free download 78 travel guides written by experts

„Vara fatala” de Mons Kallentoft

VARA FATALA

Autor: Mons Kallentoft
Traducere: Doru Mares
Anul aparitiei: 2011
Colectia: Fiction Connection
Pagini: 432
Pret: 39 RON
Editura: TREI

Cea mai laudata voce a noii generatii scandinave: 500 000 de cititori doar in Suedia.

De autorul bestsellerului «Sacrificiul din miezul iernii»

Focul este doar o fata a raului

Este cea mai fierbinte vara pe care oamenii din Linkoping si-o amintesc. Padurea care margineste orasul mocneste, norii de fum intuneca cerul si flacarile uriase ameninta siguranta locuitorilor. Dar incendiile nu impiedica un pervers sexual plin de cruzime sa imprastie teroare in intreg orasul. Iadul flacarilor care au cuprins imprejurimile a creat un soi de solidaritate stranie intre oameni, in vreme ce frica si angoasa provocate de crimele ingrozitoare ajung sa stearga banuielile si prejudecatile fata de cei care par a fi diferiti de majoritate. Raul devine insuportabil pentru Malin Fors, atunci cand afla ca tocmai fiica ei a fost rapita de criminalul obsedat sexual.

Fiecare minut conteaza, iar in aceasta lupta de salvare a celei mai importante fiinte din viata ei, Malin nu are de partea ei decat instinctul sau de politist si de mama. Al doilea roman din seria dedicata lui Malin Fors este o poveste obsedanta despre o dragoste neimpartasita si despre rautatea in forma ei suprema.

O adolescenta este gasita dezbracata si plina de sange intr-un parc din oras; nu-si aminteste nimic din ceea ce i s-a intamplat. Pe malul unui lac e descoperit un cadavru mutilat oribil. Pentru Malin Fors devine dureros de evident ca arsita din jur e doar o problema secundara in raport cu crimele odioase. Mai ales ca ambele victime au exact varsta fiicei ei, iar ea devine tinta numarul unu.

«Vara fatala este o carte palpitanta, asa cum ar trebui sa fie toate romanele politiste. Si primul semn este ca ti-e greu sa te opresti din citit: asta e si ideea! Evident, eu deja astept urmatorul roman despre Malin Fors.» Upsala Nya Tidning

«Ar putea oare un roman politist despre crime si inspectori de politie rutinati sa sune a poezie curata? Mons Kallentoft se apropie destul de mult de aceasta situatie incredibila. Genul politist nu se poate manifesta mai frumos decat in romanele sale.

Are un stil absolut unic, un limbaj fermecator pe care toata lumea il va savura cu placere. Sunt absolut convins: e imposibil ca un roman politist sa fie mai frumos decat acesta!» — Kristianstadsbladet

«O poveste substantiala si excelent scrisa, care ii face pe contemporanii lui Kallentoft sa para, prin comparatie, niste simpli amatori.» — Aftonbladet

Romanul s-a vandut numai in Suedia in 200000 de exemplare. In Franta, Mons Kallentoft i-a surclasat in topul FNAC pe Stieg Larsson, dar si pe Dan Brown.

Mons Kallentoft s-a nascut in 1968 si a debutat in 2000 cu romanul Pesetas, recompensat cu premiul Asociatiei Scriitorilor Suedezi. Urmatoarea carte, Marbella Club, i-a incununat reputatia de noua stea a generat iei de prozatori suedezi. Vara fatala este al doilea roman dintr-o serie politista dedicata celor patru anotimpuri ale anului. Pentru ca seria a avut un succes rasunator, autorul pregateste o noua carte, intitulata Al cincilea anotimp.

La Editura TREI a aparut deja primul volum al seriei, Sacrificiul din miezul iernii.

Bucuresti, 16.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *