free download 78 travel guides written by experts

Stagiunea de marți seara 2016-2017

Proiectul Stagiunea de marți seara – dedicat, în principal tinerilor interpreți români în curs de afirmare, mulți studenți la prestigioase instituții din străinătate, majoritatea laureați ai unor serioase concursuri internaționale – a ajuns la cel de al optulea sezon.

Serile de marți au reușit să se impună, readucând repertoriul cameral în atenția publicului și datorită prospețimii interpretărilor. Stagiunea 2016-2017 a fost concepută după aceleași linii directoare, punând poate, mai mult ca în anii trecuți, accentul și pe muzica vocală. Deosebit de interesante, cu siguranță, vor fi recitalurile pregătite de tenorul Vlad Alexandru Robu, acompaniat la pian de Bogdan Marian Nicola – ambii muzicieni s-au format în Danemarca, cu un program dedicat lui Francesco Paolo Tosti la împlinirea a100 de ani de la moartea compozitorului ca și cel în care doi muzicieni clujeni, soprana Iulia Merca și pianistul Lucian Gheju își propun să ofere o versiune proprie a ciclului de lieduri Schwanengesang D 957 de Franz Schubert. Tot în seria recitaluri vocale se înscriu și programele alese de sopranele Madalina Gabriela Bourceanu (la pian: Alexandra Fits) și Irina Ionescu (la pian Abel Corban).

Vor reveni pe scena Sălii mici a Ateneului Român, în Stagiunea de marți seara, pianiștii Christian Sandrin (Londra), Daniel Dascalu (Viena), Ioan Dragos Dimitriu (Viena) și Daria Tudor (Berlin), violoniștii, Georgeta Iordache (Germania), Aron Cavassi (Londra) și Mălina Ciobanu, cvartetul Virtuoso. Cu încă două seri de recital Petre Rosenberg (Germania) și Botond Szoks vor încheia Integrala Sonatelor pentru pian și vioară de Beethoven începută în iunie trecut.

Vor apărea în această stagiunea camerală 2016-2017 și nume noi, printre acestea pianiștii Laura Chihaia (Basel), Vato Jordania pian (Georgia/Viena) și Dimitri Malignan (Franta), violonistul Stefan Aprodu și violoncelista Izabela Ghercu. Muzicienii Aurelia Visovan si Can Çakmur (Turcia), amândoi studenți la Viena, propun o seară tematică intitulată “Lettres dansantes – ETA Hoffmann: critic, compozitor si scriitor” și tot pentru prima oară pe scena Sălii mici a Ateneului Român va concerta un trio alcătuit din pianista Angela Draghicescu (SUA), fagotistul Cristian Buciumas și oboistul Kostas Tiliakos SUA).

Stagiunea de marți seara 2016-2017 cuprinde peste 30 de recitaluri de muzică de cameră programate între 11 octombrie 2016 și 13 iunie 2017. Partener stabil, Radio România Muzical le va înregistra pe toate și le va difuza ulterior.

Sponsori: Cognistudio, Aqua Carpatica
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart, PHM, Liternet, Metropolis
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *