metalshow

Recomandari CINEMAX – Aprilie 2011

PREMIERE FILME

30 DAYS OF NIGHT: DARK DAYS
30 de nopţi
29
Horror, SUA, 2010
R: Ben Ketai
D: Kiele Sanchez, Mia Kirshner, Rhys Coiro, Diora Baird, Harold Perrineau

Suntem în Alaska, Barstow, un oraș izolat în care regina vampirilor pusese la cale un masacru. Populația fusese decimată, iar singura supraviețuitoare a grozăviei este decisa să se răzbune, punând capăt răului care amenință să lovesască din nou.

A trecut aproape un an de la masacrul vampirilor din Barstow, un oraș izolat din Alaska. Stella (Kiele Sanchez), singura supraviețuitoare a grozăviei, și-a petrecut ultimele luni călătorind prin lume. Ea a încercat să îi convingă pe oameni de faptul că vampirii există cu adevărat, povestindu-le despre ceea ce se întâmplase în orășelul ei. Însă, tot ceea ce reușește este să se pună singură în situații ridicole, devenind ținta glumelor celor care o ascultau. Situația este pe cale să se schimbe, căci în peisaj își fac apariția trei străini (Harold Perrineau, Diora Baird și Rhys Coiro). Împreună, ei au de gând să o omoare pe Lilith (Mia Kirshner), regina-vampir care era responsabilă de masacrul din Barstow. În momentul acesta, Stella știe că nu mai are nimic de pierdut, așa că este decisă să facă absolut orice pentru a pune capăt pericolului care amenință să lovească din nou.

A MODEL DAUGHTER: THE KILLING OF CAROLINE BYRNE
O fiică model: Moartea Carolinei Byrne
12, 21
Dramă, Australia, 2009
R: Tony Tilse
D: Garry Mcdonald, David Lyons, Cariba Heine, Tiriel Mora, Gyton Grantley

O tragedie în care s-a făcut dreptate mai ales datorită insistențelor presei și ambiției tatălui de a ridica stigmatul de sinucigașă în ceea ce o privea pe fiica sa. O poveste teribilă care a început în anii ’90 și s-a sfârșit după mulți ani cândva în secolul XXI.

Pelicula are la bază povestea reală a modelului australian Caroline Byrne. La primele ore ale dimineții de 8 iunie a anului 1995, este descoperit trupul neînsuflețit al Carolinei Byrne. Ceea ce nu știa nimeni încă este ce s-a întâmplat de fapt cu tânăra. Oare este vorba despre o sinucidere sau despre crimă? Iubitul ei, Gordon Wood, este de părere că femeia și-a pus singură capăt zilelor. Însă, Tony Byrne, tatăl acesteia, exclude din start această ipoteză. Cu două zile înainte de tragedie, el discutase cu fiica sa, iar aceasta îi spuse că este foarte fericită. Prin urmare, deși mama Carolinei și soția lui sfârșise în urma unui suicid, Tony respinge ideea că fiica sa ar fi fost nefericită cu jobul său și de aceea și-ar fi pus capăt zilelor. Dacă nu ar fi fost vorba despre insistența unor jurnaliști de a afla advărul, investigația s-ar fi oprit demult. Însă, eroul adevărat este Tony Byrne care este decis să îl vadă pe Gordon Wood pus sub acuzația de crimă și să spulbere pentru totdeauna ideea de suicid în ceea ce privea moartea fiicei ei.

Astfel, în aprilie 2006, Gordon Wood este acuzat de uciderea Carolinei, iar în 2008, după 13 ani de la tragedie, acesta este condamnat și trimis la închisoare.

AGATHA
Agatha
8, 9, 17, 18, 26, 27
Dramă, Marea Britanie, 1979
R: Michael Apted
D: Dustin Hoffman, Vanessa Redgrave, Timothy Dalton, Helen Morse, Tony Britton

Pentru cei care vor să afle Michael Apted vine cu un posibil răspuns care ar putea elucida misterul dispariției Aghatei Cristie.

În viața reală, în decembrie 1926, scriitoarea de romane de suspans Agatha Christie a dispărut pentru 11 zile. Nici până astăzi, nu se știe ce a făcut ea în acele zile. Pelicula regizată de Michael Apted vine cu un răspuns imaginar în ceea ce privește acest mister. Astfel, dezvoltă ipoteza că, după moartea mamei sale și după vestea că soțul (Timothy Dalton) are de gând să o părăsească, doamna Christie (Vanessa Redgrave), a luat avionul și s-a îndreptat către Harrogate. În vreme ce toată lumea își punea întrebări în ceea ce privește locul unde s-ar afla ea, Wally Stanton (Dustin Hoffman), un reporter american, reușește să o găsească și încearcă să o ajute.

BABY MAMA
Mama copilului meu
2, 3, 7, 8, 12, 23
Comedie, SUA, 2008
R: Michael Mccullers
D: Tina Fey, Amy Poehler, Greg Kinnear, Dax Shepard, Romany Malco

O poveste cu două femei, un apartament și cu cele nouă luni care le vor schimba amândurora viața pentru totdeauna.

O femeie de succes singură care dorește să aibă un copil află că este infertilă. Cu toate acestea, ea nu renunță la visul de a deveni mamă, așa că apelează la o mamă-surogat. Cea aleasă pentru acest job este o femeie simplă, o femeie din clasa muncitoare. Eroinele acestei comedii senzaționale sunt Kate (Tina Fey – “30 Rock”, “Saturday Night Live”), o femeie de carieră singură care află că nu poate rămâne însărcinată din motive medicale, și Angie (Amy Poehler – “Saturday Night Live”), o femeie din clasa muncitoare care avea să poarte copilul. Totul merge conform planului până în momentul în care Kate se tezește cu Angie la ușă. Ea nu mai avea unde locui și uite-așa două femei foarte diferite ajung să împartă același apartament. În distribuție îi veți întâlni și pe Greg Kinnear și Sigourney Weaver.

BACKDRAFT
Focul ucigaş
15, 26
Acțiune, SUA, 1991
R: Ron Howard
D: Kurt Russell, William Baldwin, Robert De Niro, Donald Sutherland, Jennifer Jason Leigh

Urmăriți povestea a doi frați pompieri din Chicago care urmează o veche tradiție a familiei, tatăl lor fiind unul dintre cei care își pierduseră viața la datorie.

Deși nu prea se înțeleg, cei doi frați, Steven (Kurt Russell) și Brian (William Baldwin) sunt nevoiți să lucreze împreună pentru a rezolva un caz. După părerea lui Brian, Steven, fratele mai mare, este un pompier de modă veche, un tip care alege să își asume riscuri inutil și este convins că acesta nu a făcut tot ceea ce ținea de el pentru a rămâne în departament. Astfel, Steven este transferat într-un loc “sigur”, jobul lui fiind acela de a-l ajuta pe Donald ‘Shadow’ Rimgale (Robert DeNiro) în soluționarea unor incendii care au aceeași cauză și par a fi “opera” aceluiași piroman. În timpul derulării investigației, Steven ajunge să îl supecteze pe Brian, pompierul care adunase o grămadă de decorații pentru gesturile sale eroice, de faptul că are de-a face cu aceste incendii în serie.

Pelicula a primit trei nominalizări la Oscar (cele mai bune efecte sperciale- vizuale și de sunet) și cel mai bun sunet, percum și o nominalizare BAFTA.

DARKNESS FALLS (2003)
Darkness Falls
8, 19
Horror, SUA, 2003
R: Jonathan Liebesman
D: Chaney Kley, Emma Caulfield, Lee Cormie, Grant Piro, Sullivan Stapleton

Kyle (Chaney Kley) trebuie să își înfrunte cele mai dureroase amintiri, este vorba despre noaptea în care mama lui fusese asasinată. Deși acum este adult, de la acea tragedie el nu a mai stat niciodată pe întuneric. După atâția ani, el află că un puști de nouă ani are acelaeși coșmaruri care pe el îl înebunesc de ani de zile. Când se întoarce în locul în care începuse totul, Kyle realizează că spiritul malefic care îi omorâse mama nu era deloc rodul imaginației sale.

DET ENDA RATIONELLA (AKA. A RATIONAL SOLUTION)
O soluţie raţională
17, 18, 22, 26, 30
Dramă, Suedia, 2009
R: Jörgen Bergmark
D: Rolf Lassgard, Pernilla August, Stina Ekblad, Claes Ljungmark, Magnus Roosman

La 50 de ani, după mulți ani de căsnicie, Erland crede că ar putea să îi ajute pe tineri cu sfaturi în ceea ce privește viața de cuplu. Însă, el se îndrăgostește de una dintre cursante, trece peste sacralitatea jurămintelor căsătoriei și începe o relație extraconjugală. Când vrea să pună capăt acestei situații, el găsește o soluție rațională, invitându-și amanta și pe soțul acesteia să se mute în casa lui și a soției sale.

Erland (Rolf Lassgard) și soția sa, May (Stina Ekblad), sunt căsătoriți de mulți ani, așa că se gândesc că ar putea să le fie de ajutor celor care vor să pornească în viața de cuplu, împărtășindu-le din experiența lor. Erland este prieten apropiat cu Sven-Erik (Claes Ljungmark), care încearcă să o convingă pe Karin (Pernilla August) să participe la acest workshop. Deși este sceptică, soția lui Sven va fi de acord până la urmă să-și însoțească bărbatul. Prima ședință are un efect total surprinzător, deoarece Karin va realiza că îl place pe Erland, numai că, deocamdată, nu își dă seama cât de mult. Asta până când cei doi se întâlnesc la petrecerea organizată pentru ziua lui Erland și amândoi realizează că între ei există o atracție foarte puternică și încep să aibă o relație. Cu timpul, situația devine greu de suportat, așa că bărbatul este decis să pună punct amantlâcului, iar soluția pe care o găsește este una… (cum altfel?…) rațională. El îi invită pe Sven-Erik și pe Karin să se mute la ei.

“Det ende rationale” este primul lung-metraj al regizorului Jorgen Bergmark.

GOING IN STYLE
Spargerea
5, 6, 16, 28
Comedie, SUA, 1979
R: Martin Brest
D: George Burns, Art Carney, Lee Strasberg, Charles Hallahan, Pamela Payton-Wright

Trei pensionari au găsit soluția pentru a ieși din rutină. Ce-ar fi dacă ar jefui o bancă? Ideea este una năstrușnică, iar bătrâneii devin deodată foarte entuziaști.

Eroii poveștii lui Martin Brest sunt trei bătrânei. Joe (George Burns), Al (Art Carney) și Willie (Lee Strasberg) pun la cale o aventură inimaginabilă. Pentru că acum sunt pensionari, cei trei realizează că au mult timp liber, iar rutina îi deprimă. Dar, situația este pe cale să se schimbe, căci unul dintre ei vine cu o idee care le captează pe loc atenția: “Ce-ar fi dacă ar… jefui o bancă?”. Da, chiar. Ce-ar fi? Instantaneu, ei devin foarte energici și încep să pună la punct planul în cele mai mici detalii. Acum, indiferent dacă vor ajunge în închisoare sau în mormânt, retragerea din societate sau din această lume trebuie să fie neapărat una cu stil.

JARHEAD
Puşcaşi marini
1, 12, 25
Dramă, SUA, 2005
R: Sam Mendes
D: Jake Gyllenhaal, Scott Macdonald, Peter Sarsgaard, Jamie Foxx, Lo Ming

Aflați ce s-a întâmplat cu adevărat și care era atmosfera în taberele soldaților americani din Orientul Mijlociu, în timpul Războiului din Golf…

Pelicula realizată de regizorul Sam Mendes este plasată în vremea Războiului din Golf. “Jarhead” este apelativul cu care se alintă între ei pușcașii marini. În vara lui ’90, Anthony Swofford (Jake Gyllenhaal) avea 20 de ani. El se înrolează în Armata Americană și este trimis în deșert, în Arabia Saudită, pentru a se alătura soldaților americani care luptau în Războiul din Golf. Această experiență îi marchează profund existența, astfel încât el decide să își publice memoriile vorbind pe larg despre cele 175 de zile în care a avut parte de adrenalină, plictiseală, călduri inimaginabile, îngrijorare în legătură cu prietena sa care își găsise pe altcineva, zile în care a fost la un pas de a-și omorî un camarad sau a văzut ce înseamnă să cureți latrina, să porți măști de gaze și să joci fotbal în deșert. Cartea apărută în 2003 a devenit rapid bestseller, rămânînd vreme de nouă săptămâni în topul celor mai vândute cărți.

Povestea necosmetizată a unui recrut care vorbește despre “Furtuna Deșertului”, un război complet diferit de varianta “șlefuită” care a apărut în mass-media acelor vremuri.

JESUS IN INDIA
Iisus în India
26, 27, 30
Documentar, SUA, 2008
R: Paul Davids

Noul Testament păstrează tăcerea în ceea ce privește viața lui IIsus între 12 și 30 de ani. Pentru cei care vor să știe ce s-a întâmplat în acest interval, filmul vine cu niște posibile răspunsuri.

Un bărbat din Texas este dat afară din biserica lui de provincie pentru că pusese prea multe întrebări. El dorea să știe ce se întâmplase cu IIsus între 12 și 30 de ani. “Dacă Dumnezeu ar fi dorit ca tu să știi despre asta, atunci ar fi vorbit despre asta în Biblie. Mai bine ai avea grijă de mântuirea ta!” Ei bine, răspunsul acesta nu avusese deloc rolul de a-l liniști. Astfel, bărbatul pornește într-o călătorie în India pentru a afla singur răspunsul. Noul testament nu spune nimc despre acest interval din viața lui IIsus, dar, în India, există o istorie străveche în care se spune că tânărul IIsus s-a alăturat unei caravane, călătorind alături de hinduși și budiști. Veți afla ce cred despre asta Dalai Lama, precum și autoritățile religioase din Biserica Catolică.

LE BRUIT DES GENS AUTOUR (AKA. SUNNY SPELLS)
Zgomotul celor din jur
10, 19, 30
Romantic, Franța, 2008
R: Diastème
D: Bruno Todeschini, Linh Dan Pham, Emma De Caunes, Frédéric Andrau, Léa Drucker

Este vară și tocmai are loc Festivalul de la Avignon, unul dintre cele mai importante evenimete culturale ale Franței și locul potrivit unde se întâlnesc artiști, romantici și tot felul de indivizi cu fel și fel de probleme emoționale. Prin urmare, avem de-a face cu Maud și Alex, care, deși s-au despărțit, pozează în îndrăgostiții pasionali, o tânără cântăreață care este pe punctul de a se sinucide, un scriitor deprimat sau o dansatoare tiranică și un spectator cam sărit de pe fix. Toți acești oameni atât de diferiți cu sentimete atât de diverse vin și ajung să fie o părticică dintr-un eveniment cultural de proporții.

LEI WANGZI (AKA. PRINCE OF TEARS)
Prinţul lacrimilor
3, 4, 16, 21, 22, 27
Dramă, Taiwan, 2009
R: Yonfan
D: Joseph Chang, Xuan Zhu, Chih-Wei Fan, Terri Kwan, Kenneth Tsang

“Teroarea Albă” este un fragment rușinos din istoria Taiwanului, este vorba despre vremea în care mii de oameni nevinovați au fost persecutați și omorâți.

Suntem în Taiwan, 1950, perioada cunoscută sub numele de “Teroarea Albă”, vremea campaniei anti-comuniste. Într-o după-amiază de toamnă, două surori se întorc de la școală și își găsesc casa jefuită de poliția militară. Povestea nu se oprește aici, deoarece, ceea ce este și mai grav este faptul că părinții celor două fuseseră arestați și condamnați la închisoare, fiind acuzați că sunt spioni comuniști.

LOVELY, STILL
Prima iubire
30
Romantic, SUA, 2008
R: Nicholas Fackler
D: Martin Landau, Ellen Burstyn, Elizabeth Banks, Adam Scott, Leo Fitzpatrick

Se apropie Sărbătorile de Iarnă, adică acea perioadă din an în care cei singuri se simt și mai singuri. Robert Malone (Martin Landau) are 78 de ani și a fost toată viața lui un om singuratic. Însă, în acest an, viața îi pregătește o surpriză neașteptată. Cadoul lui de Crăciun este o femeie (Ellen Burstyn), de fapt Femeia. Deși întâlnirea lor este una ciudată, relația dintre ei se transforma într-una romantică, iar ceea ce urmează este o călătoire care va lua o întorsătură neașteptată.

MADEMOISELLE CHAMBON
Domnişoara Chambon
24, 25, 29
Dramă, Franța, 2009
R: Stéphane Brizé
D: Vincent Lindon, Sandrine Kiberlain, Aure Atika, Jean-Marc Thibault, Arthur Le Houérou

Jean (Vincent Lindon) are o viață foarte obișnuită care se împarte între jobul pe care îl are și familia sa. Această rutină zilnică înseamnă pentru el comfort. Într-una dintre zile, când merge să își ia fiul de la școală, acesta o zărește pe domnişoara Chambon (Sandrine Kiberlain), care este una dintre profesoarele băiatului său. Femeia este sofisticată, elegantă și discretă. Această întâlnire ar putea fi un punct de cotitură în viața lui super organizată. Ar putea fi vorba despre o oportunitate de a face schimbări sau despre o nebunie pe care să o regrete.

MAKING MR. RIGHT (2008)
În căutarea bărbatului perfect
18, 19, 30
Comedie, SUA, 2008
R: Paul Fox
D: Dean Cain, Christina Cox, Jocelyne Loewen, David Lewis, Tom Butler

Pelicula regizorului Paul Fox rescrie într-o manieră modernă mitului lui Pygmalion.

Protagoniștii peliculei “În căutarea bărbatului perfect” sunt Dean Cain și Christina Cox. Hallie Galloway (Christina Cox) este editor la o revistă pentru femei și trebuie să realizeze un material despre primii trei cei mai doriți burlaci din Manhattan. Astfel, ea face prinsoare cu cea mai bună prietenă că poate transforma un escroc neîngrijit (Dean Cain) în “Cel mai dorit Burlac al Anului”. După ce este tuns și bărbierit, bărbatul ales de Hallie devine unul destul de chipeș. Ziarista se ocupă serios de noul său proiect, învățându-l bunele maniere, iar lecția pe care femeie o primește la rânul ei este aceea de a trăi clipa.

MONTY PYTHON’S THE MEANING OF LIFE
Monty Python: Înţelesul vieţii
22, 26, 30
Comedie, Marea Britanie, 1983
R: Terry Jones, Terry Gilliam
D: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones

Pelicula din această seară este cea mai nostimă din toată seria Monty Python. “Monty Python: Înţelesul vieţii” are propriile variante de răspuns pentru acele întrebări existențiale care au frământat omenirea din totdeauna: “De ce ne aflăm aici?” “Ce facem?”. Astfel, într-un mod cu totul neașteptat, veți afla care este sensul nașterii, dar și al morții. Pregătiți-vă pentru niște situații și niște răspunsuri la care nu v-ați fi gândit niciodată.

PASSION FISH
Prietenele
11
Dramă, SUA, 1992
R: John Sayles
D: Mary Mcdonnell, Alfre Woodard, Angela Bassett, Vondie Curtis-Hall, Nora Dunn

Povestea unei actrițe din New York care, după ce ajunge să fie paralizată în urma un accident de mașină, este nevoită să se întoarcă în casa familiei din Louisiana.

May-Alice Culhane (Mary McDonnell) este o actriță de telenovele din New York care s-a bucurat de un succes uluitor, însă un accident de mașină a țintuit-o într-un scaun cu rotile. Acum, ea locuiește în casa familiei sale din Louisiana. Femeia bea mult și își varsă amarul pe asistentele pe care le angajează ca să aibă grijă de ea și care demisionaeză la scurt timp, deoarece viața în preajma lui May-Alice este un coșmar. Chantelle (Alfre Woodard) este recent angajată, iar actrița o informează că va fi într-adevăr ultima. Viața lui Chantelle este foarte departe de a fi una roz, așa că ea are nevoie disperată de acest job. Filmul se oprește în detaliu asupra unui miracol: cele două femei ajung să devină prietene și se ajută una pe cealaltă pentru a depăși impasul în care ajunse viața lor.

PEUT-ETRE (AKA. MAYBE)
Poate
6
Dramă, Franța, 1999
R: Cedric Klapisch
D: Jean-Paul Belmondo, Romain Duris, Géraldine Pailhas, Julie Depardieu, Emmanuelle Devos

Suntem în 1999, noaptea de Anul Nou. Arthur, un tânăr de 24 de ani, este un fanatic al SF-ului care se întâlnește cu prietenii la o petrecere în care vor să întâmpine noul milieniu împreună. Când începe numărătoarea inversă de la miezul nopții, acesta se furișază în baie pentru a face dragoste cu iubita lui, Lucy. Femeia îi spune că ar dori să aibă un copil, iar Arthur se panichează și renunță în ultimul moment. Ceva mai târziu, când se întoarce în baie, el vede cum printr-o gaură din tavan se scurge nisip. De fapt, acel orificiu este calea către o altă lume, una foarte diferită și din alte timpuri, este vorba despre unele viitoare. Astfel, el călătorește în timp și ajunge la Paris, cândva ani mai târziu, și este pe jumătate îngropat în nisip. Mai ciudat de atât este că are o discuție cu fiul lui, Ako, și chiar cu nepotul lui. Acesta îi spune lui Arthur că, că, dacă nu se întoarce pentru a o lăsa pe Lucy însărcinată, el și familia sa vor înceta să mai existe. Neliniștit de gândul că va deveni părinte la vârsta asta și cu salariu oe care îl avea acum, Arthur refuză. Timpul este pe sfârșite, dar Ako încearcă să îl convingă să se răzgândească.

SANDCASTLE (2010)
Castelul de nisip
20, 28
Dramă, Singapore, 2010
R: Boo Junfeng
D: Joshua Tan, Elena Chia, Bobbi Chen, Ng Jing Jing, Samuel Chong

En este un tânăr de 18 ani, al cărui tată a murit de cancer acum câțiva ani. În vreme ce se pregătea să meargă în armată, o serie de evenimente amenință să îi schimbe viața pentru totdeauna. Prima iubire, moartea bunicului, înrăutățirea situației bunicii lui care suferea de Alzheimer și noul iubit al mamei sale. Toate acestea și multe altele îl aduc pe En în situația de a-și analiza întâmplări din trecutul său, înainte ca acestea să fie șterse de trecerea timpului.

SAVAGE (2009)
Sălbaticul
15
Thriller, Irlanda, 2009
R: Brendan Muldowney
D: Darren Healy, Nora-Jane Noone, Gerry Shanahan, Brian Fortune, Andrea Mccaffrey

Paul Graynor, (Darren Healy – “Once”, “Layercake”) un fotoreporter al cărui job se bazează pe explaotarea știrilor din tabloide, devine el însuși ținta unui atac, iar cicatricele, care sunt în egală măsură fizice și psihologice, ajung să fie imposibil de vindecat. Acest moment de cotitură din viața lui este un prilej pentru acesta să realizeze că este numai umbra celui care fusese odinioară, iar viața lui începe să se distrugă. În cele din urmă, Paul se poate concentra asupra unui singur lucru, etse vorba de faptul că vrea să îl găsească pe cel din cauza căruia viața lui ajunsese în halul acesta. În această călătorie în partea întunecată a sufletului său, vor ieși la iveală instinctele sale sălbatice. Astfel, dintr-o victimă neajutorată, el se transformă într-un agresor obsedat de răzbunare.

THE ART OF WAR III: RETRIBUTION
Arta războiului III: Răzbunarea
1, 18
Acțiune, SUA, 2009
R: Gerry Lively
D: Anthony ‘Treach’ Criss, Warren Derosa, Sung Hi Lee, Janet Carroll, Leo Lee

Agentul Neil Shaw se află într-o misiune sub acoperire care are scopul de a-i opri pe teroriștii din Coreea de Nord să obțină o bombă atomică. Situația se complică din ce în ce mai mult, căci în mâna lui stă soarta multor destine, misiunea sa fiind aceea de a face rost de ultima armă de distrugere în masă.

THE BIG MAN (AKA. CROSSING THE LINE)
Lupta decisivă
29
Dramă, Marea Britanie, 1990
R: David Leland
D: Liam Neeson, Joanne Whalley-Kilmer, Ian Bannen, Billy Connolly, Hugh Grant

În timpul unei mișcări de protest, un miner din Scoția (Liam Neeson) ajunge în situația de a rămâne fără job astfel încât nu mai reușește să își întrețină familia. Disperat să mai pună mâna pe niște bani, acesta acceptă o ofertă care vine din partea unui gangster din Glasgow. Pentru a gâștiga suma pusă în joc, acesta trebuie să lupte într-un meci de box ilegal.

THE FRIGHTENERS
Stăpânul fantomelor
22, 30
Horror, SUA, 1996
R: Peter Jackson
D: Michael J. Fox, Trini Alvarado, Peter Dobson, John Astin, Jeffrey Combs

Deținător al statuetei pe care o acordă Academia Americană de film, regizorul Peter Jackson își pune amprenta în realizarea acestei povești al cărei protagonist este un artist escroc care face echipă cu trei fantome foarte prietenoase pentru a opri dezlănțuirea spiritului unui asasin executat. Pelicula este una neobișnuită deoarece, aduce în același timp zâmbetul, dar și spaima celui care-l urmărește. “Stăpânul fantomelor” este o experiență vizuală perfectă care nu trebuie sub nicio formă ratată.

THE INCREDIBLE HULK (2008)
Incredibilul Hulk
9, 10, 19, 24, 25
Acțiune, SUA, 2008
R: Louis Leterrier
D: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt, Tim Blake Nelson

Omul de știință Bruce Banner a călătorit peste tot în lume, sperând să găsească antidotul care să îl ajute cu probleme sale temperamentale, în fapt să îl ajute să se elibereze de coșmarul în care trăiește.

Ani întregi, Bruce (Edward Norton) a trăit în umbră. Dar, nu este ușor să călătorești, traversând lumea în secret și, oricât de mult încearcă, acesta nu reușește să și-o scoată din suflet pe Betty Ross (Liv Tyler). Pentru un om care duce o viață de fugar, Betty reprezintă tot ce este mai frumos în această lume. Ceea ce îi rămâne lui Bruce este să revină în civilizație. Bătălia finală pare a fi una de proporții epice și ar putea transforma orașul New York în ruine.

THE MUMMY: TOMB OF THE DRAGON EMPEROR
Mumia: Mormântul Împăratului Dragon
16, 17, 25
Acțiune, SUA, 2008
R: Rob Cohen
D: Brendan Fraser, Jet Li, Maria Bello, Michelle Yeoh, Luke Ford

Marele succes “Mumia” cunoaște o altă epocă din clipa în care acțiunea sa se mută în Asia. Astfel, în “Mumia: Mormântul Împăratului Dragon”, Brendan Fraser revine, interpretându-l pe explotatorul Rick O’Connell, care, de această dată, are de gând să îl oprească pe împăratul Han (Jet Li). Au trecut 2000 de ani de când nemilosul împărat al Chinei și armata lui formidabilă făceau istorie, iar acum spiritul trezit al acestuia revine în foță, având un plan diabolic prin care urmărește înrobirea omenirii.

WANTED
Wanted
23, 29
Acțiune, SUA, 2008
R: Timur Bekmambetov
D: James Mcavoy, Morgan Freeman, Angelina Jolie, Terence Stamp, Thomas Kretschmann

Pelicula lui Timur Bekmambetov are la bază romanul exploziv al lui Mark Millar. În anul 2008, lumea îl cunoaște pe eroul unei noi generații, este vorba despre Wesley Gibson. În vârstă de 25 de ani, Wes (James McAvoy) nu era deloc un tânăr fericit. Dar, situația se va schimba din clipa în care în viața lui va apărea o femeie pe nume Fox (Angelina Jolie). Povestea începe după ce tatăl lui Wes moare, iar Fox îl recrutează pe tânăr într-o societate secretă a asasinilor în care acesta este antrenat să răzbune moartea părintelui său prin deblocarea puterilor sale latente. El descoperă faptul că acest grup trăia după un cod străvechi care nu putea fi încălcat sub nicio formă. Cu ajutorul lui Sloan (Morgan Freeman), enigmaticul lider al Frăției, Wes ajunge să crească pentru a se bucura de toată puterea pe care și-o dorea.

CARRYOVER MOVIES

A PRICE ABOVE RUBIES
Preţul libertăţii
Dramă, SUA, 1998
R: Boaz Yakin
D: Renée Zellweger, Christopher Eccleston, Glenn Fitzgerald, Allen Payne, Julianna Margulies

O tânără care făcea parte dintr-o comunitate a evreilor ortodocși din New York urmează pas cu pas calea pe care părinții săi o plănuiseră pentru ea. Însă, după ce acceptă resemnarea, trecând cu vederea frustrările și nedreptățile, ea realizează că ceea ce își dorește, de fapt, este un alt fel de viață.

Într-o lume guvernată de reguli, o femeie se lasă condusă de pasiunea sa. Urmăriți o poveste emoționantă a cărei eroină este Sonia (Renée Zellweger), o fiică-model care are exact viața pe care părinții săi o plănuiseră pentru ea. Ea este căsătorită, are un fiu și duce o viață decentă în comunitatea evreilor ortodocși din New York. În lumea ei, femeia este tot timpul acolo pentru a avea grijă de soț, familie și casa sa. Însă, din momentul în care își începe cariera în domeniul bijuteriilor, viața Soniei se va schimba incredibil, iar lupta pe care ea o are de dus cu familia și cu oamenii din comunitatea din care face parte este abia la început.

A WOMAN UNDER THE INFLUENCE
O femeie dominată
Dramă, SUA, 1974
R: John Cassavetes
D: Gena Rowlands, Peter Falk, Matthew Cassel, Matthew Laborteaux, Christina Grisanti

Sperând să își ajute soția, un bărbat alege să o interneze într-o instituție pentru cei cu probleme mentale. Din păcate, la sfârșitul celor șase luni, situația nu este mult diferită pentru cei din această familie.

Mabel (Gena Rowlands), este o femeie casnică din Los Angeles care are trei copii și un soț, pe Nick (Peter Falk), un muncitor în construcții, la care ea ține foarte mult și pe care își dorește să îl vadă fericit. Însă, femeia se poartă straniu în prezența altora, iar Nick se gândește că aceasta a devenit o amenințare atât pentru ea însăși, cât și pentru cei din jur. Prin urmare, bărbatul decide să-și interneze soția vreme de șase luni într-o clinică pentru cei cu probleme mentale, chiar împotriva voinței lui Mabel. Nick rămâne singur cu cei trei copii, însă nici el nu face progrese în relația cu aceștia, astfel încât, la întoarcerea femeii, situația este chiar mai gravă decât în urmă cu șase luni.

APPLAUS (AKA. APPLAUSE)
Aplauze
Dramă, Danemarca, 2009
R: Martin Pieter Zandvliet
D: Paprika Steen, Michael Falch, Sara-Marie Maltha, Shanti Roney, Otto Leonardo Steen Rieks

Portretul psihologic al unei actrițe a cărei viață a fost distrusă de alcool. La sfârșitul perioadei de reabilitare, ea încearcă să recâștige controlul asupra vieții sale și, ceea ce este cel mai important pentru ea: custodia celor doi copii pe care îi are.

Thea Barfoed (Paprika Steen) este o actriță de succes care încearcă să recapete controlul asupra propriei existențe. În ultima vreme, viața ei nu a fost deloc roz, căci a trecut printr-un divorț și a pierdut custodia asupra celor doi copiii ai săi. Acum, ea se află în faza de reabilitare, încercând să scape de dependența de alcool. Deși nici ea nu credea că așa stau lucrurile, Thea încearcă să-și manipuleze fostul soț, convingându-l că s-a schimbat și că a devenit o mamă responsabilă. Acesta este de acord să îi mai acorde fostei soții încă o șansă. Însă viața ei profesională, precum și fantomele trecutului își fac apariția în peisaj în scurt timp, astfel încât existența eroinei se complică încredibil, iar ea trebuie să facă o alegere, este vorba despre cea mai dificilă alegere din viața ei.

AUTO FOCUS
Atenţie la aparat!
Biografic, SUA, 2002
R: Paul Schrader
D: Greg Kinnear, Willem Dafoe, Rita Wilson, Maria Bello, Ron Leibman

Un film despre viața și moartea sordidă și încă învăluită de mister a actorului Bob Crane și despre prietenia eroului din “Hogan’s Heroes” cu John Carpenter.

Celebrul regizor Paul Schrader (“Affliction”, “The Comfort of Strangers”, “American Gigolo”, “Blue Collar” și “Cat People”) și cel care a realizat scenariul pentru “Taxi Driver”, “Raging Bull” și “The Last Temptation of Christ” vine astăzi la HBO cu “Auto Focus”, un film biografic al cărui erou este actorul Bob Crane. Chipeș și șarmant, Crane devine celebru în “Hogan’s Heroes” (1965-1971).

Pelicula urmărește traiectoria meteorică a lui Crane (Greg Kinnear), încă de la început, cândva în anii ’60, pe vremea când lucra la un post de radio din Los Angeles. Familist convins, acesta locuia împreună cu soția, Anne (Rita Wilson), și fiul lor cel mare, bucurându-se de modesta celebritate pe care i-o oferea jobul său. Viața lui începe să se schimbe atunci când impresarul său, Lenny (Ron Leibman) îi propune un rol în sitcom-ul “Hogan’s Heroes”. Deși la început este reticent în ceea ce privește acceptarea jobului, Crane va semna și, spre surprinderea lui, dar și a celorlalți, show-ul se bucură de un succes uluitor. Celebritatea de care are parte peste noapte vine și cu o garnitură nou-nouță de prieteni, printre aceștia și John Carpenter (Willem Dafoe). Crane începe să își folosească celebritatea pentru a face rost de femei pentru el și Carpenter. Cei doi își fac un obicei din a realiza casete video cu partidele amoroase pe care le au, casete pe care, după aceea le vizionează obsesiv. Anne introduce divorțul, iar Crane se însoară cu partenera sa din sitcom, o femeie care este mult mai tolerantă în ceea ce privește escapadele acestuia. Căderea liberă a protagonistului începe din clipa în care filmările pentru serial se întrerup. În cele din urmă, în 1978, el va fi găsit mort într-o cameră de motel din Arizona, iar condițiile în care acesta și-a găsit sfârșitul sunt înconjurate de mister și astăzi.

BEAUTIFUL KATE
Frumoasa Kate
Dramă, Australia, 2009
R: Rachel Ward
D: Ben Mendelsohn, Bryan Brown, Maeve Dermody, Sophie Lowe, Rachel Griffiths

“Frumoasa Kate” spune povestea unui scriitor care se întoarce acasă împreună cu mult mai tânăra sa iubită. Acum, tatăl său cu care nu avea deloc o relație bună se afla pe moarte. Revenirea dezvăluie secrete șocante din trecutul acestei familii greu-încercate. Printre altele, aflăm despre relația incestuoasă pe care protagonistul o avusese în adolescență cu sora lui geamănă și ne sunt dezvăluite evenimentele tragice care s-au întâmplat în viața lor atunci când acesta avea șaisprezece ani.

Pelicula regizată de Rachel Ward are la bază romanul “Cutter’s Way” al lui Newton Thornburg. Povestea are loc la o fermă din Australia. Ben Mendelsohn îl interpretează pe Ned Kendall, un scriitor de patruzeci și ceva de ani. Acesta sîși ia tânăra iubită, pe Toni (Maeve Dermody), o chelneriță foarte atrăgătoare care cândva se visase actriță, în vizită la tatăl său, Bruce (Bryan Brown), care este pe moarte. Relația dintre Ned și Bruce este una tensionată. Motivul principal al neînțelegerii celor doi se află undeva în trecut, după ce sora geamănă a lui Ned, Kate (Sophie Lowe), moare, iar fratele mai mare al acestuia, Cliff (Josh McFarlane), se sinucide. În ciuda întâmplărilor tragice din trecutul acestei familii greu încercate, cu puțin înainte ca Bruce să își dea sfârșitul, cei doi vor încerca o reconciliere.

BIG SHOT’S FUNERAL (AKA. DA WAN)
Înmormântarea şefului
Comedie, China, 2001
R: Xiaogang Feng
D: You Ge, Rosamund Kwan, Donald Sutherland, Paul Mazursky, Da Ying

Un faimos regizor american ajunge în China pentru un proiect impresionant, însă are loc o schimbare neașteptată de planuri, căci acesta decide că ceea ce dorește este să își ia adio de la această lume într-un mod original. Nimic mai simplu, nu-i așa? Nici vorbă!

Don Tyler (Donald Sutherland), un regizor celebru, se află în China, pentru a realiza un film, când, deodată, își pierde abilitatea de a regiza. Lucy (Rosamund Kwan), asistenta și cea care se ocupă de traduceri, îl angajează pe YoYo (Ge You), un cameraman a cărui carieră cunoscuse zile mai luminoase, pentru a realiza un documentar despre planul măreț pe care Tyler dorea să îl realizeze în China. YoYo și Tyler se împritenesc foarte repede. Regizorul nu se află nici el în cea mai bună etapă în ceea ce privește inspirația, fiind preocupat serios de propria mortalitate. YoYo îi povestește acestuia despre tradițile de înmormântare din China, dar regizorul crede că amicul lui cameraman vorbește, de fapt, despre o “comedie funerară”. Cu toate acestea, povestea devine din ce în ce mai serioasă, astfel încât Don Tyler îi cere lui YoYo să organizeze o astfel de cermonie pentru el. Amicul său chinez este de acord, așa că încep pregătirile. Pentru ca totul să iasă perfect, acesta apelează la Louis King (Ying Da), un specialist în organizarea unor astfel de evenimente. Ceremonia avea să fie una impresionată, însă, apare o problemă: Regiorul nu are bani pentru a plăti pentru tot ceea ce avea să se întâmple cu acestă ocazie. Atunci, King vine cu ideea de a face rost de sponsori. Nici nu vă imaginați ce urmează din acest moment… Corporațiile dau năvală, înghesuindu-se pentru a obține publicitate cu acest prilej.

DEFINITELY, MAYBE
Desigur… poate că…
Comedie, SUA, 2008
R: Adam Brooks
D: Ryan Reynolds, Isla Fisher, Derek Luke, Abigail Breslin, Elizabeth Banks

Un tată care tocmai trecuse printr-un divorț îi dezvăluie fiicei sale în vârstă de zece ani urcușurile și coborâșurile pe care le avusese în viața lui sentimentală de-a lungul timpului.

Cu actele de divorț în buzunar și custodia asupra fiicei sale, Maya (Abigail Breslin), Will Hayes (Ryan Reynolds) este pregătit să înceapă o nouă viață. Deși suferea foarte tare din pricina despărțirii părinților ei, fetița vrea să știe cum fusese viața tatălui ei înainte de a se căsători cu mama sa. De asemenea fetița dorea să știe absolut totul despre felul în care se cunoscuseră părinții ei. Astfel, Will începe să îi povestească micuței o istorie amuzantă, rămânând în grija fetiței să ghicească dacă era vorba sau nu despre mama ei. Din distribuție, Isla Fisher, Derek Luke, Elizabeth Banks și Rachel Weisz.

EL JUEGO DEL AHORCADO (AKA. THE HANGED MAN)
Spânzuratul
Dramă, Spania, 2008
R: Manuel Gómez Pereira
D: Clara Lago, Álvaro Cervantes, Adriana Ugarte, Abel Folk, Mary Murray

Sandra (Clara Lago) și David (Álvaro Cervantes) au fost cei mai buni prieteni încă din copilărie. Însă, adolescența aduce schimbări importante în relația lor, cei doi devenind martorii unui incident șocant care avea să devină un secret teribil pentru amândoi.

FLAWLESS (1999)
Doi oameni perfecţi
Dramă, SUA, 1999
R: Joel Schumacher
D: Robert De Niro, Philip Seymour Hoffman, Barry Miller, Chris Bauer, Skipp Sudduth

Urmăriți povestea a doi oameni din New York, este vorba despre doi bărbați care locuiesc foarte aproape unul de celălat, dar nu au absolut nimic în comun.

Walt Koontz (Robert De Niro) este un pensionar foarte conservator care locuiește în partea de Est a Manhattan-ului. Într-o noapte tărziu, când încerca să-și ajute un vecin care se afla într-o situație dificilă, Walt suferă un atac cerebral în urma căruia rămâne cu o semipareză. Pentru că este foarte orgolios, acesta refuză să se pună în situația de a fi privit ca o victimă, așa că se refugiază în apartamentul său. Deși nu vrea să iasă din casă pentru a merge la terapie, acesta este nevoit să accepte un program de recuperare care avea să aibă loc în interiorul apartamentului său. Una dintre etapele acestui tratament este să ia lecții de canto. Așa, îl cunoaște pe vecinul său, Rusty, care are un stil de viață și o mentalitate foarte diferite de ale lui. Împreună, cei doi vor fi nevoiți să contribuie la atenuarea diferendelor și diferențelor pentru a ajunge să se aprecieze unul pe celălat.

FLYWHEEL
Drumurile vieţii
Dramă, SUA, 2003
R: Alex Kendrick
D: Alex Kendrick, Janet Lee Dapper, Richie Hunnewell, Lisa Arnold, Roger Breland

Jay Austin (Kendrik) este genul de vânzător de mașini second hand de care nimeni nu vrea să aibă parte: manipulator și tot timpul cu zâmbetul pe buze. Dacă scopul lui este acela de a vinde o mașină, atunci mijloacele prin care o face nu contează deloc, oricare ar fi acelea. În viața lui nu există pic de onestitate, indiferent dacă vorbim despre profesie sau latura sa personală. Minciuna este prezentă în toate relațiile sale și nici măcar soția sau fiul său nu au încredere în el. Așa cum se întâmplă de obicei, toate au un final, iar Jay este determinat să schimbe situația în care se află. În scurt timp, el realizează cât de bine pot merge lucrurile atunci când începe să aplice filosofia lui IIsus în viața sa de fiecare zi.

ILLEGAL TENDER
Moştenire fatală
Crimă, SUA, 2007
R: Franc. Reyes
D: Rick Gonzalez, Wanda De Jesus, Dania Ramirez, Tego Calderon, Manny Perez

Viața unei familii trece prin clipe grele după ce fantome din trecutul tragic revin și le amenință prezentul.

Wilson De Leon Jr. (Rick Gonzalez) este un student excelent care are o prietenă adorabilă, o mamă foarte grijulie și un viitor care pare a fi unul promițător. Până acum, el nu a fost niciodată pus în situația de a lua atitudine, dar ziua aceea se apropie, căci fantome din trecutul mamei sale le amenință prezentul, iar el trebuie să-și apere familia. Astfel, în scurt timp, viața îl transformă pe Wilson într-un bărbat puternic. Pe de altă parte, nimic nu ar fi putut să o oprească pe Millie (Wanda De Jesus), mama lui Wilson, să-și protejeze fiii. După ce gangsterii îi omorâseră soțul, ea părăsise casa împreună cu cei doi băieți ai ei, iar de atunci preocuparea sa a fost aceea de a le oferi acestora tot ce era mai bun. Tot echilibrul pe care femeia reușise să îl creeze este pe cale să se clatine atunci când își face apariția unul dintre dușmanii din trecut.

LEATHERHEADS
Jocuri murdare
Comedie, SUA, 2008
R: George Clooney
D: George Clooney, Renée Zellweger, John Krasinski, Jonathan Pryce, Peter Gerety

O poveste din fotbalul american profesionist din anii ’20, cam de pe atunci când se afla la începuturile sale.

Protagoniștii acestei comedii romantice sunt George Clooney și Renee Zellweger. Povestea este plasată în anii ’20. Dodge Connelly (Clooney) este un bărbat chipeș și robust care are cu adevărat vocație de lider. În clipa în care formația sa pierde sponsorizarea, acesta caută soluți pentru ca echipa și întreaga ligă de fotbal profesionist să depășească acest moment de cumpănă. El încearcă să îl convingă pe Carter Rutherford (John Krasinski), un adevărat erou, să revină în echipă. Considerând că Rutherford este prea bun pentru a fi real, ziarista Lexie Littleton (Renée Zellweger) începe să scormone în trecutul sportivului, sperând să descopere ceva compromițător. Apariția lui Lexie îi face pe Connelly și pe Rutherford să intre în competiție pentru a o cuceri. Această bătălie care se dă în afara terenului de joc nu este deloc guvernată de fairplay, ci dimpotrivă, “Jocurile murdare” fiind o tactică pe care o adoptă mai ales Connelly.

LYMELIFE
Lymelife
Dramă, SUA, 2008
R: Derick Martini
D: Alec Baldwin, Kieran Culkin, Rory Culkin, Jill Hennessy, Timothy Hutton

Un adolescent ajunge în acel moment al vieții sale în care realizează că părinții și fratele lui, adică cele mai importante ființe pentru el, nu sunt deloc așa cum el își imaginase.
“Lymelife“ este o poveste de la sfârșitul anilor ’70 în care se vorbește despre partea întunecată a vieții în suburbie și despre pierderea inocenței. În centrul acțiunii se află două familii. Scott Bartlett (Rory Culkin) este un puști de cincisprezece ani foarte sensibil. Viața familiei sale este dată peste cap după ce în comunitatea în care locuiau izbucnește o epidemie care răspândește paranoia între toți cei de acolo. Părinții băiatului, Mickey (Alec Baldwin), un workaholic recunoscut, și exagerat de protectoarea sa mamă, Brenda (Jill Hennessy) se află în prag de divorț. Povestea se complică și mai mult, deoarece Scott se îndrăgostește de fiica vecinilor, Adrianna Bragg (Emma Roberts), cea care pare a fi singura ființă din univers care îl înțelege cu adevărat. Idila lor nu face decât să complice și mai mult viața celor două familii.

MILES FROM HOME (AKA. FARM OF THE YEAR)
Departe de casă
Dramă, SUA, 1988
R: Gary Sinise
D: Richard Gere, Kevin Anderson, Jason Campbell, Austin Bamgarner, John Malkovich

Doi frați care sunt obligați să-și abandoneze ferma care fusese a familiei lor de generații găsesc o cale de a se răzbuna pe cei din cauza cărora ajunseseră în această situație.

Doi frați (Richard Gere, Kevin Anderson) devin moștenitorii unei ferme impresionante, este vorba despre un domeniu care câștigase cândva titlul de “Ferma anului”. Terenul aparținuse tatălui lor. Din păcate, din cauza unor combinații de ginion, conjunctură economică și vreme, locul ajunge să strângă datorii mari, devenind falimentar. În semn de protest, cei doi decid să dea foc fermei care aparținea familiei lor de generații și pleacă în lume. În cele din urmă, cei doi găsesc metoda prin care să se răzbune pe bănci, principalii vinovați ai situației în care ajunseseră ei și alții ca ei, devenind astfel eroii multor fermieri din apropiere.

NINJA ASSASSIN
Ninja asasin
Acțiune, SUA, 2009
R: James Mcteigue
D: Rain, Naomie Harris, Ben Miles, Rick Yune, Sho Kosugi

Pentru că era un copil al nimănui, Raizo (Rain) este luat de când era mic de către o societate secretă cunoscută sub numele de clanul Ozunu. Cu timpul, acesta ajunge să fie o mașină de ucis care era de neoprit. Cei care formează această organizație sunt atât de preocupați în a-și menține existența în secret, încât mulți cred că este vorba doar despre un mit. Însă, din clipa în care asasinii Ozunu îl ucid pe un prieten de-al lui Raizo, maniera lor de a acționa din umbră va deveni istorie.

OPENING NIGHT
În seara premierei
Dramă, SUA, 1977
R: John Cassavetes
D: Gena Rowlands, Ben Gazzara, John Cassavetes, Joan Blondell, Paul Stewart

Myrtle Gordon (Gena Rowlands) este actriță pe Broadway și se pregătește pentru cel mai recent rol al său. De această dată, ea trebuie să interpreteze o femeie care nu acceptă faptul că îmbătrânește. Viața lui Myrtle se va schimba din secunda în care e martorul unei tragedii, este vorba despre faptul că un tânăr admirator își pierde viața. Această întâmplare dramatică o va trezi la realitate, detreminând-o să își pună întrebări existențiale.

SPACEBALLS (AKA. PLANET MORON)
Bilele spaţiale
SF, SUA, 1987
R: Mel Brooks
D: Mel Brooks, John Candy, Rick Moranis, Bill Pullman, Daphne Zuniga

Puneți-vă centura pentru o a porni într-o aventură spațială cum n-a mai fost alta!

Planeta Spaceball este pe cale să rămână fără aer, așa că cei de acolo plănuiesc să fure atmosfera pașnicei planete vecine Druidia. Însă, planeta vizată este înconjurată de un scut de apărare care are scopul de a-i descuraja pe cei de pe Spaceball. Din distribuție, Mel Brooks, John Candy, Rick Moranis, Bill Pullman și Daphne Zuniga.

THE INFORMANT! (2009)
Informatorul!
Comedie, SUA, 2009
R: Steven Soderbergh
D: Matt Damon, Scott Bakula, Joel Mchale, Melanie Lynskey, Rick Overton

Urmăriți o comedie neagră, în fapt, este vorba despre o peliculă care este mai mult neagră decât comedie…

Pelicula regizată de Steven Soderbergh se inspiră dintr-o întâmplare reală. Oare ce a avut în minte Mark Whitacre (Matt Damon “The Departed”) când a făcut alegerea de deveni informator? În anii ’90, acesta era un nume important în industria alimentară, fiind președintele diviziei de produse organice a ADM, un gigant al acestei industrii. Fără ca prietenii, familia sau oricine altcineva să știe, vreme de trei ani, el a purtat un microfon, fiind de acord să lucreze pentru FBI. El ținea ascuns în servietă un reportofon cu care își înregistra colegii. Whitacre visa să ajungă erou, însă a sfârșit dincolo de gratii, deoarece a fraudat compania cu nouă milioane de dolari. În final, condamnarea lui pentru această fraudă a fost mai mare decât a celor la demascarea cărora contribuise.

THE KILLING OF A CHINESE BOOKIE
Asasinarea unui agent de pariuri
Dramă, SUA, 1976
R: John Cassavetes
D: Ben Gazzara, Timothy Carey, Azizi Johari, Meade Roberts, Seymour Cassel

“Asasinarea unui agent de pariuri” este un film negru realizat în inconfundabilul stil al lui John Cassavetes. De această dată, Ben Gazzara îi dă viață lui Cosmo Vitelli, un veteran de război care are un club în Los Angeles și căruia îi place să parieze. Cum se întâmplă cu cei care sunt dependenți de astfel de jocuri, el pierde un pariu de peste 20.000 de dolari. Pentru că nu are această sumă pe care o datorează unor gangsteri, el trebuie să le facă acestora un serviciu. Pentru a stinge datoria, el trebuie să ucidă un agent de pariuri chinez. Cât de naiv trebuie să fii ca să crezi că mafia, gangsterii, fac vreodată cuiva vreo concesie sau că ai avea de câștigat ceva dintr-un “business” cu ei? Ceea ce Cosmo nu știe este faptul că el însuși este parte dintr-un plan.

THE MURDER FARM (AKA. TANNOD)
Ferma morţii
Thriller, Germania, 2009
R: Bettina Oberli
D: Julia Jentsch, Monica Bleibtreu, Volker Bruch, Filip Peeters, Gundi Ellert

O poveste terifiantă în care un criminal folosise drept armă un târnăcop pentru a asasina o familie întreagă.

Tânăra Kathrin se întoarce în satul în care se născuse pentru a-și înmormânta mama, o femeie pe care abia dacă o cunoscuse. Cu acest prilej, ea află despre o istorie cutremutrătoare care se întâmplase la o fermă din apropiere. În urmă cu doi ani, toți cei din familia Danner, fără a fi cruțați nici măcar cei doi copii sau noua menajeră, fuseseră omorâți cu… târnăcopul. Deși trecuseră doi ani de la această abominabilă crimă, oamenii sunt încă îngroziți când își amintesc și vorbesc despre această grozăvie. Fiind convinși că niciunul dintre ei nu ar fi fost în stare să comită o astfel de crimă, localinicii sunt convinși că făptașul care nu fusese prins încă este un străin.

THE SPEED OF LIFE
Viteza vieţii
Dramă, SUA, 2007
R: Ed Radtke
D: Jeremy Allen White, Justin Soto, Samantha Hosie-Leung, Robert Seymour, Blaze Foster

„ Viteza vieţii” spune povestea lui Sammer, un puști în vârstă de treisprezece ani care își face veacul pe străzile din New York, iar banii de buzunar și-i procură furând camere video de la turiști. După ce subtilizează aparatele, pasul doi este acela de a le vinde cât poate de repede. Însă, Sammer are un obicei: păstrează întotdeauna casetele. Astfel, în camera sa, el exporează această lume a secvențelor pe care le obține în acest fel. Când strânge suma de care ar avea nevoie pentru a putea călători și el în locurile pe care le văzuse numai în imaginile de pe casete, pentru Sammer apare altă problemă, căci fratele său tocmai a ieșit din închisoare. Deși în filmulețele de pe casete toți turiștii păreau avea o viață fericită, va veni momentul în care va înțelege că, în realitate, nu se întâmpă chiar așa.

UNMADE BEDS
Paturi nefăcute
Dramă, Marea Britanie, 2009
R: Alexis Dos Santos
D: Michiel Huisman, Déborah Francois, Fernando Tielve

O poveste romantică încărcată de dramatism în care drumurile a doi expați singuri se intersectează în Londra secolului al XXI-lea.

Axl (Fernando Tielve) sosește în Marea Britanie pentru a-și căuta tatăl și a-și descoperi trecutul. Instantaneu, el este adoptat de către Mike și Hannah, care îl introduc în lumea pub-urilor englezești. În scurt timp, el o întâlnește pe Vera (Deborah Francois). Spre deosebire de Axl, cea mai mare dorință a franțuzoaicei care are inima frântă este să uite ceea ce trăise pentru a putea merge mai departe.

RETURN MOVIES

4 AVENTURES DE REINETTE ET MIRABELLE (FOUR ADVENTURES OF REINETTE AND MIRABELLE)
Reinette şi Mirabelle au patru aventuri
Comedie, Franța, 1987
R: Eric Rohmer
D: Joëlle Miquel, Jessica Forde, Francois-Marie Banier, Marie Riviere, Jean-Claude Brisseau

Aventurile unei fete din provincie care decide să se mute în Paris, unde urmează să locuiască împreună cu prietena sa, o tânără cu o fire și obiceiuri foarte diferite de ale ei.

Reinette (Joëlle Miquel) și Mirabelle (Jessica Forde) sunt foarte bune prietene. Reinette locuiește la țară, iar Mirabelle în Paris. Cele două fete se cunoscuseră în timpul unei vacanțe, atunci când fata de la oraș venise să își petreacă timpul aici, iar Reinette, după ce o ajută să își repare bicicleta, îi arată frumusețile locului. Pentru că s-au îndrăgit încă de la început, ele decid ca atunci când vor merge la Universitate să se mute amândouă într-un apartament din Paris. Însă, nu este atât de ușor ca două firi atât de diferite să împartă aceeași casă, căci Reinette este o fată simplă care se entuziasmează ușor, iar Mirabelle este leneșă și alintată. Pentru Reinette, care era inocentă ca o fetiță, viața în Paris va fi una plină de capcane și, destul de curând, va ajunge în situația de a-și încălca principiile la care ține foarte mult.

AGAINST ALL ODDS
Pe urmele lui Jessie
Romantic, SUA, 1984
R: Taylor Hackford
D: Rachel Ward, Jeff Bridges, James Woods, Alex Karras, Jane Greer

Urmăriți o provocatoare poveste în care pasiunea ține capul de afiș și din care nu lipsesc pericolul, dorința și corupția.

Terry Brogan (Jeff Bridges), un fost fotablist profesionist destul de cinic, este angajat să o găsească pe Jessie Wyler (Ward), răsfățata iubită a lui Jake Wise (James Woods), un gangster care este și patronul unui club de noapte din Los Angeles. Din spusele acestuia, femeia l-a înjunghiat, după care a dispărut cu 50.000 de dolari. Însă, Terry va uita de rolul pe care ar fi trebuit să îl aibă în această încurcată idilă, imediat după ce, undeva pe o insulă din Mexic, o va găsi pe frumoasa Jessie, de care se va îndrăgosti pe loc. Cei doi sunt tot mai atrași unul de celălat, astfel încât întoarcerea în California este una dintre ultimele lor preocupări. În acest timp, Jake devine tot mai iritat de întârzierea intervenită și, intuind că acolo se petrece ceva, îl trimite pe Sully (Alex Karras) să dea de urma celor doi. Povestea devine una foarte complicată, deoarece este foarte posibil ca Terry să fi pariat pe o iubire care îl poate costa viața.

ALLT FLYTER (AKA. THE SWIMSUIT ISSUE)
Totul pluteşte
Comedie, Suedia, 2008
R: Mans Herngren
D: Jonas Inde, Amanda Davin, Benny Haag, Jimmy Lindström, Kalle Westerdahl

Ceea ce începe ca o glumă, ajunge să fie o pagină de istorie pentru niște bărbați care nu aveau niciun job și nici cea mai vagă idee despre sportul de performanță. Ei decid să reprezinte Suedia la Campionatul Mondial din Berlin, proba de inot sincron. În ciuda faptului că nu sunt luați în serios, ci, dimpotrivă, Asociația Națională de Înot îi tratează cu dispreț, ei sunt din ce în ce mai determinați în a merge până la capăt, aducînd Aurul pentru țara lor.

După o sălbatică petrecere a burlacilor, Fredrik (Jonas Indie), un bărbat cu o fire foarte competitivă, fiind dominat de rivalități, fapt ce l-a lăsat fără slujbă și îi pune în pericol relația cu fiica lui adolescentă, își descoperă pesiunea pentru înotul sincron. În scurt timp, pretențiile lui cresc, așa că dorește să reprezinte Suedia la Campionatul Mondial din Berlin, unde visează să ia medalia medalia de aur. La început, prietenii lui cred că și-a pierdut mințile, însă, în cele din urmă, Fredrik reușește să îi convingă să i se alăture. Totuși, în ciuda entuziasmului și a pasiunii lor, există o mare, mare problemă: niciunul dintre ei nu înoată prea bine. În plus, nu au nici cea mai mică ideea despre ceea ce înseamnă sportul de performanță sau despre o competiție de calibrul celei la care aspiră să participe. În scurt timp, situația se transformă dintr-una complicată într-una extrem de complicată. Cu toate acestea, Fredrik este dispus și chiar va face absolut tot ceea ce crede că este necesar pentru a câștiga.

În 2009, pelicula regizată de Mans Herngren a primit premiul publicului la São Paulo International Film Festival.

BARTON FINK
Barton Fink
Dramă, SUA, 1981
R: Ethan Coen, Joel Coen
D: John Turturro, John Goodman, Judy Davis, Michael Lerner, John Mahoney

Povestea peliculei fraților Ethan și Joel Coen este plasată în anul 1941, iar protagonistul său este dramaturgul Barton Fink (John Turturro). Acesta vine la Hollywood pentru a realiza un film special și, în ciuda tuturor obstacolelor, este decis să ducă la bun sfârșit acest nou proeict al său. În momentul în care sosește la Los Angeles, acesta se cazează la hotelul Earle și se întâlnește cu președintele companiei Capital Pictures de la care află detalii despre filmul la care urma să lucreze. Când se întoarce în cameră, acesta reușește să formuleze o singură propoziție, după care ajunge să simtă pe pielea lui cea mai mare spaimă a unui scriitor, este vorba despre blocaj sau lipsă de inspirație. Disperat, acesta încearcă să găsească ajutor, însă, pe măsură ce Fink se îndepărtează de scriptul său, încep să se întâmple tot felul de lucruri ciudate. În cele din urmă, el va ajunge în situația de a fi luat la întrebări de către doi detectivi.

BLIND DATE (2008)
Întâlnire cu un necunoscut
Dramă, SUA, 2008
R: Stanley Tucci
D: Stanley Tucci, Patricia Clarkson, Thijs Römer, Gerdy De Decker, Georgina Verbaan

Un cuplu înstrăinat se străduiește cu disperare să mai dea o șansă relației, după ce viața îi aduce pe cei doi în situația de a trăi cel mai mare coșmar pe care îl poate avea un părinte.

Filmul lui Stanley Tucci este un remake al celui din 2006 cu același titlu, este vorba despre cel realizat de Theo Van Gogh. Din păcate, regizorul a devenit mult mai cunoscut după ce, în noiembrie 2004, a fost ucis de către un fundamentalist religios. După moartea sa tragică, producătorii Bruce Weiss și Gijs van de Westelaken au decis să ducă la îndeplinire dorința lui Theo Van Gogh de a reface trei dintre filmele sale, dar în limba engleză și cu actori de la Hollywood. “Întâlnire cu un necunoscut” este povestea a doi părinți care discută, flirtează și chiar se ceartă, toate acestea în încercarea dispertă de a trece peste pierderea fiicei lor. Astfel, Don (Tucci) și soția sa, Janna (Patricia Clarkson), se întâlnesc în fiecare seară în același club, pretind că nu se cunosc, publică în ziar anunțuri personale și se întâlnesc la presupuse “blind dates”.

BENNY’S VIDEO
Videoul lui Benny
Dramă, Austria, 1994
R: Michael Haneke
D: Arno Frisch, Angela Winkler, Ulrich Mühe, Ingrid Stassner, Stephanie Brehme

Istoria unui psihopat care, la 14 ani, face prima victimă, o fată pe care o invită acasă la el și pe care o omoară cu sânge rece, în vreme ce camera video înregistra grozăvia.

Pentru Benny, un adolescent de 14 ani, crede că tot ceea ce înregistrează pe casete video este mai aproape de realitate. Părinții săi au o viață a lor, existență în care Benny nu este atât de important, așa că băiatul își petrece timpul uitîndu-se la filme violente sau privind de la fereastra camerei lui prin intermediul camerei video. Într-una dintre zile, el invită o fată acasă și o omoară cu sânge rece, asta în timp ce camera video înregistra grozăvia. După, el ascunde corpul în dulap și pleacă la o petrecere.

BIRDMAN OF ALCATRAZ
Păsărarul din Alcatraz
Biografic, SUA, 1962
R: John Frankenheimer
D: Burt Lancaster, Karl Malden, Thelma Ritter, Neville Brand, Betty Field

Pelicula lui John Frankenheimer este inspirată de o poveste reală. Robert Stroud (Burt Lancaster) este condamnat pentru crimă de două ori, iar asta pentru că, după prima faptă, omoară și un gardian. Astfel, el ajunge la Alcatraz, alegându-se cu o pedeapsă în urma căreia va petrece 43 de de ani complet singur. La un moment dat, după ce are grijă de o vrabie bolnăvicioasă care ajunsese în celula sa, el începe să studieze păsările, devenind un expert.

În roluri secundare, veți întâlni nume importante ale cinematografiei, actori care realizează niște personaje remarcabile. Este vorba despre Thelma Ritter, Telly Savalas și Karl Malden.

Pelicula a primit cinci nominalizări la Oscar (cel mai bun actor în rol principal- Burt Lancaster-; cel mai bun actor în rol secundar- Telly Savalas-; cea mai bună actriță în rol secundar- Thelma Ritter- cel mai bun film), două nominalizări la Globurile de Aur (cel mai bun actor în rol principal- Burt Lancaster-; cel mai bun actor în rol secundar- Telly Savalas-), precum și alte premii și nominalizări la festivaluri importante din industrie.

BOLLYWOOD HERO
Erou de Bollywood
Dramă, Olanda, 2009
R: Diederik Van Rooijen
D: Egbert Jan Weeber, Ishwari Bose-Bhattacharya, Akhilesh Kumar, Vijay Kadam, Rubina Rafique Qureshi

Urmăriți aventurile unui actor european care ajunge la Mumbay pentru a juca într-o producție de la Bollywood.

Nick (Egbert-Jan Weeber), un actor olandez, sosește la Mumbay pentru a interpreta un rol secundar într-o producție de la Bollywood. Pe platouri, Nick se împrietenește cu Sita Singh, una dintre starurile de aici. Olandezul o ajută pe Sita să ia singură decizii importante și încearcă să o convingă să nu facă greșeala de a se căsători cu unul dintre producătorii bogați de la Bollywood. La scurt timp după sosirea lui aici, Nick este martotul unui accident auto fatal pentru o fată care cerșea. Deși nimeni nu părea a fi observat tragedia, tânărul de 26 ani este șocat de grozăvia la care fusese spectator și decide să nu rămână pasiv. Astfel, el pornește în căutarea indiciilor despre autorul accidentului și ajunge în situații foarte periculoase.

BRONSON
Bronson
Biografic, Marea Britanie, 2009
R: Nicolas Winding Refn
D: Tom Hardy, Matt King, Hugh Ross, Juliet Oldfield, Jonathan Phillips

Teribila poveste a unui tânăr vârstă de 28 de ani care este condamnat la șapte ani de închisoare după ce jefuiește un oficiu poștal. După ispășirea pedepsei și alegerile pe care acesta le face, personalitatea protagonistului este suplinită de aceea a alter ego-ului său, Charles Bronson.

“Bronson” are la bază povestea unuia dintre cei mai violenți deținuți din Marea Britanie. Cea mai mare dorință a lui Charles Bronson este aceea de a deveni celebru, iar universul în care trăiește este unul în care violența, abuzurile și crimele sunt cele care fac legea. Bronson înțelege că pentru a-și atinge ținta cât mai repede în ciuda oportunităților limitate pe care le are, trebuie să fie atent și la cele mai mici detalii. Oare cine este, de fapt, adevăratul om, cel din spatele acestei entități fabricate cu bună știință?

Acțiunea peliculei lui Nicolas Winding Refn începe în 1974, când Michael Peterson, un tânăr de 19 ani, decide să își clădească o carieră de succes în lumea sumbră a delincvenților. Astfel, cu mintea plină de vise și speranțe, intră într-un oficiu poștal și, folosindu-se de o armă, încearcă să-l jefuiască. Planurile îi sunt dejucate rapid, iar el este reținut și condamnat la șapte ani de închisoare. Cu toate acestea, Peterson ajunge să stea în spatele gratiilor 34 de ani, dintre care 30 sunt petrecuți în detenție solitară. În acest răstimp, are loc o metamorfoză inimaginabilă, astfel încât cel care fusese un tânăr cu înclinații către încălcarea legii se pierde, dispare chiar, iar când cele trei decenii se vor fi terminat, supremația este luată de al său alter ego. Această transformare va avea o consecință dramatică, deoarece acel, Michael Petersen, tânărul teribilist cu mintea plină de ambiții, devine Charles Bronson, unul dintre cei mai periculoși infractori din Marea Britanie.

CAIRO TIME
Dragoste la Cairo
Dramă, Canada, 2009
R: Ruba Nadda
D: Patricia Clarkson, Alexander Siddig, Elena Anaya, Tom Mccamus, Amina Annabi

Cu prilejul unei vacanțe în capitala Egiptului, o ziaristă căsătorită se îndrăgostește de un bun prieten de-al soțului ei.

Juliette (Patricia Clarkson) lucrează la o revistă și are un mariaj fericit cu Mark (Tom McCamus), un diplomat canadian. Copiii lor sunt deja mari, așa că părinții pot acum să-și plănuiască o vacanță binemeritată. Locul ales de ei este Cairo, dar Mark nu mai poate ajunge, fiind în misiune în teritoriile palestinene, așa că Juliette trebuie să plece singură în capitala Egiptului. Pentru a se asigura că soția lui este la adăpost de orice pericol, Mark îi cere prietenului său de-o viață, Tareq (Alexander Siddig), să fie ghidul ei. Nimeni, nici măcar Tareq și Juliette, nu și-ar fi imaginat că cei doi se vor îndrăgosti unul de altul și, cu cât petrec mai mult timp împreună, cu atât realizează cât de puternică este atracția dintre ei.

CARAVAGGIO
Caravaggio
Biografic, Marea Britanie, 1986
R: Derek Jarman
D: Nigel Terry, Sean Bean, Tilda Swinton, Dexter Fletcher, Garry Cooper

Urmăriți povestea lui Michelangelo, copilul teribil al Renașterii italiene, a cărui existență a fost măcinată de contradicția dintre convingerile sale religioase și identitatea lui sexuală.

Pelicula este una biografică al cărei erou este Michelangelo Merisi da Caravaggio, copilul teribil al Renașterii italiene. Realizată din flashback-uri, povestea este spusă chiar de artistul care se află pe moarte și își amintește pasaje din scurta lui existență. În vreme ce Caravaggio (Nigel Terry) zăcea, trăindu-și ultimele zile, mintea lui începe călătoria înapoi, rememorînd relația brutală și senzuală cu modelul său favorit, Ranuccio Thomasoni (Sean Bean). Astfel, îl vedem pe Caravaggio atunci când era copil, apoi ne povestește despre eșecul artistic de la începuturi, de succesul de care s-a bucurat mai târziu, dar și de relația distructivă pe care a avut-o cu bărbatul chipeș și cartofor.

După ce a realizat această peliculă biografică ambițioasă și plină de imaginație, Jarman a devenit unul dintre realizatorii de film de calibru, bucurîndu-se de apreciere internațională.

Două premii și o nominlizare la Festivalul Internațional de Film de la Berlin și Premiul Special al Juriului la Festivalul Internațional de Film de la Istanbul.

CHARLIE WILSON’S WAR
RAZBOIUL LUI CHARLIE WILSON
Regia: Mike Nichols
Cu: Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Ned Beatty
Dramă, SUA 2007

Tom Hanks, Julia Roberts şi Philip Seymour Hoffman, trei actori extraordinari, premiaţi cu Oscar, sunt starurile acestei uluitoare poveşti adevărate. Un congressman texan beţivan şi afemiat reuşeşte, cu ajutorul unui agent CIA mai puţin ortodox, să atragă de unul singur finanţare pentru guerillele afgane din anii 80, ca să le ajute să riposteze împotriva invaziei sovietice. Dramă satirică şi, totuşi, emoţionantă, cu un pedigree fără precedent, Charlie Wilson’s War are personaje secundare extrem de colorate (printre ele si minunata Amy Adams), un scenariu brici scris de Aaron Sorkin, câştigătorul unui premiu Emmy şi regia complexă, inteligentă, a legendarului cineast Mike Nichols. O examinare tulburător de vizionară a implicării vestului în conflictul din Orientul Mijlociu, dar şi portretul captivant al unui veritabil renegat politic, un individ care se conturează ca unul dintre cele mai originale şi mai larger-than-life personaje suprinse vreodată pe peliculă.

CHILD’S PLAY (1988)
Jucăria
Horror, SUA, 1988
R: Tom Holland
D: Catherine Hicks, Chris Sarandon, Alex Vincent, Brad Dourif, Dinah Manoff

O povestea de groază în care un ucigaș în serie folosește un ritual voodoo și reușește să își transfere sufletul într-o păpușă. În acest experiment malefic, cel care ajunge să fie expus direct este un Băiețel în vârstă de șase ani pe care nu îl ia nimeni în serios.

După ce este rănit mortal, ucigașul în serie Charles Lee Ray se folosește de un ritual voodoo pentru a merge mai departe, transferîndu-și sufletul. “Destinația” aleasă este Chucky, o păpușă care ajunge la Andy Barclay (Alex Vincent) ca dar de ziua lui. Pentru că este încă mic, nimeni nu îl ia în serios pe puștiul de șase ani care spune căpăpușa lui a prins viață. Deși este mulțumit că poate să își ducă mai departe planurile diabolice, Charles nu are de gând să rămână captiv într-o păpușă pentru totdeauna. Singura lui scăpare este să se transfere în trupul primului om în fața căruia își va dezvălui adevărata identitate, iar asta îl pune pe Andy într-un pericol mortal.

DAYEREH (AKA. THE CIRCLE)
Cercul
Dramă, Iran, 2000
R: Jafar Panahi
D: Fereshteh Sadr Orfani, Fatemeh Naghavi, Nargess Mamizadeh, Mojgan Faramarzi, Maryam Parvin Almani

O poveste dintr-un unives straniu pentru noi, europenii. Este vorba despre o lume în care bărbații sunt superiori, femeile au drepturi restrânse, iar încercările acestora de a depăși limitele impuse sunt aspru pedepsite.

Ne aflăm într-un loc în care o femeie nu poate cumpăra nici măcar un billet de autobuz pentru a pleca din oraș și nici măcar nu se gândește la situația de a accepta să se urce într-o mașină alături de un bărbat. Aici, Arezou (Maryiam Parvin Almani), Nargess (Nargess Mamizadeh) și Pari (Fereshteh Sadr Orafai) sunt lăsate să plece singure după ce ies dintr-o instituție penală iraniană. Arezou și Nargess vor să plece din oraș, dar trebuie să treacă de un impas: cumpărarea biletelor către alt oraș. Pari se află intr-o situație chiar mai delicată, deorece tocmai a aflat că este însărcinată, iar legea spune că poate să renunțe la sarcină doar cu acordul soțului legitim. Urmăriți aventurile acestor femei care vor vedea câte alte suflete disperate ca și ele se află pe străzile iranieine.

DEAD MAN
Dead Man
Dramă, SUA, 1995
R: Jim Jarmusch
D: Johnny Depp, Gary Farmer, Lance Henriksen, Michael Wincott, Mili Avital

O poveste din Vestul Sălbatic al secolului al XIX-lea, în care un tânăr din Cleveland are parte de cea mai importantă călătorie din viața lui, o drumeție care este, în egală măsură, una fizică, dar și spirituală.

“Dead Man” este un western suprarealist care spune povestea călătoriei unui tânăr, o drumeție care este, în egală măsură, una fizică, dar și spirituală. Povestea este plasată în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, iar eroul ei este William Blake (Johnny Depp), care pleacă din Cleveland pentru a accepta un job în Machine, un oraș de frontieră. Imediat după sosire, Blake află de la Dickinson (Robert Mitchum), patronul fabricii, că postul a fost deja ocupat. Dezamăgit, el intră într-o cârciumă din apropiere, iar apoi petrece noaptea cu o prostituată. O altercație violentă cu iubitul femeii (Gabriel Byrne), care este și fiul lui Dickinson, îi pune lui Black viața în mare pericol. Rătăcit și foarte grav rănit, el îl întâlnește pe întâlnâște Nobody (Gary Farmer), un proscris foarte ciudat care crede că Blake este poetul britanic care avea același nume și se oferă să îi fie ghid în trecerea către lumea spiritelor.

Pelicula “Dead Man” i-a adus lui Jim Jarmusch o nominalizare la Golden Palm și Independent Spirits Awards și premii la European Film Awards și la New York Film Critics Circle Awards.

DIE TRANEN MEINER MUTTER (AKA. MY MOTHER’S TEARS)
Lacrimile mamei mele
Dramă, Germania, 2008
R: Alejandro Cardenas-Amelio
D: Adrian Goessel, Rafael Ferro, Erica Rivas, Fabian Busch, Alice Dwyer

Urmăriți o dramă autobiografică în care se vorbește despre bucuriile și suferințele oamenilor care își trăiesc viața în exil.

În sfârșitul anilor ’70, un puști de șapte ani dintr-o familie de emigranți pleacă împreună cu părinții săi din Argentina, stabilindu-se în Berlinul de Vest. Cu acest prilej, micuțul Alex (Fabian Busch), descoperă că are puteri telekinetice, însă asta nu îl ajută să trecă mai ușor peste experiențele dureroase de care are parte orice băiat. În vreme ce tatăl lui, Carlos (Rafael Ferro), tânjejște după viața lor de dinainte, dorindu-și să fie înapoi în Argentina, Lizzie (Erica Rivas), mama lui Alex, se adaptează foarte bine în acest loc și începe să prospere. Noua situație dăstramă familia, iar Alex încearcă să își folosească puterile pentru a-i aduce pe cei dragi ai lui din nou împreună.

DOM ZA VESANJE (AKA. TIME OF THE GIPSIES)
Vremea ţiganilor
Dramă, Iugoslavia, 1988
R: Emir Kusturica
D: Davor Dujmovic, Bora Todorovic, Ljubica Adzovic, Sinolicka Trpkova, Husnija Hasimovic

Un tânăr țigan care are puteri telekinetice este sedus de posibilitatea de a scăpa de sărăcie, oferindu-i-se ocazia de a câștiga rapid bani. Atmosfera se precipită după ce el acceptă să treacă de partea cealaltă a legii. Această decizie va pune în pericol viața lui, dar și pe aceea a celor dragi ai săi.

Perhan (Davor Dujmovic) este un adolescent țigan care poate muta obiectele din loc cu puterea minții. Ahmed (Bora Todorovic), un individ certat cu legea, îl convinge pe tânăr să le părăsească pe devotata lui bunică (Ljubica Adzovic) și pe iubita sa, Azra (Sinolicka Trpkova). Scopul plecării sale este acela de a face împreună cu Ahmed niște bani ilegal. Pe măsură ce timpul trece, el se afundă tot mai mult în lumea lui Ahmed, dar Perhan speră că va veni ziua în care va avea suficienți bani, astfel încât să se poată întoarce acasă pentru a o cere de soție pe aleasa lui.

Pe lângă alte premii, pelicula i-a adus lui Emir Kusturica un premiu César și unul la Cannes, ambele la categoria cel mai bun regizor, precum și o nominalizare la Golden Palm.

EL HOMBRE DE ARENA (AKA. THE SANDMAN)
Omul de nisip
Dramă, Spania, 2007
R: José Manuel Gonzalez
D: Hugo Silva, María Valverde, Irene Visedo, Alberto Jiménez, Samuel Le Bihan

O poveste din Spania anilor ’60, vremea regimului Franco.

Suntem la sfârșitul anilor ’60, în Spania lui Franco. La Extremadura Psychiatric Hospital, trăiesc izolat, mai mulți oameni care cad pradă măsurilor neglijentului Burgos, directorul spitalului. Cea care se străduiește mereu să apere interesele celor de aici este Lola (María Valverde), o femeie care are și ea o mulțime de probleme, fiind supusă abuzurilor sexuale de către bărbatul din viața ei. Din momentul în care aici sostește Mateo (Hugo Silva), un tânăr idealist, vântul schimbării începe să adie și la Extremadura Psychiatric Hospital.

FOR A FEW DOLLARS MORE (AKA. PER QUALCHE DOLLARO IN PIU)
Pentru câţiva dolari în plus
Western, coproducție, 1965
R: Sergio Leone
D: Clint Eastwood, Lee Van Cleef, Gian Maria Volonté, Josef Egger, Klaus Kinski

Undeva în Vestul Sălbatic, din motive complet diferite, doi bărbați care fuseseră inamici până atunci își undesc forțele și pornesc pe urmele unui infractor periculos care tocmai evadase din închisoare.

“For a Few Dollars More” este cel de-al doilea film din trilogia lui Sergio Leone, alături de “The Good” și “The Bad and the Ugly”. Man with No Name (Clint Eastwood) face echipă cu uchigașul profesionist Mortimer (Lee Van Cleef). Cei doi urmăresc să încaseze recompensa pusă pe prinderea lui Indio (Gian Maria Volonte), un bandit periculos. The Man With No Name este sigur pe el, mânuiește foarte rapid arma și este strict interesat de banii puși în joc pe capul celui vizat. Celălalt, Colonenlul Mortimer, are motive personale să se implice în această capturare. Pelicula este inserată cu multe flashback-uri cu ajutorul cărora reușim să ne dăm seama care sunt motivele pentru care Colonel Mortimer este furios și este atât de dornic de răzbunare.

EXORCIST II: THE HERETIC
Exorcistul 2: Ereticul
Horror, SUA, 1977
R: John Boorman
D: Linda Blair, Richard Burton, Louise Fletcher, Max Von Sydow, Kitty Winn

Pelicula este urmarea uneia dintre cele mai terifiante povești care a fost ecranizată vreodată. Au trecut patru ani de când tânăra Regan MacNeil fusese posedată de demon și, după atâția ani, ea pare să fie pe calea cea bună în ceea ce privește împăcarea cu trecutul său. Acum, ea este adolescentă și merge la un psihiatru care are rolul de a o ajuta să-și depășească amintirile dureroase. Însă, există un preot care este convins că demonul poate reapărea oricând, a$a că o ține pe Regan sub observație. Din păcate, preotul avea dreptate.

FINALE
Final
Horror, SUA, 2009
R: John Michael Elfers
D: Carolyn Hauck, Suthi Picotte, Brad Barnes, Elizabeth Holmes, Steven Nieport

Viața unei familii dintr-un orășel se schimbă dramatic după ce fiul cel mare este găsit spânzurat.

Subiectul filmului lui John Michael Elfers se inspiră din viața reală a regizorului care, la vârsta de 12 ani, este pus în situația de a trece printr-o dramă inimaginabilă. Viața familiei sale se schimbă dramatic după ce fratele mai mare al acestuia este găsit spânzurat și, copleșită de durere, Helen, mama lor, își pierde mințile. Elfers a afirmat că a realizat “Final” pentru a-și înfrunta demonii, alegând să prezinte povestea din perspectiva mamei sale.

GIULIA NON ESCE LA SERA (AKA. GIULIA DOESN’T DATE AT NIGHT)
Giulia nu are întâlniri noaptea
Dramă, Italia, 2009
R: Giuseppe Piccioni
D: Valerio Mastandrea, Valeria Golino, Sonia Bergamasco, Domiziana Cardinali, Piera Degli Esposti

O poveste de dragoste dintre un scriitor de succes care trece printr-o perioadă de criză de inspirație și o profesoară de înot care, în fiecare seară, trebuie să se întoarcă în arest pentru a-și ispăși condamnarea pentru crimă.

Scriitorul Guido (Valerio Mastandrea) tocmai a fost nominallizat pentru un premiu important în literatură. Eroul poveștii are o nevastă frumoasă, pe Benedetta, și o fiică adolescentă, Costanza, cu care are dificultăți în a reuși să stabilească o legătură. În vreme ce ele se mută într-o casă nouă, Guido continuă să stea în vechiul lor apartament, încercînd să lucreze la următorul roman. Giulia (Valeria Golino) este profesoară de înot, iar una dintre elevele sale este fiica ciar mai mică a lui Guido. Când cei doi se întâlnesc la piscină, Guido este intrigat de această femeie fermecătoare. La început, profesoara păstrează distanța, asta deoarece ascunde un secret teribil din trecutul ei misterios. Este vorba despre faptul că ea nu poate ieși seara cu nimeni, deoarece, trebuie să se întoarcă în închisoare. Femeia fusese condamnată pentru că își omorâse iubitul. Flirtul dintre ea și scriitor o va aduce pe Giulia în situația de a lua decizii extreme.

GLORIA (1980)
Gloria
Crimă, SUA, 1980
R: John Cassavetes
D: Gena Rowlands, John Adames, Buck Henry, Julie Carmen, Tony Knesich

Povestea unei femei care este rugată să aibă grijă de băiatul vecinilor o vreme, dar rămâne cu el, deoarece părinții care aveau legături cu lumea interlopă sunt omorâți într-un atac mafiot.

Gloria (Gena Rowlands) este o femeie de patruzeci de ani care fusese cândva iubita unui mafiot. Vecinii ei, niște oameni care aveau legături cu Mafia din Puerto Rico, o roagă să aibă grijă de Philip (Juan Adames), fiul lor de șapte ani. Acest set-up care trebuia să fie temporar devine unul permanent, după ce părinții micuțului cad victime într-un mascaru. Philip are în posesie dovada activităților ilegale ale Mafiei. În încercarea de a-l salva pe băiat, Gloria dorște să ofere această probă în schimbul vieții lui Philip. Dacă înainte de toată această nebunie se bucura de liniște și intimitate în apartamentul său, femeia trăiește acum cu sufletul la gură, fiind într-o cursă nebună prin Manhattan și, pe deasupra, cu un copil de șapte ani în grijă. În plus, ea nu prea se visa mămică, iar băiatul credea că este destul de mare încât să își poată purta singur de grijă.

Pelicula lui John Cassavetes i-a adus actriței Gena Rowlands nominlaizări la Oscar și la Globurile de Aur pentru cea mai bună actriță în rol principal.

HAARAUTUVAN RAKKAUDEN TALO
(AKA. THE HOUSE OF BRANCHING LOVE)
Casa dragostei
Comedie, Finlanda, 2009
R: Mika Kaurismäki
D: Hannu-Pekka Björkman, Elina Knihtilä, Antti Reini, Anna Easteden, Tommi Eronen

Despățiți, dar împreună, asta este povestea autodistructivă, tragicomedia unor oameni care decid să pună capăt relației lor, dar refuză să se mute din casa aflată pe malul unui lac.

Juhani (Hannu-Pekka Bjorkman), un psihoterapeut familist și soția lui, Paula, convin să pună punct mariajului lor în cel mai civilizat mod cu putință. Problema este că ei locuiesc într-o casă aflată pe malul unui lac și niciunul dintre ei nu este dispus să se mute în altă parte. În această situație, soluția pe care o adoptă este aceea de a stabili reguli clare pentru a nu ajunge la conflict. Cum regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, asta este ceea ce se întâmplă și în acest caz și fiecare dintre ei simte nevoia să se răzbune pe celălalt. Povestea se complică și mai mult pentru că și unul și celălalt implică alte persoane în povestea lor.

HACKERS (1995)
Virus distrugător
Thriller, SUA, 1995
R: Iain Softley
D: Jonny Lee Miller, Angelina Jolie, Jesse Bradford, Fisher Stevens, Renoly Santiago

Eroii peliculei lui Iain Softley sunt niște tineri hackeri care nu au dificultăți în a alege între bine și rău, iar ceea ce îi preocupă este să aibă parte de distracție, nu de plictiseală.

Urmăriți povestea unui tânăr care este arestat de către Serviciile Secrete americane pentru că realizase un virus de calculator. De asemenea, el nu mai are voie să se mai atingă de computer, decât după ce va împlini 18 ani. După câțiva ani, eroul poveștii și niște prieteni de-ai săi găsesec o cale pentru a lansa un alt virus distrugător.

HARRISON MONTGOMERY
Harrison Montgomery
Dramă, SUA, 2008
R: Daniel Dávila
D: Martin Landau, Melora Walters, Octavio Gómez Berríos, Krista Ott, Diane Baker

Un traficant de droguri are ocazia să-și plătească datoriile mai vechi și să se retragă din lumea infractorilor. Însă, trăiește un moment de cumpănă, deoarece are de ales între a plăti propriile datorii și a-și salva prietenii care se află într-o situație disperată.

Eroul peliculei realizată de Daniel Dávila este Ricardo (Octavio Gómez Berríos), un delincvent care se ascunde pentru că nu are cu ce-și plăti datoriile. La scurt timp după ce se mută într-un apartament din San Francisco plasat într-o zonă pauperă, el se împrietenește cu Lattie, o fată a cărei mame era prinsă în capcana unei relații abuzive. Pentru că se întrevede oportunitatea de a face rost de bani, Ricardo trebuie să se gândească bine înainte de a lua o decizie dificilă. El este nevoit să aleagă între a plăti propriile datorii și a-și salva prietenii. Oricare ar fi decizia, cheia planului său este Harrison Montgomery (Martin Landau), unul dintre vecini săi septuagenari care are un secret pe care Ricardo îl află și de care are de gând să se folosească.

HOME
Acasă
Dramă, Elveția, 2008
R: Ursula Meier
D: Isabelle Huppert, Olivier Gourmet, Adélaide Leroux, Madeleine Budd, Kacey Mottet Klein

Urmăriți emoționata poveste a unor oameni fericiți cu viața lor tihnită și izolată, oameni care nu vor să renunțe la ceea ce pentru ei înseamnă “Acasă”.

Pelicula regizată de Ursula Meier are în centrul său povestea unor oameni care refuză să-și abandoneze casa. Existența pașnică a unei familii din Franța rurală este amenințată de vestea că pe locul unde acum se află casa lor urmează să se construiască un nou drum. Oamenii din această familie trăiesc izolați, deoarece căminul lor se află într-un loc pustiu. Deoarece refuză orice dialog pe tema mutării lor de acolo, Marthe (Isabelle Huppert), Michel (Olivier Gourmet) și cei trei copii ai lor găsesc fel și fel de soluții foarte inventive care să îi ajute să se adapteze noilor condiții. Cu toate acestea, stresul adus în viața lor de această poveste va aduce tensiuni serioase în această familie care fusese atât de fericită până atunci.

Pelicula a primit trei nominalizări la premiile César, precum și premii și nominalizări la alte festivaluri de film importante.

I COME WITH THE RAIN
Odată cu ploaia
Thriller, Franța, 2008
R: Tran Anh Hung
D: Josh Hartnett, Lee Byung-Hun, Takuya Kimura, Shawn Yue, Tran Nu Yen Khe

Kline (Josh Hartnett), un fost polițist din Los Angels, este angajat de un om de afaceri important din Philipine care dorește să îi găsească fiul. Pentru a da de urmele lui Shitao (Takuya Kimura), Kline pleacă în Hong Kong. Pe măsură ce investigația avanasează, el cunoaște mai multe personaje bizare, printre aceștia și pe Su Dongpo (Lee Byung-hun), un traficant de droguri local, și pe frumoasa lui iubită, Lili (Tran Nu Yen Khe), care este dependentă de droguri. Fostul om al legii este distras de la cercetările sale, fiind bântuit de amintirile legate de Hasford (Elias Koteas), un criminal în serie care fusese motivul principal pentru care Kline renunțase să mai lucreze în poliție.

IL PAPA DI GIOVANNA (AKA. GIOVANNA’S FATHER)
Tatăl Giovannei
Dramă, Italia, 2008
R: Pupi Avati
D: Silvio Orlando, Francesca Neri, Ezio Greggio, Alba Rohrwacher, Serena Grandi

Dragostea unui tată poate fi salvatoare pentru fiica acestuia care, după ce își ucide o prietenă, ajunge să fie internată într-un spital destinat celor cu afecțiuni mentale.

Dragostea unui tată pentru fiica sa care are mari probleme poate fi singura cale de salvare a acesteia. În 1938, în Italia lui Benito Mussolini, Michele (Silvio Orlando) era profesor la un liceu din Bologna. El și soția lui, Delia (Francesca Neri), aveau o fiică adolescentă, pe Giovanna (Alba Rohrwacher), iar acesata este cea mai importantă făptură din lume pentru Michele. Din acest motiv, Delia își dorea ca soțul ei să-i fi fost și ei la fel de devotat precum îi era fiicei lor. Deși este atât de iubită, Giovanna are probleme foarte serioase, atât de serioase încât într-una dintre zile își omoară o prietenă. În cele din urmă, tânăra ajunge să fie internată într-un spital pentru cei care suferă de afecțiuni mentale. Chiar și în această situație, Michele rămâne lângă fiica lui, lăsînd-o pe Delia acasă.

IN JEDER SEKUNDE (AKA. AT ANY SECOND)
În orice clipă
Dramă, Germania, 2008
R: Jan Fehse
D: Sebastian Koch, Mina Tander, Wotan Wilke Möhring, Ronald Zehrfeld, Jenny Schily

O poveste complicată în care dramatismul fiecărei situații aduce tensiune și transformă pelicula într-una pe care nu o veți uita ușor.

Un doctor care era într-un moment vulnerabil al vieții sale află pe pielea lui faptul că destinul te poate împinge într-o direcție complet nouă, pe care nu o luasei în calcul niciodată până atunci. Dr. Hans Frick (Sebastian Koch), eroul poveștii lui Jan Fehse, a fost obișnuit ca toată viața lui de până acum să aibă grijă în primul rând de ceilalți. Pacienții săi de la spital pot conta întotdeauna pe ajutorul doctorului, ca și fiica lui, care suferă de o boală gravă, aflîndu-se în fază terminală. Deși este căsătorit, doctorul se îndrăgostește de o altă femeie. Alături de ea, Frick reușește să se liniștească, luînd o pauză de la datoriiile pe care le are ca soț, tată al unui copil grav bolnav și medic cu pacienți care au mereu nevoie de el. Un alt personaj important al poveștii este Sarah (Mina Tander), o femeie care se luptă să treacă peste dependența de cocaină și să se pună pe picioare. După ce se îndrăgostește, ea crede că acesta este, de fapt, cel mai potrivit moment pentru un nou început, însă ceea ce urmează va fi foarte diferit de gândurile și planurile sale de la început.

IN THE ELECTRIC MIST
Obsesii din trecut
Dramă, Franța, 2008
R: Bertrand Tavernier
D: Tommy Lee Jones, Peter Sarsgaard, John Goodman, Mary Steenburgen, Kelly Macdonald

Investigațiile unui detectiv din New Iberia, Louisiana, se complică suplimentar după ce acesta află că într-o mlaștină a fost descoperit un bărbat de culoare care fusese asasinat în urmă cu 35 de ani.

Suntem în New Iberia, Louisiana, acolo unde detectivul Dave Robicheaux se află pe urmele unui ucigaș în serie care omoară tinere. În timp ce mergea acasă de la un alt îngrozitor loc al crimei, Dave îl întâlnesște pe Elrod Sykes, un nume important pe firmamentul starurilor de la Hollywood. Actorul se află în oraș pentru că aici au loc filmările pentru noul său film. Acesta îi povestește lui Dave că văzuse un cadavru care plutea într-o mlaștină, era vorba despre cadavrul unui om de culoare care fusese ucis cu 35 de ani în urmă. Această descoperire aduce în prezent amintiri dureroase din trecutul detectivului care este de părere că există o legătură între cele două cazuri. Însă, pe măsură ce ancheta avansează, criminalul ajunge tot mai aproape de Dave și de familia acestuia.

IN THE HEAT OF THE NIGHT
În arşiţa nopţii
Dramă, SUA, 1967
R: Norman Jewison
D: Sidney Poitier, Rod Steiger, Warren Oates, Lee Grant, James Patterson

Un șerif cu prejudecăți rasiale dintr-un orășel din Mississippi va lucra împreună cu un detectiv de culoare pentru a elucida misterul unei crime.

Inspirată de romanul lui John Ball, pelicula “În arşiţa nopţii“ a avut și două urmări, ambele avîndu-I în distribuție pe Sidney Poitier, cel care îi dă viață personajului Virgil Tibbs. În 1987, a fost realizat și un serial cu același titlu, producție în care Gillespie este Carroll O’Connor, iar Tibbs este interpretat de Rollins Howard. “In the Heat of the Night”, pelicula-vedetă la ceremonia Oscar din 1967, este plasată într-un orășel din Mississippi, unde are loc un asasinat neobișnuit înconjurat de mister. În ciuda prejudecăților lui rasiale, Bill Gillespie (Rod Steiger) este șeriful de aici, fiind recunoscut drept un foarte conștiincios om al legii. În clipa în care Virgil Tibbs (Sidney Poitier), un afro-american bine îmbrăcat din Nord, sosește în oraș, Gillespie îl arestează instinctiv, considerîndu-l susepect în acest caz misterios. Dar, surprizele sunt abia la început, căci Tibbs este, de fapt, un detectiv din Philadelphia. După ce neînțelegerile sunt lămurite, ei nu au încotro și vor colabora pentru a rezolva acest caz. Până la urmă, conlucrarea dintre cei doi oameni ai legii va fi cheia elucidării misterului.

Două nominlizări și cinci premii Oscar (pentru, imagine, sunet, scenariu, cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal – Rod Steiger-); două premii și două nominalizări BAFTA; patru premii și trei nominalizări la Globurile de Aur; o nominalizare la premiile Grammy.

JUDE
Jude
Dramă, Marea Britanie, 1996
R: Michael Winterbottom
D: Christopher Eccleston, Kate Winslet, Rachel Griffiths, June Whitfield, Liam Cunningham

“Jude” sau povestea unei iubiri imposibile, căci el este căsătorit cu o femeie care l-a păcălit să o ia de nevastă, iar ea este măritată cu un nobil violent. În plus, cei doi sunt și veri. Faptul că sunt rude trece în plan secund, deoarece ceea ce este mai important pentru ei este că se iubesc. Cum se întâmplă în astfel de situații, pentru alegearea de a trăi în păcat, eroii principali ai filmului sunt respinși de către oamenii din oraș. Din distribuție, Christopher Eccleston și Kate Winslet.

Este dificil să găsești un răspuns. Oare cum este mai bine? Să îți urmezi visele sau să te lași în voia sorții…

KATALIN VARGA
Katalin Varga
Dramă, România, 2009
R: Peter Strickland
D: Hilda Péter, Tibor Pálffy, Norbert Tankó, Melinda Kántor, Sebastian Marina

O femeie este nevoită să-și reamintească un episod traumatizant din trecutul ei și să se vindece de furie, răzbunîndu-se.

Katalin Varga (Hilda Peter) a fost căsătorită aproape unsprezece ani, până când soțul ei a dat-o afară din casă după ce aflase că nu este tatăl biologic al lui Orban (Norbert Tanko). Drama femeii una greu de imaginat, deoarece ea rămăsese însărcinată în urma unui viol. Pentru a-și recuceri soțul, ea pornește în căutarea brutei care o atacase în trecut. Cu Orban după ea, Katalin se întoarce în acel loc de coșmar și, în cele din urmă, îl omoară pe Gegerly (Roberto Giacomello), unul dintre cei implicați în acea poveste cumplită. Apoi, îl găsește și pe Antal (Tibor Palffy), violatorul, și-i aplică aceeași pedeapsă, asta după ce Antal se împrietenise cu Orban, iar Katalin află că acesta are o soție (Melinda Kantor) și copii care depind de ei.

KIELLETTY HEDELMA (AKA. FORBIDDEN FRUIT)
Fructul oprit
Dramă, Finlanda, 2009
R: Dome Karukoski
D: Marjut Maristo, Amanda Pilke, Malla Malmivaara, Joel Mäkinen, Jarkko Niemi

Două prietene decid să plece din comunitatea din care făceau parte pentru o slujbă pe timpul verii. Pentru una dintre ele, la sfărșitul acestei veri a tentațiilor, nimic nu va mai fi vreodată la fel.

Este vară și două fete de 18 ani dintr-o comunitate creștină fundamentalistă pleacă pentru a-și găsi un job de sezon. Maria (Amanda Pilke) are de gând să cunoască lumea înainte de a se întoarce acasă, unde urmează să se căsătorească cu un tânăr din comunitatea din care făcea și ea parte. Fata este decisă să încerce lucruri care îi sunt interzise acasă, adică să iasă cu băieți, să se uite la televizor, să danseze pe muzică ritmată, să se machieze și să bea alcool. Prietena ei, Raakel (Marjut Maristo), nu este așa de dornică de aventură, așa că tot ceea ce își dorește este ca, după toate acestea, Maria să se întoarcă acasă. Această vară a tentațiilor va schimba viața uneia dintre cele două fete pentru totdeauna.

L’AFFAIRE FAREWELL (AKA. FAREWELL)
Nume de cod: Farewell
Thriller, Franța, 2009
R: Christian Carion
D: Guillaume Canet, Emir Kusturica, Alexandra Maria Lara, Ingeborga Dapkunaite, Oleksii Gorbunov

În această peliculă care are la bază o întâmplare reală, un agent de spionaj începe să lucreze împotriva propriei țări, deoarece pune mai presus binele omenirii.

Sergei Grigoriev (Emir Kusturica) este un spion KGB din Uniunea Sovietică care ajunge să fie profund dezamăgit de ceea ce înseamnă viața în orânduirea comunistă. Convingerea lui este aceea că idealurile au fost compromise iremediabil de către actualii lideri și că, de dragul generațiilor viitoare, guvernul trebuie să fie înlăturat. Cu aceste gânduri, Grigoriev se împrietenește cu Pierre Froment (Guillaume Canet), un inginer francez care locuiește la Moscova și care nu are nici cea mai vagă idee că noul său amic este spion. În momentul în care este sigur de faptul că i-a câștigat încrederea, sovieticul începe să se folosească de prietenia lor. Grigoriev deținea niște documente clasificate și spera ca atunci când cei din CIA vor afla cât de mult știu sovieticii despre Statele Unite, va izbucni un conflict internațional.

Regizat de Christian Carion, L’Affaire Farewell (aka Farewell) are la bază povestea reală a agentului KGB Vladimir Vetrov. Din distribuție, Fred Ward, Willem Dafoe și David Soul.

LAST EMBRACE
Ultima îmbrăţişare
Thriller, SUA, 1979
R: Jonathan Demme
D: Roy Scheider, Janet Margolin, Christopher Walken, Sam Levene, John Glover

Un thriller în tradiția marelui Alfred Hitchcock în care veți avea din belșug suspans, dramatism, ceva romantism și multe întâmplări bizare sau situații în care ceea ce se întâmplă nu este ceea ce pare.

Această peliculă încărcată de suspans și dramatism a lui Jonathan Demme vă va aminti de peliculele regizate de Hitchcock . Agentul CIA Harry Hannan (Roy Scheider) nu mai este el însuși de când și-a pierdut soția, care fusese asasinată. După tragedie, el a suferă o cădere nervoasă și, în consecință, ajunge să fie internat într-un sanatoriu. Însă, adevăratele momente de confuzie și panică încep pentru Harry abia după ce este lăsat să plece de acolo. Considerînd că a depășit momentul de criză, el se întoarce la job și nu reușește să înțeleagă dacă suferă de paranoia indusă sau, într-adevăr, unul dintre colegii lui încearcă să îl omoare. Situația va deveni și mai confuză pentru agentul CIA după ce o cunoaște pe Ellie Fabian (Janet Margolin), o absolventă de facultate pe care o găsește locuind în apartamentul lui. Coaloana sonoră a peliculei este realizată de Miklos Rosza.

LE PONT DU NORD (AKA. A NORTH BRIDGE)
Podul din nord
Comedie, Franța, 1981
R: Jacques Rivette
D: Bulle Ogier, Pascale Ogier, Pierre Clémenti, Jean-Francois Stévenin, Benjamin Baltimore

Suntem în anii ‘70, iar Parisul lui Jacques Rivette este cu totul diferit de ceea ce vede un turist care ajunge în capitala Franței.

Personajul principal al acestui film realizat de Jacques Rivette în 1981 poate fi considerat Parisul. Marie (Bulle Ogier) este o femeie condamnată pentru că jefuise o bancă. Recent eliberată după ispășirea pedeapsei, ea străbate străzile capitalei Franței și așa o întâlnește pe Baptiste (Pascale Ogier). Împreună, cele două colindă străzile Parisului anilor ’70, ca și cum ar cerceta interiorul unei cochilii de melc și astfel, împreună cu ele, descoperim un oraș care nu are nicio legătură cu cel turistic.

LES GRANDES CHALEURS (AKA. HEAT WAVE)
Val de căldură
Dramă, Canada, 2009
R: Sophie Lorain
D: Marie-Thérèse Fortin, François Arnaud, Marie Brassard, Yvan Benoît, François Létourneau

În povestea lui Sophie Lorain, o femeie de 52 de ani are o relație cu un tânăr de 20 de ani, un cleptoman fără leac.

Gisèle Cloutier, este o femeie de 52 de ani care trebuie să facă față unei situații inimaginabile. Pe patul de moarte, soțul ei îi mărturisește că a avut o legătură de durată cu altă femeie. Yannick Ménard, este un cleptoman incurabil în vârstă de 20 de ani care are la activ o încercare de suicid. El se îndrăgostește de Gisèle și, când află că aceasta a devenit văduvă, este în stare să meargă până în pânzele albe pentru a fi împreună cu ea.

LES GRANDES PERSONNES (AKA. GROWN UPS)
Adulţi
Comedie, Franța, 2008
R: Anne Novion
D: Jean-Pierre Darroussin, Anais Demoustier, Judith Henry, Lia Boysen, Jakob Eklund

Cu prilejul unei călătorii în Suedia, iubirea devine o afacere de familie.

Albert (Jean-Pierre Darroussin) este un bărbat divorțat care, în fiecare an, îi oferă fiicei sale adolescente, Jeanne (Anais Demoustier) cadou de ziua ei o călătorie în Europa. De fiecare dată, este vorba despre o altă țară. Pentru că împlinește 17 ani, Albert se gândește să meargă împreună cu Jeanne pe o insulă din Suedia, în căutarea unei comori care aparținuse vikingilor. Amândoi vor avea parte de surprize neașteptate, deoarece fata se va îndrăgosti de un adolescent local, iar tatăl va fi și el receptiv la semnalele pe care i le transmite o femeie segetată de dolofanul Cupidon.

LOS GIRASOLES CIEGOS
(AKA. THE BLIND SUNFLOWERS)
Floarea-soarelui oarbă
Dramă, Spania, 2008
R: José Luis Cuerda
D: Maribel Verdú, Javier Cámara, Raúl Arévalo, Roger Príncep, José Ángel Egido

“Floarea-soarelui oarbă“ dezvăluie drama unei familii care, pentru a evita moartea, este obligată să trăiască în fiecare zi cu povara minciunii.

Suntem în Orense, Spania anului 1940, în vremea Războiului Civil. Pentru cei din afară, Elena (Maribel Verdú) este o mamă grijulie care își crește singură cei doi copii, pe Lorenzo (Roger Príncep) și Elenita (Irene Escolar). Adevărul este că soțul ei, Ricardo (Javier Cámara), un profesor republican care fusese victima persecuției ideologice, trăiește ascunzîndu-se în propria lui casă, iar asta se întâmplă de câțiva ani. În acest timp, Salvador (Raúl Arévalo), care fusese și el pe front și era profesorul lui Lorenzo, ajunge să fie fascinat de Elena, despre care credea că este văduvă. Atracția pentru frumoasa femeie se transformă în obsesie, iar asta are repercursiuni directe asupra fragilei familii a Elenei, care ajunge la un pas de destrămare.

MANNEN SOM ELSKET YNGVE (AKA. THE MAN WHO LOVED YNGVE)
Bărbatul care îl iubea pe Yngve
Dramă, Norvegia, 2008
R: Stian Kristiansen
D: Rolf Kristian Larsen, Arthur Berning, Ida Elise Broch, Ole Christoffer Ertvag, Jorgen Langhelle

Lumea unui tânăr de șaptesprezece ani se schimbă dramatic, după ce în oraș își face apariția un alt băiat care avea preocupări complet diferite de ale celor de vârsta lor din orășelul norvegian Stavanger.

Suntem în noiembrie 1989, vremuri istorice pentru Europa de Est, atunci când a căzut zidul Berlinului. Undeva în Norvegia, Jarle Klepp (Rolf Kristian Larsen), un tânăr de 17 ani, nu are nici cea mai mică idee că totul se va schimba. Tânărul se simte foarte bine în pielea lui, deoarece, împreună cu amicii săi, pune bazele unei trupe rock, cea mai frumoasă fată din lume este iubita lui, iar cel mai bun prieten al său este un tip foarte tare. Cu toate acestea, nimic nu va mai fi la fel după ce în scenă își face apariția un nou coleg de clasă, este vorba despre Yngve, un tânăr care sosise de curând în oraș, deoarece Jarle se simte foarte atras de el.

MARIA, IHM SCHMECKT’S NICHT! (AKA. WEDDING FEVER IN CAMPOBELLO)
Febra nunţii în Campobello
Comedie, Germania, 2009
R: Neele Leana Vollmar
D: Lino Banfi, Christian Ulmen, Mina Tander, Maren Kroymann, Gundi Ellert

Jan (Christian Ulmen) dorește să se căsătorească cu Sara (Mina Tander), o nemțoaică care are rădăcini în Italia. Cei doi nu se gândesc la o ceremonie spectaculoasă. Ceea ce urma să se întâmple este o căstorie civilă restrânsă. Însă, Jan nu prea reușește să aibă o relație cu viitorul lui socru. Antonio (Lino Banfi), care se află în Germania din 1965 și este căsătorit cu Ursula (Maren Kroymann), insistă ca nunta să aibă loc în Italia. Zis și făcut! Jan, Sara și părinții ei pun la cale o nuntă impresionantă la Campobello. Aici, pentru Jan nimic nu mai seamănă cu nimic din ceea ce știa. Nunta este o mare adunare a întregului clan gălăcios, bucătăria italienească îl dă peste cap complet, birocrația este rigidă, iar paturile sunt prea moi. În această situație, Jan ajunge în situația de a se întreba dacă Sara și familia ei sunt chiar ceea ce el își dorește.

METROPIA
Metropia
Animație, Suedia, 2009
R: Fredrik Edin
Voci: Vincent Gallo, Juliette Lewis, Udo Kier

Imaginați-vă cum ar fi dacă cineva ar putea să vă audă gândurile.

Într-un viitor apropiat, rezervele de petrol sunt aproape epuizate, iar Europa este conectată printr-o serie de tuneluri subterane. În timp ce naviga prin aceste tuneluri, Roger aude tot felul de voci, dar mai ales una este aceea care îl pune pe gânduri. Căutând cu disperare o cale de a scăpa de toate vocile acelea, Roger nu face decât să se afunde într-o conspirație bizară de control al minții și trupului.

MIDNIGHT COWBOY
Cowboyul de la miezul nopţii
Dramă, SUA, 1969
R: John Schlesinger
D: Dustin Hoffman, Jon Voight, Sylvia Miles, John Mcgiver, Brenda Vaccaro

Visul unui tânăr naiv din Texas este distrus de realitatea crudă a vieții în New York.

Pelicula regizorului britanic John Schlesinger se inspiră din romanul lui Leo Herlihy și vorbește despre perioada anilor ’60, despre speranțe mărunte, vise și prietenia a două sufelete pierdute.

Visând la o viață ușoară, Joe Buck (Jon Voight) merge la New York pentru a fi gigolo. Însă, în scurt timp el descoperă că ceea ce se întâmplă nu este chiar ceea ce își imaginase. Aici, el îl cunoaște pe Ratso Rizzo, care locuiește într-o clădire abandonată. Între cei doi se naște un fel de prietenie, astfel că, în momentul în care Joe are necazuri, Rizzo îl primește în apartamentul lui sordid, cei doi sprijinindu-se unul pe altul pentru a supraviețui. Visul lui Ratso este acela de a merge la Miami, lăsând în urmă iernile friguroase din New York. După mai multe aventuri bizare, Joe reușește să facă rost de bani pentru a cumpăra două bilete de autobuz către Miami. Însă, Rizzo este din ce în ce mai obosit și mai bolnav.

Pelicula a obținut patru nominalizări și trei premii Oscar pentru cel mai bun film, cea mai bună regie și cel mai bun scenariu, premii BAFTA, premii și nominalizări la decernarea premiilor Globurile de Aur.

MINA OLIN SIIN (AKA. I WAS HERE)
Am fost aici
Dramă, Estonia, 2008
R: René Vilbre
D: Rasmus Kaljujärv, Hele Kore, Tambet Tuisk, Margus Prangel, Marilyn Jurman

Drama unui tânăr genial care, din cauza lipsei de bani, ajunge să văndă droguri pentru a supraviețui. Paradoxal este că ceea ce l-ar putea ajuta să scape din vârtejul în care intrase ar fi tocmai intervenția autorităților care, arestîndu-l l-ar putea salva.

Rass este un tânăr de elită din Estonia care locuiește singur într-o mahala. În ciuda situației precare în care se află, el are ambiții mari în ceea ce privește viitorul său. Cu toate acestea, pentru a putea supraviețui, el este de acord să vândă droguri, alegere care îi va complica viața mai mult decât s-ar fi gândit, afundîndu-l în situații care mai de care mai periculoase. Ironic este că ceea ce l-ar putea ajuta să scape din vârtejul din care nu mai putea ieși singur era tocmai intervenția autorităților care, paradoxal, arestîndu-l l-ar putea salva.

MY SISTER’S KEEPER
Viaţă pentru sora mea
Dramă, SUA, 2009
R: Nick Cassavetes
D: Cameron Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin, Jason Patric, Sofia
Vassilieva

Oare ce ține o familie împreună? Este drept să faci absolut orice pentru a salva viața unui copil? Ați spune că da, cu atât mai mult atunci când este vorba despre puiul tău. Și totuși…

Inspirat de best seller-ul lui Jodi Picoult, “My Sister’s Keeper” ia în discuție adevăruri surprinzătoare în ceea ce privește familia, iubirea și loialitatea. În cele din urmă, poate fi vorba și despre un nou sens al ideii de însănătoșire.

Cameron Diaz (“There’s Something About Mary”) interpretează rolul unei mame a cărei fiice este diagnosticată cu leucemie. În încercarea disperată de a-i salva viața, ea rămâne însărcinată din nou, deoarece se gândește că următorul copil va fi donatorul perfect pentru copila bolnavă. Oare este drept ca cineva să sacrifice un copil pentru a încerca cu disperare salvarea celuilalt?

După nenumărate proceduri invazive, la 11 ani cea de-a doua fetiță a familiei își angajează un avocat (Alec Baldwin), care să îi apere drepturile în instanță. Acest proces va duce la destrămarea familiei și va pune în pericol viața fetei bolnave.

MYSTERY TRAIN
Mystery Train
Comedie, SUA, 1989
R: Jim Jarmusch
D: Masatoshi Nagase, Youki Kudoh, Screamin’ Jay Hawkins, Cinqué Lee, Rufus Thomas

Aflați care este imaginea Americii din perspectiva outsiderilor, a turiștilor care vin de peste mări și țări și chiar de pe alte continente și ajung în Memphis, leagănul muzicii rock, al Casei de discuri Sun Records și al lui Elvis Presley.

Pelicula “Mystery Train“ este alcătuită din trei fragmente. În fiecare dintre cele trei părți sunt implicați turiști străini care vin în Tennessee, acțiunea fiind plasată la hotelul Memphis, renovat astfel încât să devină un tribut adus lui Elvis Presley. În prima poveste sunt implicați doi turiști din Japonia (Masatoshi Nagase and Youki Kudoh), este vorba despre doi oameni foarte devotați muzicii rock americane din anii ’50, pentru care acesta este Tărâmul Făgăduinței. În cea de-a doua poveste, o întâlnim pe Luisa (Nicoletta Braschi), o văduvă din Italia care a pierdut orice speranță și a venit aici, nădăjduind că va reuși să mai dea un sens vieții sale. Cea de-a treia poveste se oprește asupra aventurilor lui Dee Dee, ale iubitului ei și asupra disfuncționalei sale familii.

O LUCKY MAN!
O, norocosule!
Dramă, Marea Britanie, 1973
R: Lindsay Anderson
D: Malcolm Mcdowell, Ralph Richardson, Rachel Roberts, Arthur Lowe, Helen Mirren

Povestea unui tânăr naiv și entuziast pe care dorința de a avea succes în cariera de agent de vânzări în industria cafelei îl aduce în tot felul de situații incredibil de complicate și, în cele din urmă, chiar în spatele gratiilor.

Mick Travis (Malcolm McDowell) este un tânăr foarte ambițios care se pregătește să devină agent de vânzări pentru companie de cafea. Naiv și foarte încrezător în ceea ce privește oportunitățile pe care i le oferă acest job, el ajunge să se implice în fel și fel de situații complicate. În consecință, el va simți pe propria piele ce inseamnă corupția din poliție și moralitatea dintr-un orășel. În cele din urmă, dorința de succes a lui Mick îl va aduce în spatele gratiilor, iar această dificilă încercare va însemna un moment crucial în existența lui, deoarece îl va ajuta să se descopere. Cu toate acestea, viața mai are încă multe surprize pentru norocosul Mick Travis!

Pelicula regizată de Lindsay Anderson a primit premii la BAFTA Awards, precum și nominalizări la Festivalul de Film de la Cannes și Globurile de Aur.

OF MICE AND MEN
Oameni şi şoareci
Dramă, SUA, 1992
R: Gary Sinise
D: John Malkovich, Gary Sinise, Ray Walston, Casey Siemaszko, Sherilyn Fenn

Erau vremuri grele care furau speranțele oamenilor și îi lăsau fără demnitate. Atunci se întâmplă povestea acestor doi bărbați legați de o prietenie cum nu a mai fost alta, povesta a doi oameni care își găsesc speranța într-un vis care devine al amândurora. Obosiți și murdari, ei merg împreună pe un drum prăfuit care duce la o fermă.

Gary Sinese este cel care regizează această peliculă înspirată de romanul classic al lui John Steinbeck, tot el fiind și acela care îl interpretează pe George Milton, unul dintre cele două personaje-cheie ale poveștii. Plasată în perioada Marii Recesiuni, adică în anii ’30, filmul începe cu o secvență în care cei doi, George (Sinese) și Lennie (John Malkovich) fug de o femeie care are rochia sfâșiată. Aceasta pusese o gașcă de bandiți pe urmelel lor pentru ca cei doi să fie alungați dincolo de graniță. După o nesfârșită cursă cu autobuzul și încă zece mile de mers pe jos, George și Lennie ajung la o fermă din San Joaquin Valley, California, loc unde își caută ceva de muncă. George visează să pună împreuă cu Lennie ceva bani deoparte pentru a cumpăra o bucată de pământ unde să își poată construi o casă și este încrezător că își vor realiza visul în California. Din păcate pentru ei, cel care conduce această fermă este Curley (Casey Siemaszko). Iar Lennie pare a fi favoritul familiei Curley, deoarece șeful se distrează chinuindu-l, în vreme ce nevasta frustrată a acestuia (Sherilyn Fenn) îi făcea avansuri. George îl avertizează pe Lennie, să stea departe de nevasta lui Curly, însă acesta nu îl ascultă, ci o urmărește pe femeie într-un bar, iar aici are loc o tragedie. În consecință, toate visele și speranțele celor doi se duc pe Apa Sâmbetei într-o secundă.

Pelicula i-a adus lui Gary Sinese o nominalizare la Golden Palm, la Festivalul Internațional de Film de Cannes.

ON GOLDEN POND
Pe lacul auriu
Dramă, SUA, 1981
R: Mark Rydell
D: Katharine Hepburn, Henry Fonda, Jane Fonda, Doug Mckeon, Dabney Coleman

Un film de Oscar care spune o poveste simplă, din viața reală, o poveste despre puterea iubirii, despre loialiate și iertare.

În ultimul său film, Henry Fonda îl interpretează pe Norman Thayer, un profesor capricios în vârstă de 80 de ani, iar în rolul Ethel, soția acestuia, o puteți urmări pe Katharine Hepburn. Singurătatea celor doi este întreruptă de sosirea fiicei lor, Chelsea (Jane Fonda), care vine în oraș împreună cu logodnicul său, Bill (Dabney Coleman), și cu fiul acestuia. Ceea ce urmează să se întâmple, este greu de anticipat în vreun fel. Astfel, după mulți ani în care nu știuseră nimic unii despre alții, familia se reunește. Oare vor reuși până la urmă tatăl și fiica să comunice din nou?

Pelicula regizată de Mark Rydell a fost răsplătită cu numeroase premii și nominalizări la festivaluri renumite din industria filmului. Printre acestea, șapte nominalizări și premii la ceremonia decernării premiilor Academiei Americane de Film pentru cel mai bun actor în rol principal (Henry Fonda), cea mai bună actriță în rol principal (Katharine Hepburn), cel mai bun scenariu, cinci nominalizări și premiu BAFTA pentru cea mai bună actriță (Katharine Hepburn), premii și nominalizări la Globurile de Aur și Grammy Awards.

PERMANENT VACATION
Vacanţă permanentă
Dramă, SUA, 1980
R: Jim Jarmusch
D: Chris Parker, Leila Gastil, María Duval, Ruth Bolton, Richard Boes

Un tânăr de douăzeci și ceva de ani, care avea o mamă instituționalizată și al cărui tată dispăruse, dorește să descopere sensul vieții, iar de-a lungul drumului întâlnește mai multe personaje care mai de care mai ciudate.

“Vacanţă permanentă”, primul lung-metraj al regizorului Jim Jarmusch, este o poveste care redă două zile și jumătate din viața lui Aloysius Parker (Christopher Parker), cunoscut sub numele de Allie, un tânăr care nu are casă, nu are școală și nici un job. De-a lungul timpului, el a trecut prin tot felul de situații alături de persoane care mai de care mai ciudate. Acum, Allie are șaisprezece ani și este în continuare pe drumuri. După o întâlnire cu scântei cu pritena sa (Leila Gastil) și o frustrantă vizită pe care i-o face mamei sale, Aloysius cunoaște mai mulți oameni neobișnuiți. Printre aceștia, un muzicant de stradă (John Lurie), un fan al muzicii jazz (Frankie Faison) și o fată care este fascinată de eschimoși. Cu toate acestea, întâlnirea care are șanse să-i schimbe destinul tânărului este aceea cu femeia care avea un Ford Mustang și-i oferă lui Alli ocazia de a scăpa de haosul din jurul lui.

PIG HUNT
Vânătoarea
Horror, SUA, 2008
R: James Isaac
D: Travis Aaron Wade, Tina Huang, Howard Johnson, Trevor Bullock, Rajiv Shah

John Hickman (Travis Aaron Wade) este un veteran al războiului din Irak care are ideea de a-i invita pe prietenii lui, Ben (Howard Johnson Jr.), Wade (Rajiv Shah) și Quincy (Trevor Bullock) la vânătoare de porci mitreți. În această excursie mai vin și Brooks (Tina Huang), iubita lui John, și câinele lui Quincy. Când ajung la destinație, ei se întâlnesc cu Jake (Jason Foster) și Ricky (Nick Tagas), doi frați care îl cunoșteau pe John cu mult înainte ca acesta să devină un tip din San Francisco, și care îi întâmpină cu ostilitate pe prietenii de acum ai acestuia. Spre surprinderea excursioniștilor, cei doi localnici vin cu ideea de a începe aventura lor de vânătoare cu altceva, iar asta va schimba planurile drumeților. Pe măsură ce înaintează în pădure, ei descoperă indicii despre moartea îngrozitoare a unchiului lui John și află despre legenda Spintecătorului, o creatură sălbatică monstruasă. Ceea ce trebuia să fie o înlănțuire de aventuri de neuitat se transformă în trăiri de coșmar, violență inimaginabilă și grozăvia sentimentului că moartea îi pândește la fiecare pas. În clipa în care vânătoarea se va fi terminat, niciunul dintre ei nu va mai fi nevinovat sau neînfricoșat.

PULSE (1988)
Impuls ugigaș
Horror, SUA, 1988
R: Paul Golding
D: Cliff De Young, Roxanne Hart, Joey Lawrence, Matthew Lawrence, Charles Tyner

V-ați întrebat vreodată ce se poate întâmpla în situația în care electricitatea are o viață a ei, devine diabolică și transformă mașinăriile de uz canic în ucigași de neoprit?

David Rockland (Joey Lawrence), un puști de unsprezece ani, sosește în Los Angeles pentru a-și petrece vara împreună cu tatăl său (Cliff De Young) și cu soția acestuia (Roxanne Hart). În vreme ce încerca să se adapteze vieții de aici, băiatul începe să experimenteze un chinuitor sentiment de spaimă. Zgomotul vieți urbane moderne îl copleșește. Cuprins de anxietate, David ajunge să creadă că locuința tatălui său are o viață proprie și că el și familia sa vor fi blestemați dacă nu părăsesc cât mai repede acel loc.

ONE WEEK
O săptămână
Dramă, Canada, 2008
R: Michael Mcgowan
D: Joshua Jackson, Liane Balaban, Campbell Scott, Fiona Reid, Emm Gryner

Un tânăr care este diagnosticat cu cancer, în loc să înceapă imediat tratamentul, își cumpără o motocicletă și pornește într-o călătorie prin țară.

“O săptămână” spune povestea lui Ben Tyler (Joshua Jackson), un tânăr de douăzeci și cinci de ani care este diagnosticat cu cancer. Dramatic este faptul că șansele lui de supraviețuire sunt de doar 10%. Deși trebuie să înceapă tratamentul imediat, Ben alege să își cumpere o motocicletă și să plece într-o călătorie care începe la Toronto și se va sfârși la Tofino. Samantha (Liane Balaban), logodnica sa, găsește că acesta este un gest nesăbuit, așa că refuză să-l însoțească, iar Ben realizează că ceva a lipsit întotdeauna din relația lor, însă abia acum și-a dat seama de asta. Printre alte neîmpliniri ale sale se numără și slujba lui de profesor de engleză și faptul că are un manuscris pe care nimeni nu vrea să-l publice. În timpul călătorie sale, Ben va întâlni mulți oameni care îl vor ajuta să înțeleagă ce este ceea ce-și dorește de fapt. În cele din urmă, întâlnirea cu Tracey (Emm Gryner) îl va face să fie sigur de faptul că nu este îndrăgostit de Samantha, așa că atunci când va sosi momentul va pune capăt relației. El face un legământ să trăiscă fiecare zi la intensitate maximă și, în loc să se întoarcă la Toronto pentru tratament, alege să continue călătoria. Însă, starea lui de sănătate se înrăutățește, așa că este pus în situația de a-și reconsidera decizia. Foarte bolnav și slăbit, Ben nu este deloc sigur în ce direcție să o ia.

PETER’S FRIENDS
Prietenii lui Peter
Comedie, Marea Britanie, 1992
R: Kenneth Branagh
D: Kenneth Branagh, Emma Thompson, Rita Rudner, Stephen Fry, Hugh Laurie

Se apropie Anul Nou, iar acesta poate fi un prilej pentru a organiza o reuniune cu foștii colegi din facultate. Pelicula ia în discuție subiecte precum prietenia, mariajul, fidelitatea, materialismul sau depășirea situației-limită în care te aduce pierderea cuiva drag.

Comedia “Prietenii lui Peter” este un fel de versiune britanică a lui “The Big Chill” (1983) și este regizată de Kenneth Branagh. Câțiva prieteni se întâlnesc după zece ani de când fuseseră împreună într-o trupă de muzică și comedie de la Universitatea Cambridge. Acum, ei au în jur de 30 de ani, iar cel care inițiază această reuniune este unul dintre ei, Peter Morton (Stephen Fry), cel care moștenise de la tatăl său o proprietate impresionantă. Ideea lui este aceea de a-și invita foștii colegi să petreacă vacanța de Anul Nou la el. De când nu se mai văzuseră, în viața lor se petrecuseră multe schimbări, însă Peter are un secret care îi va șoca pe toți.

ORPHAN
Orfana
Horror, SUA, 2009
R: Jaume Collet-Serra
D: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman, Cch Pounder, Jimmy Bennett

Kate (Vera Farmiga ”The Departed”) și John (Peter Sarsgaard “Rendition”), sunt devastați de pierderea tragică a copilului lor nenăscut. Încercând cu disperare să readucă normalitatea în viața lor, cei doi decid să adopte un copil. Când merg în vizită la orfelinat, cei doi remarcă o fetiță, este vorba despre Esther (Isabelle Fuhrman). Însă, micuța cu înfățișare angelică nu este nici pe departe ceea ce pare sau ceea ce își doresc cei doi soți să fie.

REAL TIME
Timp real
Comedie, Canada, 2008
R: Randall Cole
D: Randy Quaid, Jay Baruchel, Jayne Eastwood, Lucy Filippone, Jeff Pustil

“Timp real” este o comedie în care îi veți putea vedea pe Randy Quaid și Jay Baruchel, peliculă al cărui erou principal este un cartofor înrăit.

Andy (Baruchel) este un cartofor înrăit care ajunge să fie plin de datorii. Din acest motiv, în peisaj își face apariția Reuban (Randy Quaid), un ucigaș plătit să îl omoare pe datornic. Prima reacție a celui vizat este aceea de a nu crede o vorbă din ceea ce îi spune asasinul plătit că urmează să i se întâmple. Însă, destul de repede, devine evident că acesta nu glumește, iar Andy conștientizează că mai are de trăit mai puțin de șaizeci de minute, așa că încearcă să condenseze în aceste ultime clipe tot ceea ce-și dorea. Reuban este puțin surprins de felul în care alege Andy să încheie socotelile. Însă, pe măsură ce se apropie termenul, vom avea parte de unele surprize…

REALITY BITES
Viaţa pe cont propriu
Dramă, SUA, 1994
R: Ben Stiller
D: Winona Ryder, Ethan Hawke, Janeane Garofalo, Steve Zahn, Ben Stiller

O peliculă despre “Generația X” în care Ben Stiller surprinde cu mult umor și înțelegere anxitatea unui grup de tineri absolvenți.

În această peliculă care reprezintă pentru Ben Stiller debutul ca regizor de lung-metraj, Winona Ryder o interpretează pe Lelaina, o tânără care a absolvit recent colegiul. Pentru că acum este pe cont propriu, ea este pusă în situația de a înfrunta realitatea atât carieră, cât și în relațiile sale. Este vorba despre faptul că are dificultăți în ceea ce privește intership-ul la o televiziune locală și despre situația în care se află Lelaina, care trebuie să aleagă între Michael (Ben Stiller) și Troy (Ethan Hawke). Între timp, ea trebuei să aibă grijă de "Reality Bites", un documentar care surprinde viața de zi cu zi a prietenilor ei.

Pelicula a obținut o nominalizare la MTV Movie Awards.

RIDING IN CARS WITH BOYS
Băieţii din viaţa mea
Dramă, SUA, 2001
R: Penny Marshall
D: Drew Barrymore, Brittany Murphy, Steve Zahn, James Woods, Adam Garcia

Născută în 1950, Beverly este o fată ambițioasă care a crescut într-un cartier muncitoresc din Connecticut. Tatăl ei era un tip dur, dar avea o inimă mare, vorbim despre un polițist care avea tot timpul răbdare pentru a asculta problemele fiicei sale. Mama sa era o femeie nervoasă care se gândea întotdeauna la ceea ce era mai rău. Încă de când era mică, lui Beverly i-a plăcut literatura și visa să meragă să studieze la New York, dorindu-și să devină scriitoare. Cu timpul, cum era firesc, ea a început să fie interesată și de băieți, astfel încât pe la 15 ani s-a îndrăgostit nebunește de un coleg. Însă, dorind să iasă în evidență, la o petrecere ea ajunge într-o situație jenantă, iar Ray un tânăr de 18 ani, îi ia apărarea și cei doi încep să se întâlnească. Firesc, un lucru duce către altul, iar povestea devine din ce în ce mai complicată.

Într-o singură zi, viața ta se poate împlini sau poate să fie distrusă. Se întâmplă ca, în existența unui om, să existe patru sau cinci (câteva) zile care pot schimba totul.

RESIDENT EVIL: DEGENERATION
Resident Evil: Decăderea
Animație, Japonia, 2008
R: Makoto Kamiya
Voci: Alyson Court, Paul Mercier, Laura Bailey, Roger Craig Smith, Crispin Freeman, Michelle Ruff

Incidentul din Raccon City s-a terminat după ce virusul mortal a fost eradicat. După ce operațiune la nivel global a fost suspenadate, acțiunile corporației Umbrella au scăzut brusc, iar asta a dus la disoluția sa. După șapte ani, undeva într-un aeroport din Statele Unite, într-o toamnă care părea ca oricare alta, un zombie este eliberat, iar acesta, croindu-și calea către Harvardville atacă tot ce îi iese în cale. Și uite-așa se dezlănțuie Infernul. Din nou!

RIEN DE PERSONNEL (AKA. THE ORDINARY PEOPLE)
Nimic personal
Comedie, Franța, 2009
R: Mathias Gokalp
D: Jean-Pierre Darroussin, Denis Podalydes, Mélanie Doutey, Pascal Greggory, Zabou Breitman

Când zvonurile ajung la rangul de informație sigură și realitate imediată, haosul pune stăpânire pe tot ceea ce se întâmplă într-o companie farmaceutică importantă.

O importantă companie farmaceutică organizează o conferință la un muzeu. Aici, membrii echipei de management ar trebui să învețe metode noi de rezolvare a problemelor, lucrînd ca o echipă. Cu toate acestea, unii dintre angajați sunt de părere că adevăratele motive ale acestei conferințe sunt cu totul altele. Așa încep să circule zvonuri în legătură cu președintele companiei, Philippe Muller (Pascal Greggory), care intenționează să vândă firma și are de gând să dea afară treizeci de directori. Cea care află despre propunerea de reducere de personal este Natacha (Melanie Doutey), iar aceasta se dovedește a nu fi foarte bună în a păstra un secret. Imediat, toată lumea aflase despre ceea ce ar urma să se întâmple, așa că acum fiecare dintre cei de aici încearcă să demonstreze că este neprețuit în firmă și de neînlocuit în ceea ce face.

SCREAMERS: THE HUNTING
Asasini cibernetici: Vânătoarea
Horror, SUA, 2009
R: Sheldon Wilson
D: Gina Holden, Jana Pallaske, Lance Henriksen, Greg Bryk, Tim Rozon

Un semnal suspect de pe Sirius 6B îi determină pe membri unei echipe de salvatori să pornească spre acesată planetă pe care o credeau abandonată după ce rasa umană fusese distrusă de către Screamers.

Au trecut treisprezece ani de când mașinăriile ucigașe cunoscute sub numele de Screamers au distrus populația umană de pe Sirius 6B. Însă, după un semnal de pericol o echipă de salvare pleacă pe planeta pe care o creeau abandonată. Oare este vorba despre o colonie umană de supraviețuitori? Sau poate că cei numiți Screamers sunt implicați în ceva mai înspăimântător decât se știa? Dar dacă hibrizii vor să plece de pe Sirius S6 pentru a-și finaliza misiunea: anihilarea completă a rasei umane?…

SKIN (DIR. ANTHONY FABIAN)
Culoarea pielii
Biografic, Marea Britanie, 2008
R: Anthony Fabian
D: Sophie Okonedo, Sam Neill, Alice Krige, Tony Kgoroge, Ella Ramangwane

“Culoarea pielii” este o emoționantă poveste despre familie, iertare și despre triumful spiritului uman.

Pelicula regizată de Anthony Fabian ia în discuție problema apartheid-ului din Africa de Sud. Sandra Laing este o fetiță de culoare cu o figură distinctă care se născuse în 1950. Părinții ei, Abraham și Sannie, sunt afrikaneri care nu au niciun fel de complex legat de rădăcinile lor. Fetița este foarte îndrăgită de oamenii din comunitatea în care trăiește familia ei. Însă, la vârsta de zece ani, este trimisă la o școală din orașul Piet Retief, astfel încât Sandra ajunge să trăiască în comunitatea oamenilor albi, iar anii care vor urma vor fi foarte grei pentru ea. Pelicula prezintă evoluția sa, calătoria Sandrei de la respingere la acceptare, de la trădare la reconciliere, lupta îndârjită a acesteia de a-și găsi locul într-o lume care se află într-o continuă schimbare și în cele din urmă, în ciuda tuturor obstacolelor, victoria ei.

Avînd la bază o povestea adevărată, “Skin” este o dramă biografică ai căror eroi principali sunt interpretați de către Sam Neill și Sophie Okonedo.

SOME MOTHER’S SON
Mame şi fii
Dramă, Irlanda, 1996
R: Terry George
D: Helen Mirren, Fionnula Flanagan, Aidan Gillen, David O’Hara, John Lynch

Pelicula lui Terry George este o dramă cutremurătoare care se inspiră din evenimete reale care au avut loc în 1981, la Belvast. Aflați de ce este în stare o mamă atunci când vine vorba despre dragostea pentru copii ei, dragostea pentru familie.

Ai putea să stai liniștit și să privești cum fiul tău se înfometează până la moarte pentru idealurile lui? Sau poate că te gândești cum să îi salvezi viața chiar împotriva dorinței sale, cu orice preț? Ei bine, în anul 1981, douăzeci și unu de mame irlandeze se află în această dilemă, deoarece fiii lor au ales să intre în greva foamei pentru crezul lor. Pelicula spune povestea a două dintre aceste mame, este vorba despre Kathleen Quigley (Helen Mirren) și Annie Higgins (Fionnula Flanagan), două femei obișnuite irlandeze. Deși provin din lumi diferite, de dragul fiilor ei, amândouă se poziționează undeva la mijloc, între guvernul britanic al lui Margaret Thatcher și membrii IRA.

STEAMING
Baia publică
Dramă, Marea Britanie, 1985
R: Joseph Losey
D: Vanessa Redgrave, Sarah Miles, Diana Dors, Patti Love, Brenda Bruce

Pelicula “Baia publică” este o adaptare după piesa lui Nell Dunn.

Șase femei care au background-uri foarte diferite se întâlnesc într-o baie publică din Londra și încep să-și împărtășească cele mai intime detalii ale vieții lor, vorbind despre iubiri, vise și frustrări.

Violet (Diana Dors) este managerul băii publice și trebuie să găsească rapid o soluție pentru ca aceasta să nu fie închisă de către autorități. După ce soțul o părăsește, Nancy (Vanessa Redgrave) ajunge dintr-o dată în situația de a-și crește singură cei trei copii. Prietena acesteia, Sarah (Sarah Miles), nu are soț sau copii, dar înțelege suferința lui Nancy și este alături de ea. Josie (Patti Love) este o femeie foarte vorbăreață și exteriorizată, a cărei principală preocupare este viața sa sexuală. Acestora li se adaugă un duo format dintr-o mamă și o fiică (Brenda Bruce și Felicity Dean). Femeile își vor împărtăși cele mai intime detalii ale vieții lor și vor pune la cale un plan de salvare a băii publice. Acesta avea să fie ultimul film pentru Diana Dors și Joseph Losey.

STRANGER THAN PARADISE
Mai ciudat decât paradisul
Comedie, SUA, 1984
R: Jim Jarmusch
D: John Lurie, Eszter Balint, Richard Edson, Cecillia Stark, Danny Rosen

Povestea a doi veri din Ungaria care, de la o relație dominată de ostilitate și indiferență, ajung să țină unul la celălat.

Willie (John Lurie) este un tip pasionat de jocuri de noroc a cărui verișoară, Eva (Eszter Balint), intenționează să se mute din Europa de Est în America și îl informează că are nevoie să stea la el pentru zece zile. Deși nu este fericit să o știe pe verișoara sa prin zonă, după ce îi prezintă avantajele stilului de viață american, Eva fură ceva de la magazinul din colț, iar Willie este, în egală măsură surprins și impresionat. După ostilitatea și indiferența de la început, prejudecățile dispar, iar afecțiunea dintre cei doi exilați începe să crească. După ce Eva pleacă din New York, Willie reușește să își vadă verișoara așa cum este, adică oaia neagră a familiei, așa cum era considerat și el. Un an mai târziu, Willie și Eddie, cel mai bun preten al său, sunt prinși că trișează la un meci de pocker, așa că decid să închirieze o mașină și să meargă să o viziteze pe Eva. Aici, cei doi se plictisesc destul de repede, așa că decid să o “răpească” pe fată pentru a merge toți trei în Florida. După ce sosesc, totul începe să se prăbușească: cei doi pierd aproape toți banii la pocker, iar Willie începe să se poarte din nou urât cu Eva. Totul merge anapoda, iar Eva se găndește să se întoarcă în Europa, în vreme ce Eddie și Willie visează să își recupereze banii pierduți.

SUMMER SCARS
Jocuri periculoase
Thrille, Marea Britanie, 2007
R: Julian Richards
D: Kevin Howarth, Ciaran Joyce, Darren Evans, Amy Harvey, Christopher Conway

Șase adolescenți chiulesc de la școală, hotărând să meargă în pădure, iar aici întâlnesc un pierde-vară care se autoinvită să meargă împreună cu ei, după care îi ia ostatici.

Șase adolesceți în vârstă de 14 ani chiulesc de la școală pentru a merge în pădure. Aici, ei îl întâlnesc pe Peter (Kevin Howarth), un terchea-bercea care tăia frunză la câini și care se autoinvită să-i însoțească. Nu trece mult până când Peter încep să joace dur, iar aventura în natură a copiilor se transformă într-o criză a ostaticilor. Răpitorul maniac este decis să le dea copilor o lecție pentru toată viața.

TEA WITH MUSSOLINI
La ceai cu Mussolini
Dramă, Italia, 1999
R: Franco Zeffirelli
D: Cher, Judi Dench, Joan Plowright, Maggie Smith, Lily Tomlin

O poveste dramatică din anii ’30, adică vremurile Italiei fascistă a lui Mussolini și primii ani din viața regizorului Franco Zeffirelli.

“La ceai cu Mussolini“ este o poveste semiautobografică plasată în vremea Italiei lui Mussolini, o producție inspirată de primiii ani din viața regizorului Franco Zeffirelli. Eroul filmului este Luca, un copil nelegitim (personaj interpretat în copilărie de Charlie Lucas, iar ca adolescent de Baird Wallace), fiul unui om de afeceri Italian. După ce mama copilului moare, acesta este crescut de o englezoaică (Joan Plowright), într-o comunitate engleză din Florența prezidată de soția unui fost diplomat (Maggie Smith). Este vorba despre mai multe femei aristocrate excentrice de aici care trăiesc cu sentimentul unei protecții garantate de însuși Mussolini. Curând, lui Hester, Arabellei și lui Mary li se adaugă americancele Elsa și Georgie, toate împărtășind dragostea pentru Italia și lipsa de îngrijorare în ceea ce privește creșterea percolului fascist. Însă, din momentul în care izbucnește războiul, viața lui Lucas și a femeilor din jurul lui se vor schimba dramatic. Cu toate acestea, cea mai afectată de întorsătura pe care o iau lucrurile va fi Elsa, care era evreică.

Pelicula a primit un premiu și o nominalizare la ceremonia decernării premiilor BAFTA, precum și premii și nominalizări la Hollywood Makeup Artist and Hair Stylist Guild Awards, Italian National Syndicate of Film Journalists și Golden Trailer Awards.

THE BIRD CAN’T FLY
Pasărea nu poate să zboare
Dramă, Olanda, 2007
R: Threes Anna
D: Barbara Hershey, Yusuf Davids, Tony Kgoroge, John Kani, Kira Wilkinson

O femeie care nu mai avea de mult timp o relație cu fiica sa află că trebuie să se întoarcă în orașul din care plecase pentru a participa la funeraliile celei care îi dăduse viață. Când ajunge aici, ea constată că orașul aproape că dispăruse, majoritatea celor pe care îi cunoștea nu mai trăiau, iar ea este bunica unui băiat de zece ani despre existența căruia află chiar acum. Deși vrea să-și crească nepotul, ea trebuie să se lupte cu tatăl natural pentru a gâștiga acest drept.

Melody (Barbara Hershey) se întoarce acasă pentru a participa la înmormântarea înstrăinatei sale fiice, June. Însă, după ce ajunge aici, constată că orașul aproape că dispăruse. De asemenea, ea va afla cu acest prilej că este bunica unui băiat de 10 ani pe care îl cheamă River și despre existența căruia nu știuse nimic până în acest moment. Femeia decide să-și ia nepotul cu ea, dar are de întâmpinat rezistența acestuia. Pentru Melody devine din ce în ce mai greu, deoarece, deși este sfătuită să plece, ea nu se va lăsa până când nu va află adevărul.

THE EAGLE HUNTER’S SON
Fiul vânătorului cu acvile
Familie, coproducție, 2009
R: René Bo Hansen
D: Bazarbai Matei, Serikbai Khulan, Mardan Matei, Asilbek Badelkhan

La doisprezece ani, Bazarbai (Bazarbai Matei) nu este deloc precum ceilalți băieți de vârsta lui. El visează să părăsească provincia din vestul Mongoliei în care se născuse, preferând să trăiască într-o bună zi în jungla urbană, țintind chiar spre Ulan Bator. Însă, tatăl său (Mardan Matei) are cu totul alte planuri în ceea ce privește viitorul fiului său. El este pasionat de vulturi și alte păsări și speră ca Bazarbai să îi calce pe urme. În clipa în care fratele mai mare este obligat să plece către Ulan Bator, Bazarbai se simte rănit și trădat, fiind de părere că el era acela care trebuia să fie trimis. În încercarea de a-l mai învesesli, tatăl lui îl duce la un festival foarte important, dar băiatul nu pare ușor de consolat. Dintr-o dată, vulturul tatălui său se sperie de blițul unui aparat de fotografiat și zboară. Chinuit de teamă și remușcări la gândul că agvila a zburat pentru totdeauna, copilul decide să plece după pasăre. Călătoria sa este una plină de aventuri și-l va duce la Ulan Bator, orașul în care visa să ajungă.

De-a lungul drumului, Bazarbai va descopeti faptul că o viață fericită nu înseamnă neapărat îndepărtarea de tradiții, dar tradiția însăși, respectul profund pentru natură, prietenia și loialitate pot forma o unitate de nezdruncinat, în ciuda amenințărilor constante din afară.

THE EXORCIST
Exorcistul
Horror, SUA, 1973
R: William Friedkin
D: Ellen Burstyn, Max Von Sydow, Lee J. Cobb, Kitty Winn, Jack Macgowran

William Friedkin realizează acest film care este unul dintre cele mai înspăimîntătoare care au fost realizate vreodată.

Din clipa în care o încântătoare fetiță de doisprezece ani preia caracteristicile și vocea alteia, medicii spun că ei nu pot face nimic pentru a îndrepta situația. Însă, când oamenii încep să moară, mama fetei realizează că fiica ei este posedată de diavol. Astfel, ea este de părere că, pentru a-și recăpăta copilul, speranța este în ajutorul a doi preoți care pot oficia ritualul de exorcizare.

Plicula are la bază romanul best-seller al lui William Peter Blatty.

THE JOB (2009)
Slujba
Dramă, SUA, 2009
R: Shem Bitterman
D: Patrick Flueger, Ron Perlman, Taryn Manning, Joe Pantoliano, Mark Harelik

Această peliculă dramatică cu accente de comedie neagră are la bază piesa “The job” (1988) a lui Shem Bitterman.

Bubba Brady (Patrick Flueger, “The Princess Diaries”, “The Worlds Fastest Indian”) trăiește într-un orășel în care nu prea se mai întâmplă nimic din punct de vedere economic, ceea ce înseamnă zero oportunități pentru o slujbă. Ceea ce îl face să rămână aici este Joy (Taryn Manning "Hustle & Flow", "8 Mile"), care devine motivul pentru care Bubba respiră, femeia lângă care vrea să trăiască toată viața. Bărbatul are impresia că norocul este pe cale să îi surâdă atunci când îl întâlnește pe Jim (Ron Perlman "Hellboy", "City of Lost Children"), un vagabond care nu stătea nicăieri mai mult de 72 de ore. În schimbul locului de parcare pentru rabla lui, acesta îi oferă lui Bubba un pont care i-ar putea fi de folos pentru obținerea unei slujbe. Pentru Brady, acesta este abia începutul unui drum pe parcursul căruia eroul va avea foarte multe de învățat.

THE LAST HORROR MOVIE
Ultimul film horror
Horror, Marea Britanie, 2003
R: Julian Richards
D: Kevin Howarth, Mark Stevenson, Antonia Beamish, Jim Bywater, Christabel Muir

Urmăriți un teribil documentar despre crimă, o producție cutremurătoare pe care îl pot vedea numai cei cu inimă tare și mintea întreagă.

Grand Rapids, Michigan. La radio, se anunță că un criminal în serie care era responsabil de moartea a șase adolescenți dintr-o tabără a evadat din închisoare. O chelnăriță aude un zgomot, pași, zgomote, înficoșătoare și, dintr-o dată, figura unui om, Max Parry (Kevin Howarth), care îi spune: “Fimul pe care l-ai închiriat, am înregistrat peste, cred că ceea ce a ieșit ți se va părea mult mai interesant.” Ceea ce urmează este un video realizat de Max la Londra, un film în care el ucidea oameni sau pregătea masa pentru familie și prieteni fimînd la nunți (locul cel mai potrivit unde poți întâlni femei).

THE MISSING PERSON
Persoana dispărută
Dramă, SUA, 2009
R: Noah Buschel
D: Michael Shannon, Frank Wood, Amy Ryan, Linda Emond, John Ventimiglia

Un detectiv particular trebuie să îl convingă pe cel pe care îl urmărea să se întoarcă la o viață care pentru acesta nu mai exista.

John Rosow este un detectiv particular care este angajat să îl urmărească pe Harold Fullmer, într-un tren care merge dinspre Chicago către Los Angeles. Treptat, Rosow descoperă care este identitatea celui pe care îl urmărește și relizează că este vorba despre o persoană care fusese dată dispărută. Mai precis, Fullmer este unul dintre sutele de oameni care fuseseră victime ale atacului terorist asupra World Trade Center din 11 septembrie. Motivat de o recompensă importantă, detectivul este decis să-l ducă pe Harold la soția sa din New York, chiar împotriva voinței acestuia. Cu toate acestea, Rosow înțelege că trebuie să îl convingă pe Fullmer să se întoarcă la o viață care pentru cel din urmă nu mai exista. Oare care va fi, în cele din urmă, decizia detectivului?

THE ROAD HOME (AKA. WO DE FU QIN MU QIN)
Drumul spre casă
Romantic, China, 2000
R: Yimou Zhang
D: Ziyi Zhang, Honglei Sun, Hao Zheng, Yuelin Zhao, Bin Li

Un om de afaceri se întoarce în satul în care se născuse pentru a participa la ceremonia de înmormântare a tatălui său. Cu acest prilej, el reflectează la trecutul părinților săi.

Omul de afaceri Luo Yusheng (Honglei Sun) se întoarce în satul natal din partea de nord a Chinei pentru înmormântarea tatălui său, care fusese profesor. Aici, o găsește pe bătrâna lui mamă care insistă ca toate obiceiurile tradiționale de înmormântare să fie respectate, în ciuda faptului că vremurile se schimbaseră atât de mult. Yusheng realizează că dorința mamei sale trebuie respectată, așa că va plăti oamenii care să ducă sicriul pe o distanță foarte mare, de la spital până la locul de odihnă din sat. Cu toate acestea, în ziua înmormântării, foarte mulți dintre foștii elevi ai tatălui său se întorc în sat pentru a-și conduce profesorul pe ultimul drum și niciunul dintre ei nu acceptă bani pentru asta. Înainte de a se întoarce în oraș, Yusheng îndeplinește simbolic cea mai mare dorință a tatălui său: el își petrece o zi predând în școala din sat.

THE SCOUTING BOOK FOR BOYS
Manualul cercetaşului
Dramă, Marea Britanie, 2009
R: Tom Harper
D: Holly Grainger, Thomas Turgoose, Steven Mackintosh

Un fel de poveste de iubire…

În clipa în care David descoperă că cea mai bună prietenă a lui este obligată să plece din parcul de rulote, este de acord să o ajute să fugă. Dar, după ce planul lor începe să fie cunoscut, secretele care ies la lumină îi vor schimba viața într-un fel pe care nu și l-ar fi imaginat.

THE TIME TRAVELER’S WIFE
Soţia călătorului în timp
Romantic, SUA, 2009
R: Robert Schwentke
D: Alex Ferris, Eric Bana, Michelle Nolden, Rachel McAdams

Cât de mult trebuie să iubești un om ca să accepți să-i fii soție, deși știi foarte bine că este vorba despre un călător în timp?

Când Henry DeTamble (Eric Bana) o întâlnește pe Clare Abshire (Rachel McAdams) într-o bibliotecă din Chicago, amândoi înțeleg că el este un călător în timp. Urmăriți o peliculă romantică emoționantă despre un călător în timp care era așa datorită (sau din cauza) genelor moștenite pe linie paternă. Zestrea cu care venise pe lume îl făcea ca, involuntar, să călătorească în timp, iar din această cauză are de suferit mai ales mariajul său. Faptul că dispare și apare fără veste, iar la întoarcere vine cu informații despre viitorul lor face ca lucrurile să fie foarte dificile petru Clare.

THE UNLOVED
Neiubiţi
Dramă, Marea Britanie, 2009
R: Samantha Morton
D: Molly Windsor, Robert Carlyle, Susan Lynch, Lauren Socha, Michael Socha

Protagonista filmului regizat de Samantha Morton este o fetiță de unsprezece ani care, din cauza faptului că era neglijată de părinți și avea un tată violent, este luată în grija autorităților. Deși viața de aici nu este deloc una ușoară, ea nu își pierde speranța că vor veni și pentru ea vremuri mai bune.

“Neiubiţi“ spune povestea unei tinere care se străduiește să supraviețuiască în această lume ostilă. Lucy are unsprezece ani și este un copil neglijat de părinți, așa că se trezește plasată în grija autorităților, ajungând la casa copiilor. Urmărim lupta fetiței care încearcă să facă față sistemului, să își facă prieteni și să își găsească o casă adevărată. Fiind foarte religioasă, Lucy este o fetiță optimistă și este convinsă că va reuși, iar asta se va întâmpla în ciuda tuturor piedicilor.

TRUCKER
Viaţa în camion
Dramă, SUA, 2008
R: James Mottern
D: Michelle Monaghan, Nathan Fillion, Benjamin Bratt, Joey Lauren Adams, Jimmy Bennett

O mamă este căutată de fiul ei de 11 ani, după ce tatăl acestuia este internat în spital. Băiatul nu își mai văzuse mama de când era bebeluș și o dorește pe aceasta în viața lui la fel de mult precum îl dorea și ea, adică deloc.

Diane Ford (Michelle Monaghan), este un șofer de camion de succes care duce o viață fără griji cu legături de-o noapte și beții care durează toată noaptea. Asta până în clipa în care la ușa ei apare Peter (Jimmy Bennett), înstrăinatul său fiu de 11 ani. Băiatul nu își mai văzuse mama de când era bebeluș și o dorește pe Diane la fel de mult precum îl dorește și ea, adică deloc. Însă, Len (Benjamin Bratt), tatăl lui Peter era în spital, așa că cei doi nu prea au de ales.

ULEE’S GOLD
Comoara lui Ulee
Dramă, SUA, 1997
R: Victor Nunez
D: Peter Fonda, Patricia Richardson, Christine Dunford, Tom Wood, Jessica Biel

Un fost veteran de război care acum este apicultor solitar experimentează emoțiile și pericolul în vreme ce face eforturi să-și protejeze familia.

“Comoara lui Ulee” spune povestea lui Ulysses Jackson (Peter Fonda), un apicultor solitar din Florida. El este un veteran de război care fusese devastat de moartea soției și al cărui fiu, Jimmy (Tom Wood), se afla în închisoare, iar tot ce-și mai dorea acum era să se ocupe de apicultură. Cele două nepoate, Penny (Vanessa Zima) și Casey (Jessica Biel) Jackson se află în grija lui. Cei trei au o viață frumoasă și ordonată, dar asta numai până când primesc un telefon de la Jimmy, iar din acea clipă totul se schimbă dramatic.

VISION – AUS DEM LEBEN DER HILDEGARD VON BINGEN
Viziunea – Viaţa lui Hildegard von Bingen
Istoric, Germania, 2009
R: Margarethe Von Trotta
D: Barbara Sukowa, Heino Ferch, Hannah Herzsprung, Alexander Held, Lena Stolze

Pelicula lui Margarethe Von Trotta o are în centrul său pe About Hildegard von Bingen (circa 1098 – 1179) (Barbara Sukowa), una dintre cele mai importante femei din Evul Mediu. Margarethe Von Trotta a fost o poetă vizionară, vindecător naturalist și teolog. De asemenea, ea a fondat mănăstiri, a corespondat cu liderii laici și reprezentații bisericii și a lăsat în urma sa un număr impresionant de lucrări scrise.

VACANCY 2: THE FIRST CUT
Motelul groazei 2
Horror, SUA, 2009
R: Eric Bross
D: Agnes Bruckner, David Moscow, Scott G. Anderson, Arjay Smith, Trevor Wright

Jessica, logodnicul acesteia, Caleb, și amicul lui, Tanner să cazează la motelul Meadow View Inn, care se află undeva în mijlocul pustiului. Cei trei nu aveau nici cea mai vagă idee că cel care conducea acest business era un maniac, un dezaxat sadic care omoara cu sânge rece prin tortură. Scelerarea merge până într-acolo încât scenele de tortură, asasinatele sunt filmate și apoi vândute, ceea ce înseamnă că cineva le și cumpără, ca filme snuff.

VINETA (AKA. VINETA – THE SECRET PROJECT)
Vineta – Proiectul secret
Dramă, Germania, 2006
R: Franziska Stünkel
D: Peter Lohmeyer, Ulrich Matthes, Justus Von Dohnányi, Matthias Brandt, Susanne Wolff

Sebastian Färber (Peter Lohmeyer), un arhitect de top a cărui pasiune pentru muncă frizează obsesia, este cooptat într-un proiect secret. Cei șase oameni care se întâlnesc la acest workshop vor să realizeze designul orașului futuristic perfect. De coordonarea proiectului se ocupă Dr. Leonhard (Ulrich Matthes) și asistenta lui, Nina (Susanne Wolff). Curând, Färber suspectează faptul că Dr. Leonhard are cu totul alte intenții.

WHITEOUT
Coşmarul alb
Acțiune, SUA, 2009
R: Dominic Sena
D: Tom Skerritt, Kate Beckinsale, Gabriel Macht

Carrie Stetko, pilotul Delfy și Dr. John Fury zboară către Polul Nord pentru cercetări după ce un pilot anunță că este posibil să fi văzut un cadavru în zăpadă. Aceștia descoperă că cel care zăcea fără suflare în zăpadă era geologul Weiss. În scurt timp, Carrie are și dovada că acesta fusese asasinat. Povestea se complică din ce în ce mai tare, deoarece continuă să apară cadavre, iar cea vizată ajunge să fie chiar Carrie, care reușește să scape. Pericolul este cu atât mai mare cu cât atacatorul este în stare de orice pentru a-i împiedica pe cei care doresc să afle adevărul despre ceea ce se întâmplă acolo.

YOUNG EINSTEIN
Tânărul Einstein
Comedie, Australia, 1988
R: Yahoo Serious
D: Yahoo Serious, Odile Le Clezio, John Howard, Pee Wee Wilson, Su Cruickshank

Ce părerea aveți despre faptul că Albert Einstein s-a născut în Tasmania, crează… rock & roll-ul și descoperă un secret foarte interesant în ceea ce privește divizarea atomului de… bere?

Urmăriți povestea rescrisă sau mai bine spus imaginată, a viații legendarului om de știință Albert Einstein. Imaginați-vă că, în acest film, țara de origine a lui Einstei nu este Germania, ci Tasmania și îl urmărim cum crează… rock & roll-ul și descoperă un secret foarte interesant în ceea ce privește divizarea atomului de… bere. Pelicula a constituit un succes în ceea ce privește încasările în Australia, dar nu a s-a bucurat de aceeași apreciere în Statele Unite, unde audiența l-a ignorat.

CARRYOVER RETURN MOVIES

CHAPTER TWO
Capitolul doi
Dramă, SUA, 1979
R: Robert Moore
D: James Caan, Marsha Mason, Joseph Bologna, Valerie Harper, Alan Fudge

Urmăriți povestea unui scriitor care a rămas de puțin timp văduv și a unei actrițe recent divorțată care, după o relație ca o vijelie, decid să se căsătorească.

George Schneider (James Caan), un scriitor din New York care rămăsese de scurt timp văduv, o întâlnește pe Jennie MacLaine (Marsha Mason), o tânără actriță care era în recuperare după un mariaj eșuat. Femeia realizează că se îndrăgostește din nou, iar George este, la rândul său, fascinat de ea. Astfel, după zece zile de când se întâlniseră, cei doi decid să își unească oficial destinele. În timp ce se aflau în Bermude în luna de miere, George este copleșit de vină și, în cele din urmă de teamă. În consecință, chiar înainte de întoarcerea lor la New York, Jennie realizează că, pentru a se bucura de iubirea din present, ea trebuie mai întâi să se lupte cu fantomele din trecutul bărbatului ei.

LIMBO
Limbo
Dramă, SUA, 1999
R: John Sayles
D: Mary Elizabeth Mastrantonio, David Strathairn, Vanessa Martinez, Kris Kristofferson, Casey Siemaszko

Alaska este ultima frontieră a Americii, este vorba despre un ținut care promite aventura. În esență, “Limbo” spune povestea unor oameni care sunt puși în situația de a-și asuma riscul și de a se confrunta cu propriile temeri, fiind blocați în pustietatea acestei insule.

Joe Gastineau (David Strathairn) locuiește în Juneau, Alaska. În tinerețe, el fusese implicat într-un accident care avusese loc pe un vas de pescuit și care se soldase cu moartea a doi oameni și nu reușise niciodată să se recupereze complet după această lovitură. În mometul în care o întâlnește pe Donna De Angelo (Mary Elizabeth Mastrantonio), Joe începe să își iasă încet din carapace. Atracția dintre ei îl destermină pe Joe să își din nou un job în larg. Tocmai atunci când viața acestuia părea să intre în normal, își face apariția în peisaj Bobby (Casey Siemaszko), fratele vitreg al lui Joe, care îi cere acestuia o favoare. Din acest moment, un dezastru duce către altul, iar Gastineau împreună cu Donna și cu fiica acesteia ajung să se ascundă de niște bărbați. Decizia de a răspunde solicitării fratelui lui vitreg va schimba pentru totdeauna destinul celor trei.

LINKEROEVER (AKA. LEFT BANK)
Linkeroever
Dramă, Belgia, 2008
R: Pieter Van Hees
D: Eline Kuppens, Matthias Schoenaerts, Tom De Wispelaere, Sien Eggers, Marilou Mermans

Marie, o tânără sportivă introvertită, și-a dedicat toată viața de până acum idealului de a face performanță la cel mai înalt nivel în atletism. În clipa în care ajunge în colaps, ea trebuie să ia hotărâri decisive pentru viitorul ei imediat. Astfel, femeia decide să se mute împreună cu prietenul în apartamentul acestuia din Left Bank și să ia o pauză în cariera pentru care muncise până acum. La început, pasiunea din relația ei o ajută să treacă mai ușor peste ceea ce se întâmplase de curând, însă Marie află despre dispariția misterioasă a lui Hella, fosta chiriașă a apartamentului. Femeia devine obsedată de acest fapt și ajunge să sufere de dureri de cap, greață și insomnie. Din acest moment, ea începe să se întrebe dacă poate avea cu adevărat încredere în prietenul ei.

LITTLE NIKITA
Micul Nikita
Thriller, SUA, 1988
R: Richard Benjamin
D: Sidney Poitier, River Phoenix, Richard Jenkins, Caroline Kava, Richard Bradford

Viața unui adolescent se bulversează complet din momentul în care află că părinții săi sunt agenți KGB sub acoperire care, după ce fuseseră inactivi douăzeci de ani, sunt chemați acum într-o misiune extrem de periculoasă.

Agentul FBI Roy Parmenter (Sidney Poitier) descoperă informații uluitoare care vor da peste cap viața adolescentului Jeff Grant’s (River Phoenix). Roy încearcă să-l convingă pe tânăr că părinții lui sunt spioni KGB sub acoperire. Astfel, vestea îl plasează pe Jeff undeva la mijloc, între dragostea pentru părinți și aceea pentru țara lui, iar acesta fapt îl aduce în situația de a se maturiza peste noapte. Ghidat de agentul FBI, curajosul Grant încearcă să descâlcească păienjenișul intrigilor din jurul părinților săi. În același timp, Parmenter este în situația de a se reexamina pe el însuși, deoarece ajunge să fie implicat într-un conflict care are legătură atât cu viața unui adolescent și a familiei acestuia, cât și cu existența întregii specii umane.

LOVE THE HARD WAY
Iubeşte-mă la greu!
Romantic, Germania, 2001
R: Peter Sehr
D: Adrien Brody, Charlotte Ayanna, Jon Seda, August Diehl, Pam Grier

Urmăriți o neobișnuită poveste de dragoste ai cărei protagoniști sunt doi oameni care, aparent, nu au nimic în comun. Și totuși…

Claire (Charlotte Ayanna), o studentă strălucită a Universității Columbia, caută răspunsuri în ceea ce privește viața în liniștea laboratorului de biologie. Într-una dintre zile, la cinematograf, ea îl întâlnește pe Jack (Adrien Brody) și este intrigată de stilul, siguranța și îndrăzneala de care acesta dă dovadă. De fapt, tânărul trăiește dintr-un business care se bazează pe înșelătorie și care îi vizează pe oamenii de afaceri străini. Dincolo de imaginea de tip dur, Jack este foarte pasionat de cărțile vechi și visează ca, într-o bună zi, să reușească să scrie un roman. El se îndrăgostește de Claire, fiind atras de puritatea și curiozitatea femeii. Astfel, între cei doi începe o neobișnuită poveste de dragoste. Însă, Jack, când realizează ce i se întâmplă, intră în panică și începe să o țină pe Claire la distanță. Simțindu-se abandonată și confuză, tânăra își neglijează studiile. În acest timp, Jack se străduiește să o ignore, concentrîndu-se asupra activității lui, fără să știe că detectivul Linda Fox (Pam Grier) se află pe urmele sale.

MICKI & MAUDE
Micki şi Maude
Comedie, SUA, 1984
R: Blake Edwards
D: Dudley Moore, Amy Irving, Ann Reinking, Richard Mulligan, George Gaynes

Chiar dacă soția nu are niciun gând, dorința unui bărbat de a deveni tată se împlinește în momentul în care, după o aventură cu o seducătoare violoncelistă, aceasta îl anunță că este însărcinată. Însă, povestea se complică mai mult după ce aceeași veste o va primi și când va ajunge acasă.

Reporterul TV Rob Salinger (Dudley Moore) își dorește foarte mult un copil, însă soția sa, Micki (Ann Reinking), este foarte preocupată de carieră așa că nu-i mai rămâne timp să se gândească la asta. După ce are o aventură cu seducătoarea Maude (Amy Irving), bărbatul află că urmează să devină tată. Povestea continuă, căci Rob este șocat să afle că și soția lui a rămas însărcinată. Micki este soția perfectă, iar Maude este pentru Rob femeiea ideală, adică tot ceea ce-și putea dori. Pentru că este îndrăgostit de amândouă, el se căsătorește și cu Maude și, din acest moment, începe să aibă o viață dublă, plină de complicații și de situații-limită. Totul culminează cu momentul în care femeile trebuie să nască, deoarece se întâmplă în aceeași zi și în camere învecinate, iar Salinger aleargă frenetic de la una la cealaltă.

Rolul interpretat în pelicula lui Blake Edwards i-a adus lui Dudley Moore un premiu la ceremonia decernării Globurilor de Aur, la categoria cel mai bun actor.

MR. HOLLAND’S OPUS
Viaţă pentru muzică
Dramă, SUA, 1995
R: Stephen Herek
D: Richard Dreyfuss, Glenne Headly, Jay Thomas, Olympia Dukakis, William H. Macy

Povestea unui muzician care, deși visase să devină un compozitor care să completeze istoria muzicii, își descoperă menirea la catedră, în fața elevilor cărora reușește să le insufle pasiunea pentru această artă.

Când ești tânăr, viața, visele, speranțele, toate sunt înaintea ta, iar planurile de viitor par așa de clare și de posibile… Însă, așa cum se întâmplă pe măsură ce înaintezi în viață, nici Glenn Holland (Richard Dreyfuss) nu ar fi putut să bănuiască ce întorsătură formidabilă va lua viața lui, din momentul în care, cu inima îndoită, acceptă slujba de profesor de liceu.

Holland își trăiește cu intensitate pasiunea pentru muzică, iar ceea ce-și dorește cel mai mult este să reușească să compună un fragment muzical memorabil, ceva care să nu lase ca existența lui să fi fost una banală și neînsemnată. Cu toate acestea, destinul îi pregătește altceva împătimitului muzician din clipa în care el acceptă să devină profesor. Astfel, el își descoperă adevărata vocație, este vorba de succesul pe care îl are în rândul elevilor săi, cărora reușește să le insufle dragostea pentru această artă. Tinerii reacționează la această pasiune contagioasaă a lui Holland și, pe măsură ce anii trec, Glenn realizează că moștenirea sa ar putea fi una cu adevărat importantă, mult mai importantă decât aceea la care se gândise inițial.

PATCH ADAMS
Patch Adams – Un doctor trăsnit
Dramă, SUA, 1998
R: Tom Shadyac
D: Robin Williams, Daniel London, Monica Potter, Philip Seymour Hoffman, Bob Gunton

Un medic neconvențional este de părere că tratamentul este mai eficient atunci când medicul își cunoaște personal pacientul, iar actul medical este combinat cu alinarea sufletească prin terapia râsului.

Pelicula lui Tom Shadyac se inspiră dintr-un fapt real, este voarba despre un medic neconvențional care încerca să-și vindece pacienții cu ajutorul terapiei râsului. După ce se înscrie la Medicină, Hunter Adams (Robin Williams), căci despre el este vorba, se confruntă cu profesionalismul rece care, după părerea lui, îi îndepărtează pe pacienți de cei care se ocupă de însănătoșirea lor. El este decis să facă în așa fel încât să combine alinarea spirituală cu actul medical, iar pentru asta începe să îi cunoască personal pe pacienți săi. Eforturile sale par a face minuni, iar personalul spitalului îi este recunoscător. Însă, metodele de lucru ale lui Hunter nu sunt deloc acceptate de colegul lui de cameră, Mitch (Philip Seymour Hoffman), și nici de staff-ul de la facultatea de Medicină. Fără niciun fel de menajamente, el este sfătuit ca “Dacă vrea să fie claun, să meargă să lucreze la circ”. Cu toate acestea, Adams este perseverent până într-acolo încât pune bazele propriei sale clinici, este vorba despre Gesundheit Institute. Povestea se complică, iar cariera Hunter este pusă în pericol, iar viața îl aduce în situația de a se justifica în fața unor oameni care au de gând să îl arunce în spatele gratiilor.

Pe lângă alte premii și nominalizări, pelicula “Patch Adams – Un doctor trăsnit“ a obținut o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră și încă două la ceremonia decernării premiilor Globurile de Aur pentru cel mai bun film și cel mai bun actor (Robin Williams).

RUBIN AND ED
Rubin şi Ed
Comedie, Marea Britanie, 1991
R: Trent Harris
D: Crispin Glover, Howard Hesseman, Karen Black, Michael Greene, Brittney Lewis

Urmăriți povestea unui tânăr timid și singuratic care locuiește în hotelul mamei sale și care primește de la aceasta o somație de a-și face cel puțin un prieten.

Rubin Farr (Crispin Glover) este un tânăr timid și singuratic care locuiește în hotelul mamei sale. Astfel, în loc să iasă, el preferă să își facă de lucru în camera sa. Oricum, mama lui are cu totul alte planuri pentru fiul său. Astfel, ea îi cere lui Rubin să iasă și să își facă cel puțin un prieten. Neavând alternativă, tânărul capitulează și începe căutările. Așa îl întâlnește pe Ed Tuttle (Howard Hesseman, pe care îl veți putea urmări într-unul dintre cele mai bune roluri ale sale), un bărbat de divorțat de vârstă mijlocie. Acesta acceptă să ia masa cu Rubin și cu mama acestuia, însă, în schimb, tânărul Farr trebuie să accepte să participe la un seminar al organizației la care aderase Tuttle. Toate decurg conform planurilor până în momentul în care Ed are neinspirata idee de a deschide ușa congelatorului, iar acolo vede pisica moartă a lui Rubin.

THE EVIL DEAD
Cartea morţilor
Horror, SUA, 1981
R: Sam Raimi
D: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Hal Delrich, Betsy Baker, Sarah York

Ash (Bruce Campbell), iubita lui, Linda (Betsy Baker), și colegii lor de clasă Cheryl (Ellen Sandweiss), Scott (Hal Delrich) și Shelly (Sarah York) decid să să se oprească la o cabană abandonată înconjurată de păduri. Aici, ei descoperă o Carte a Morții cu ilustrații macabre, un pumnal realizat din oase umane și o casetă audio. După ce rostesc incantațiile pe care le aud pe casetă, tinerii trezesc la viață demoni din altă lume și așa se dezlănțuie Infernul.

THE GRAVY TRAIN (AKA. THE DION BROTHERS)
Fraţii Dion
Crimă, SUA, 1974
R: Jack Starrett
D: Stacy Keach, Frederic Forrest, Margot Kidder, Barry Primus, Richard Romanus

Dintr-o dată, jafurile, furturile, hoțiile, înșelătoria înseamnă cea mai bună perioadă din viața a doi frați care credeau că se află în căutarea visului american.

În căutarea visului american, Calvin (Stacy Keach) și fratele lui mai mic, Russell "Rut" Dehon (Frederic Forrest), decid să participe la un jaf armat cu o miză impresionantă, este vorba despre 600.000 de dolari. Acțiunea urmează să fie condusă de către Tony (Barry Primus). Deși planul merge perfect, șeful operațiunii nu are nici cea mai mică intenție să împartă prada. Cu toate acestea, cei doi frați vor realiza că este foarte potrivit pentru ei și chiar îi amuză ideea de a fi de cealaltă parte a legii.

THE SCAR CROW
Blestemul
Horror, Marea Britanie, 2009
R: Pete Benson, Andy Thompson
D: Kevyn Connett, Tim Major, Darren Mcilroy, Michael Walker, Anna Tolputt

Pentru niște băieți de oraș, cel mai negru coșmar ajunge să fie gri prin comparație cu ceea ce urmează să li se întâmple după ce le întâlnesc pe suroile Tanner!

Anno Domini 2009: patru băieți de oraș care lucrau la o companie de asigurări nu prea se lasă prinși în exercițile de team building. În schimb, în acest colț îndepărat din Anglia rurală, pe lângă jocul de fotbal și bere, au parte de o atracție specială: este vorba despre cele trei senzuale surori Tanner. Fetele sunt prietenoase, deschise și calde, dar ceea ce pare, nu este nici pe departe ceea ce se întâmpla de fapt. Astfel, în scurt timp, cei patru își vor dori să fi acordat mai multă atenție motivului prezenței lor acolo și să nu fi avut parte niciodată în viața lor de întâlnirea cu cele trei ispite.

Femeile ascund un secret întunecat.

Înapoi în timp, AD 1709: Cele trei surori Tanner sunt fiicele unei vrăjitoare condamnate, este vorba despre Elizabeth Tanner. Abuzate de tatăl lor, acestea îl omoară, ducînd cadavrul pe câmp, în loc de sperietoare de ciori. Ultimele cuvinte ale acestuia fuseseră un blestem, acela ca fetele să rămână la fermă pentru totdeauna! După atâția amar de ani la fermă, timp în care se transformaseră în ceea ce fuse cândva mama lor, surorile au, în sfârșit, șansa de a dezlega blestemul, iar cei patru sunt exact ceea ce le trebuia pentru asta!…

WHITE WATER SUMMER
Vacanţă pe râul sălbatic
Aventuri, SUA, 1987
R: Jeff Bleckner
D: Kevin Bacon, Sean Astin, Jonathan Ward, K.C. Martel, Matt Adler

Alan (Sean Astin) este un băiat din New York care s-a născut și a trăit până acum numai în oraș, așa că decizia părinților de a-l trimite într-o excursie în sălbăticiile din Sierra îl cam neliniștește. În momentul în care îl întâlește pe Vic (Kevin Bacon), cel care avea să îi fie îndrumător, stresul băiatului devine și mai mare, deoarece acesta este foate diferit față de cum își imaginase el. Astfel, alături de alți tineri de oraș, Alan încearcă să vadă partea plină a paharului. Urmează aventuri în aer liber de neimaginat pentru grupul de tineri excursioniști. În clipa în care Vic se rănește, Alan și amicii lui trebuie să decidă dacă încearcă să îl salveze sau îl lasă acolo și pleacă.

Bucuresti, 16.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *