free download 78 travel guides written by experts

Teatrul Odeon şi Lipatti Music Production prezintă PIANO COLOURS

Sâmbătă, 8 octombrie 2016, ora 19.00, la Sala Majestic

Concertul este susţinut de pianistul SERGIU TUHUŢIU
Din program: Chopin, Bach, Scarlatti, Paderewski, John Cage

Invitaţi: Galea Bobeicu, Monica Odagiu şi Radu Dumitriu
Durata: 1 oră
Preţul biletelor: 74,20 lei şi 53 lei


O prezentare sofisticată a spectacolului PIANO COLOURS ar suna cam așa:
„Spectacolul are la bază un pianist de muzică clasică urmărit în parcursul lui de căutare a inspirației, de eliberare a potențialului creativ și de liberă manifestare artistică. Predominanta repertoriului romantic vine în sprijinul interesului pentru lumea emoțiilor, repertoriul pianistic fiind combinat cu sunete moderne de sintetizator. Astfel, prejudecăți adânci despre muzica clasică sunt puse în pericol, explorându-se zone sonor-emoționale extreme.”

Spectatorul care va pătrunde în cocheta sală a Odeonului în seara zilei de 8 octombrie va trăi timp de o oră un vis colorat cu elemente de dans contemporan, muzică clasică și electronică. Va descoperi imagini și sunete cunoscute, alături de melodii, culori și scene complet stranii, ieșite din granițele pe care ni le-a stabilit, până acum, pretențioasa lume a spectacolelor de muzică clasică.

Cel mai probabil, după ce veți trăi visul lui Sergiu, veți vrea să aflați mai multe despre Chopin, Bach, Scarlatti și Paderewski. Iar dacă-i cunoașteți, când veți ajunge seara târziu acasă sigur veți căuta pe youtube piesa „Dream” a lui John Cage și veți urmări, apoi, în liniște, senzaționala “4’33”.

Câștigător al concursului Debut to Master Soloist Piano Competition 2013 din Sankt Petersburg – Rusia, Sergiu Tuhuţiu s-a afirmat ca unul din reprezentanții de vârf ai tinerei generații de pianiști. Licențiat al Universității Naționale de Muzică din București (2006), are două titluri de Master în interpretare pianistică: la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst din Stuttgart și la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În iulie 2013 este distins cu Artist Diploma la Royal College of Music din Londra. Tot în 2013 Sergiu susține debutul său solistic la Filarmonica din Sankt Petersburg cu Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Mendelssohn sub bagheta dirijorului Vladimir Fanshil, iar în septembrie este invitat de către Fundația Sergiu Celibidache să facă parte din juriul concursului Tribut Valorilor Culturale Românești, secțiunea pian. Este câștigătorul premiului al doilea al concursului “Manhattan International Music Competition” New York, în urma căruia a fost invitat să devină membru al “International Manhattan Artists”. Este președinte al asociației Lipatti Music Production și inițiatorul proiectelor muzicale In Memoriam Dinu Lipatti, Piano Colours și Leading Young Musicians.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *