free download 78 travel guides written by experts

300 de copii din sectorul 5 învăța de astăzi într-o școală la standarde europene, printr-un parteneriat ENGIE Romania și Habitat for Humanity România

300 de copii care învață în Școala Gimnazială nr. 125 din București au început noul an școlar într-un mediu sănătos și primitor, prin proiectul “O școală nouă, un viitor mai bun”, finanțat majoritar de ENGIE Romania și implementat de asociația Habitat for Humanity Romania.

Unitatea de învățământ, ce găzduiește 300 de copii între 3 și 14 ani și 50 de cadre didactice, a fost complet reabilitată și eficientizată energetic. Pe perioada vacanței de vară, aproximativ 150 de voluntari, internaționali și angajați ENGIE Romania, au contribuit la realizarea lucrărilor.

Școala se afla într-un stadiu avansat de deteriorare. De cum intrai înăuntru, te întâmpina un miros de mucegai și clor, care devenise însă obișnuință pentru elevii și profesorii care își desfășoară activitatea aici. Apa se infiltra prin acoperișul deteriorat, iar pereții interiori și parchetul erau grav afectate. Zilnic, pereții erau curățați cu clor. Din cauza condițiilor improprii, copiii erau predispuși îmbolnăvirii și lipseau de la școală. Majoritatea copiilor care învață în Școala Gimnazială nr. 125  provin din familii cu posibilități financiare reduse.


“Școala este a doua casă pentru numeroase generații de copii, de aceea credem că este important ca actul educațional să se desfășoare în condiții decente și într-un mediu cât mai prietenos. Ne bucurăm că ENGIE a putut contribui, atât prin acordarea de finanțare cât și prin participarea efectivă a colegilor mei la lucrări, la construirea unui viitor mai bun pentru acești copii.”, a declarat Amalia Anghel, Manager de Comunicare ENGIE Romania.

“De 20 de ani în România, oferim familiilor cu venituri mici o casă decentă în care copiii lor să crească în siguranță și să se dezvolte armonios. În comunitățile sărăce, cum este cea din sectorul 5, investim în educație și construim centre comunitare sau renovăm școli. Credem cu tărie că educația va duce, pe termen lung, la condiții de locuire mai bune și pentru copiii care învață acum aici.”, a declarat Gabriel Pascal, director interimar Habitat for Humanity România.

Prin proiectul “O școală nouă, un viitor mai bun”, ENGIE continuă proiectele de renovare și eficientizare energetică în parteneriat cu Habitat for Humanity România. Între 2013 și 2015, cele două organizații au renovat și eficientizat energetic o școală din comuna Băleni și cele 12 case sociale din cadrul SOS Satele Copiilor România.

Parteneriatul face parte din platforma de responsabilitate socială a companiei ENGIE Romania Energie pentru Fapte Bune.

Despre ENGIE Romania

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, ENGIE Romania, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. ENGIE Romania dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3850 de angajaţi. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a ENGIE Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *