metalshow

Tripsta dezvaluie: Romanii au rezervat calatorii in principal catre Londra, Atena si Istanbul,

platind 150€ – 900€ pe biletele de avion pentru vacanta

Numărul rezervărilor pentru vacanțe în perioada iunie-august, realizate prin intermediul Tripsta, au crescut anul acesta, iar românii au căutat mai ales zboruri către Londra, Barcelona și Madrid și au cumpărat bilete pentru a ajunge în capitala britanică, la Atena sau Istanbul, asa cum indică datele Tripsta1.
.
Anul acesta, românii au căutat opțiuni de călătorie către Barcelona, Londra și Madrid și au rezervat vacanțe la Londra, Atena și Istanbul

Potrivit datelor Tripsta, atunci când vine vorba de destinațiile internaționale cele mai căutate de către românii aflați în căutarea unei destinații de vacanță, Barcelona, Londra și Madrid au primit cea mai mare atenție, însă interesul călătorilor a fost atras și de Istanbul, Viena, Atena, Amsterdam, Bauvais, Roma și Larnaca. Pe plan national, destinațiile cele mai căutate de către călători au fost București, Timișoara și Cluj, urmate de Iași, Constanța, Bacău, Baia Mare, Sibiu, Suceava și Oradea.

Românii au efectuat căutări spre diverse destinații însă, atunci când a venit momentul deciziei pentru vacanța de vară a anului curent, zborurile achiziționate au fost către Londra, Atena și Istanbul, dar și spre Praga, Amsterdam, Berlin, Paris, Copenhaga, Bruxelles și Barcelona. Anul trecut, destinațiile de top pentru vacanța de vară au fost dominate de Atena, Londra și Viena, urmate de Istanbul, Paris, Copenhaga, Amsterdam, Roma, Barcelona și Lisabona.

Între 150€ și 900€ – prețul plătit de români pe biletele de avion pentru vacanța de vară 2015

Călătorii români au plătit între 150€ – 900€ pentru zborurile care au făcut parte din aventurile de vacanță ale vacanței lor de vară în 2015. Cel mai ieftin zbor anul acesta a fost către Istanbul (153€), în timp ce opțiunea cea mai ieftină a anului trecut a fost Atena (237€). Barcelona (899€) a fost anul acesta zborul cel mai scump achiziționat de către români, înlocuind Amsterdamul, care a fost cea mai scumpă destinație de vacanță a anului trecut (975€). Costul mediu pentru un zbor către top 10 destinații a fost de 439 € în 2015, cu 30% mai mic decât costul mediu de 563€ de vara trecută.

Costurile pentru zboruri dus-întors către cele mai rezervate destinații de către călătorii români către cele mai rezervate destinații de vacanță au variat de la un an la altul, unele fiind mai ieftine și altele mai costisitoare decât anul trecut. Între principalele 10 destinații pentru zboruri rezervate de către români pentru vacanța de vară din 2015, zborurile dus-întors mai scumpe decât anul trecut sunt spre Londra (640€ în 2015 vs 355€ în 2014), Atena (314€ vs 271€ în 2014), Copenhaga (770€ versus 500€ în 2014) sau Barcelona (911€ vs 585€ anul trecut). Există însă și destinații pentru care zborurile dus-întors sunt mai mici decât anul trecut: Istanbul (180€, în scădere de la 220€), Amsterdam (540€, în scădere de la 1.455€) și Paris (330€ în 2015 de la 610€ în 2014).

Călătorii români își cumpără bilete scumpe, cu mai mult de o lună înaintea vacanței propriu-zise

Deși românii achiziționează pentru călătoriile uzuale bilete de avion ieftine, situația diferă când vine vorba de vacanța de vară, moment în care mulți dintre călători prefer să achiziționeze bilete de avion cu prețuri medii sau mari. Pentru cei care se află încă în căutarea unui loc pentru a petrece vacanța de vară, dar fără a face un efort financiar substantial, companiile aeriene oferă bilete ieftine spre Londra, Milano și Budapesta, dar și spre Dublin, Madrid, Izmir, Varșovia, Bruxelles și Bologna.

În 2015, din numărul total al românilor care au achiziționat bilete de avion pentru vacanța de vară, 42% au optat pentru zboruri scumpe, cu 9% mai puțini decât anul trecut, 31% au achiziționat zboruri la prețuri medii (33% în 2014) și 27% au ales bilete de avion ieftine (+11%, de la 16% în 2014). Deși biletele de avion scumpe și medii sunt în continuare cele mai achiziționate pentru vacanța de vară a anului curent, creșterea achizițiilor de zboruri ieftine (de 11% de la un an la altul) este un semnal al modificării comportamentului turiștilor, care s-ar putea reorienta spre cumpărarea de zboruri ieftine pentru a face economii atunci când este vorba de bugetul alocat acestora.

Anul trecut, românii și-au cumpărat biletele de avion cu 33 de zile înainte de a pleca în vacanța de vară; în 2015, planificarea s-a făcut cu câteva zile mai devreme (cu 37 de zile înainte de plecare).

Pentru a pleca în vacanța de vară, zilele preferate au fost în special joi, vineri și week-endurile, în special în luna iunie (primul week-end din iunie, a doua vineri a lunii, a treia săptămână și ultima zi de joi a lunii).

Femeilor le place să călătorească mai mult decât bărbaților; segmental 25-35 de ani – cel mai activ când vine vorba de călătorii

Femeilor le place să călătorească mai mult decât bărbaților, tendință a anului trecut care se menține și în 2015, femeile turist reprezentând în ambii ani mai mult de jumătate din totalul călătorilor.

În funcție de vrstă, proporțiile se mențin similare în 2014 și 2015 atunci când vine vorba de persoanele care călătoresc cel mai mult. Anul acesta, adulții cu vârste de 25-35 de ani reprezintă aproape o treime din totalul numărului de călători (31%), urmați de persoanele cu vârste de 35-45 de ani (21%), de segmentul 45-55 de ani (13%), de tinerii adulți cu vârste de 18-25 de ani (13%) și de copii și adolescenți (11%). Persoanele cu vârste între 55 și 95 de ani reprezintă 11% din totalul călătorilor .

Călătoriile de vară în Grecia – vacanțe ca de obicei

În pofida situației politice recente, Grecia continuă să fie atractivă pentru turiștii români, care au arătat același interes față de această destinație de vacanță în 2015 ca și anul trecut. Pe de altă parte, atunci când vine vorba de alți europeni, reprezentanții Tripsta spun că s-a înregistrat o creștere a interesului pentru bilete de avion către Grecia, în special din partea călătorilor britanici.

Oficialii Tripsta au declarant că, deși rezervările realizate de către români pentru călătorii în Grecia au scăzut cu 29% în această perioadă comparativ cu 2014, compania nu a primit cereri de anulare a zborurilor spre Grecia.

Reprezentanții Tripsta îi sfătuiesc pe călători să verifice regulile liniilor aeriene și termenii și condițiile providerului călătproeo în cazul în care doresc să anuleze sau să modifice un produs sau serviciu de călătorie rezervat. Oficialii avertizează că este posibil să nu se poată anula sau modifica produse sau servicii deja comandate sau că, pentru a face asta, există anumite condiții care trebuiesc îndeplinite. În același timp, compania îi sfătuiește pe călători să citească informațiile despre anularea sau modificarea rezervării atunci când fac rezervarea, deoarece se consider că sunt de acord cu termenii atunci când rezervarea este finalizată.

În cazul Tripsta, o cerere pentru modificarea și / sau anularea unui produs poate fi transmisă companiei pe e-mail, la rezervari@tripsta.ro. Călătorii care transmit o astfel de cerere vor primi un e-mail prin care li se cere să confirme cu Tripsta pentru ca solicitarea lor să fie procesată. Atunci când se operează orice modificare a unei rezervări (anulare sau modificare), pe lângă termenii și condițiile providerului, se aplică și o taxă standard de către Tripsta, așa cum este specificat în informațiile rezervării; taxa respectivă acoperă administrarea costurilor companiei și nu include taxele impuse direct de către furnizorul călătoriei rezervate.

1 Datele Tripsta se referă la rezervări realizate în perioada 1 ianuarie – 1 iulie pentru călătorii programate în lunile iunie, iulie și august 2015.

Bucuresti, 15.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *