Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Trei membri ADC Romania fac parte din juriul ADC*E Awards 2012

Ema Prisca, Serban Alexandrescu si Octav Gheorghe fac parte din juriul ADC*E Awards – una dintre cele mai prestigioase competitii de Advertising si Design din Europa.

Juriul ADC*E de anul acesta este format din peste 55 de creativi de renume din toata Europa si este condus de Andy Cheetham (UK), Director de Creatie CheethamBell JWT si Membru al Comitetului Executiv D&AD. Acesta a fost invitat sa conduca juriul cu ocazia reintoarcerii D&AD in ADC*E.

In urma parteneriatului dintre ADC*RO si “10 ani de creativitate romaneasca”, festival organizat de The Institute, castigatorii premiilor aferente anului 2011 s-au putut inscrie in competitia ADC*E Awards de anul acesta fara taxa de participare.

Astfel, in cadrul Festivalului ADC*E 2012 au fost inscrise 12 lucari semnate de catre 5 agentii din Romania: Grafitti BBDO Bucuresti, Leo Burnett Group, Next Advertising, Propaganda si Publicis Romania.

"Lucrarile romanesti aflate pentru prima oara in competitia europeana ADC se vor bucura de criterii de jurizare aplicate la D&AD, caci englezii revin in cadrul organizatiei oferindu-ne presedintia juriului din acest an. Cred ca avem cel putin doua lucrari romanesti, premiate la competitia locala care vor scora si la editia europeana", a declarat Ema Prisca, Presedinte ADC*RO.

"Cred ca majoritatea lucrarilor premiate la «10 ani de creativitate romaneasca», corespunzand anului 2011, au alura europeana si sunt remarcabile chiar si pentru un juriu international. Deci, dupa cele doua premii cinematografice de la Cannes, poate mai prindem vreo doua, publicitare, si la Barcelona", a declarat Octav Gheorghe, Creative Director Gavrila & Asociatii.

Ema Prisca va face parte din juriul “Film & Radio”, Octav Gheorghe din juriul “Design”, iar Serban Alexandrescu din juriul “Digital”.

“Fiind usurel complexat, chiar mi-am dorit sa fiu in juriul digital, pentru «documentare». Intr-insul, am sa incerc sa scot la lumina lucrari care pot da exemple relevante despre cum sa mergem inainte intr-un teritoriu in care inca pluteste multa ceata. Un teritoriu care arata in 2012 cum arata TV-ul in 1962: plin de oameni care ne explica ca nu prea mai conteaza expresivitatea ci doar tehnologia. Cred insa ca a venit timpul sa mai rarim inginerii, care s-au prasit din cale-afara, si sa re-privilegiem povestitorii interesanti. Pentru ca, parafrazand, «programarea ca programarea, dar povestitul ne omoara»“ – Serban Alexandrescu, Managing Partner Headvertising.

Componenta completa a juriului ADC*E Awards poate fi vazuta aici: www.adceurope.org.

Jurizarea va avea loc in datele de 8 si 9 iunie, la FAD Building din Barcelona, iar Gala de premiere se va tine in seara de 9 iunie, la BOO Restaurant – Beach Club Barcelona.

Art Directors Club Romania (ADCR*RO) este o asociatie non-profit, al carei obiectiv este de a promova excelenta in creativitate, punand in legatura profesionistii din industria de comunicare vizuala din Romania.

Bucuresti, 01.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *