free download 78 travel guides written by experts

Sora

Rosamund Lupton
Editura Litera

Doua surori. Apropiate, dar aflate la departare. Tess dispare, iar Beatrice se intoarce acasa, la Londra. Din pacate, dupa cateva zile Tess este gasita moarta, iar politia considera ca s-a sinucis. Dar Beatrice stie ca, in ciuda problemelor prin care trecuse, in ciuda depresiei pe care se pare ca o avea, Tess nu s-ar fi sinucis si incearca sa demonstreze acest lucru.

Sigur, randurile de mai sus rezuma povestea fidel, fireste fara a dezvalui intriga si finalul povestii. Numai ca randurile sunt reci, descriptive, si nu lasa sa se intrevada nimic din farmecul cartii. Da, dincolo de un thriller captivant si foarte bine construit ceea ce va fascina cititorii este stilul in care este scrisa cartea. E ca si cum Beatrice i-ar scrie o scrisoare lui Tess, asa cum obisnuia sa faca oricum, pentru a-i povesti modul in care se desfasoara lucrurile. Dar sa nu va asteptati cumva la o scrisoare lipsita de farmec si fara dialog. Dimpotriva. Avem un roman cu mult dialog, cu capitole foarte bine aranjate si, spre final, veti intelege si de ce aceasta forma data povestii.

Un thriller induiosator. Da, daca ar trebui sa caracterizez cartea in doua cuvinte acestea ar fi. Poate ca par a nu avea ce cauta impreuna, insa actiunea specifica oricarui roman de actiune este completata de emotia data de comunicarea intre doua surori apropiate, care isi impartaseau secretele si discutau despre orice.

Beatrice stia multe despre Tess. Stia despre copilul pe care il asteapta, stia al cui este si mai ales intelegea drama prin care trecea atunci cand a aflat ca sufera de aceeasi boala care le rapise si fratele cu ani in urma si care le distrusese in final familia. Afla insa si despre alte legaturi si implicatii ale acestora. Insa tocmai faptul ca ele comunicasera constant o face pe Beatrice sa se bazeze si sa aiba incredere in ceea ce ii spusese Tess.

Va reusi sa descopere adevarul? Veti afla doar citind acest frumos si captivant roman, plin de rasturnari de situatie, in care fiecare element pare a completa un puzzle mai mare pentru a duce, in final, la un singur raspuns posibil. Il va afla oare inainte sa fie prea tarziu?

PRwave va recomanda sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *