free download 78 travel guides written by experts

Tratament vs autotratament in tratarea acneei

Atunci când vine vorba de tratarea acneei, primul instinct este acela de a căuta tratamentul pe cont propriu şi de a urma reţetele care au avut succes în cazul altor persoane.

Autotratamentul este probabil cea mai la îndemână modalitate de a simţi că acţionăm în privinţa acneei. Până la consultarea unui specialist dermatolog, mult mai uşor este să luăm medicamente despre care am citit că au efect benefic, a căror reclamă am văzut-o la televizor sau chiar “reţeta de success” a prietenilor. De cele mai multe ori însă, aceste soluţii nu oferă rezultatele aşteptate pentru că nu sunt adaptate.

„În cazul în care simţiţi că urmează să vă apară un coş trebuie să aplicaţi pe el o cremă sau soluţie antiacneică, cum ar fi batoane antiacneice astringente cosmetice. De asemenea, este indicată o toaletă zilnică şi utilizarea, o dată pe săptămână, a unei măşti cu argilă care absoarbe sebumul şi curăţă pielea. Dacă nu e suficient, atunci este necesar să consultaţi un dermatolog pentru o prescripţie de tratament medicamentos local” declară doamna doctor Mihaela Leventer, preşedinte SRME.

A merge la medic este sinonim cu a căuta un tratament personalizat. Acesta trebuie adaptat tipului de leziuni pe care le faci şi sunt necesare câteva analize înainte de tratament. Avantajele sunt:
1. Siguranţă. Este foarte important să îţi cunoaşti organismul, să ştii ce anume ţi se potriveşte şi ce nu. În cazul persoanelor care au diabet zaharat, insuficienţă renală, insuficienţă hepatică, insuficienţă cardiacă sau alte afecţiuni unele medicamente sunt nerecomandate, ba chiar pot avea efecte negative.
2. Flexibilitate. Tratamentul trebuie adaptat tipului de acnee, localizării leziunilor, suprafeţei afectate, tipului leziunilor de acne, tipului de ten, dar şi stilului de viaţă.
3. Eficienţă. Tratamentul corect ales conduce mai repede la ameliorarea leziunilor, fără a avea reacții adverse și cu disconfort minim.

Nu există medicamente în trend! Utilizarea unui preparat care nu a fost recomandat de medic poate conduce atât la agravarea bolii cât şi la apariţia unor reacţii adverse grave. Aflaţi de pe www.getcool.ro care sunt tipurile de acnee şi cum puteţi acţiona în fiecare caz.

În plus, tratamentul, în funcţie de substanţele din compoziţia sa, poate fi folosit doar pentru o anumită perioadă de timp pe care nu o poţi stabili singur.

Bucuresti, 12.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *