unic: The forth dimension.

Filmul The forth dimension, în care un rol important îl joacă Val Kilmer, a avut premiera la jumătatea lunii aprilie, în cadrul Festivalului de Film din San Francisco (SFIFF), fiind primit cu entuziasm de către public și critici, a fost prezentat la Festivalul de Film Tribeca, a fost selectat și la Edinburgh International Film Festival, precum și la festivalurile de film de la Moscova, Cracovia, Locarno, Chicago.

Eddy Moretti, directorul executiv VICE, cunoscut și pentru filmul Heavy Metal in Baghdad a spus cu această ocazie: “Grolsch Film Works este un proiect inedit, care vrea să inoveze și să aducă un suflu nou în filmul independent contemporan, pe care Vice îl susține pe deplin. La fel ca și Grolsch, Vice este recunoscut pentru inventivitate și originalitate, astfel încat alegerea de a investi în filmul independent este o consecință firească, este calea perfectă de a experimenta și de a crea ceva nou”.

The forth dimension a luat naștere ca urmare a parteneriatului dintre Grolsch Film Works și Vice Media și i-a oferit posibilitatea lui Eddy Moretti să trimită același set de întrebări și sugestii despre a patra dimensiune tuturor celor trei regizori. Drept urmare, fiecare dintre cei trei a filmat câte un material de 30 de minunte în țara natală (Harmony Korine în Statele Unite, Alexsei Fedorchenko în Rusia și Jan Kwiecinski în Polonia) și a propus o interpretare a existenței într-o a patra dimensiune. În acest film, spectatorii au posibilitatea să urmărească călătoria a trei personaje inedite, călătorie care îi schimbă și le oferă o nouă perspectivă asupra felului în care percep lumea.

Harmony Korine, cunoscut pentru filmele Kids, Gummo și Mister Lonely, este regizorul primei povești, în care joacă Val Kilmer, în rolul unui speaker motivațional, în Nashville. Alexei Fedorchenko a fost prezent anul trecut la Festivalul de Film de la Toronto și de la Veneția cu filmul Silent Souls, unde a și a câștigat trei premii ale juriului. Jan Kwiecinski este recunoscut pentru scurt-metrajul Incident, care a câștigat mai multe premii la festivaluri de film din Polonia (New Horizons International Film Festival, Polish Film Festival).

The forth dimension va putea fi văzut în cinematografe în țările natale ale celor trei regizori. Pe site-ul oficial – www.grolschfilmworks.com – se vor găsi în curând mai multe detalii despre parteneriatele realizate pentru distribuirea filmului.

Alte informații despre filmul The forth dimension se pot găsi la:
– site-ul oficial: www.grolschfilmworks.com
– pagina de Facebook: //www.facebook.com/grolschworld
– contul de Twitter: @GrolschFW
– contul Youtube: //youtu.be/-TNAfbM2G3A
– trailerul filmului The Fourth Dimension: //youtu.be/-puy2oJm6f8
– articolul apărut deja pe www.vice.com/ro: //www.vice.com/ro/read/am-descoperit-a-patra-dimensiune

Despre Grolsch Film Works:
Încă din 1615, Grolsch a ales creativitatea și inovația ca piloni în comunicare, iar Grolsch Film Works a venit în întâmpinarea acestor principii, fiind o inițiativă internațională ce își propune să susțină inspirația și talentele emergente în filmul independent. Scopul GFW este acela de a promova regizori, scenariști sau actori inspirați, de a-i ajuta să realizeze filme inedite, pe care apoi să le distribuie în lumea întreagă. Puteți afla mai multe accesând www.grolschfilmworks.com

Despre Vice Media:
Vice Media este un grup media intenațional, cu birouri în peste 30 de țări, care se ocupă de portalul vice.com, o rețea de canale digitale, un post de televiziune, un studio de producție, o casă de producție, o agenție de creație in-house și o editură. Canalele digitale ce fac parte din rețeaua Vice includ The Creators Project, destinat artei și creativității; Motherboard – despre inovație și tehnologie; și Noisey – canal de muzică. Vice Films a produs și distribuit mai multe filme până acum: Heavy Metal in Baghdad, White Lightning, Swansea Love Story și The Ride.


Bucuresti, 26.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *