free download 78 travel guides written by experts

Socar negociaza cu Guvernul elen, preluarea gazelor din Grecia

SOCAR, Compania Petrolieră de Stat din Azerbaijan, discută în prezent cu Guvernul de la Atena detaliile tehnice de preluare a operatorul reţelei de distribuţie a gazelor naturale din Grecia, urmare a finalizării procedurilor legale de licitaţie.

Iniţial, în cursa pentru privatizarea Desfa şi-au anunţat participarea şi compania rusă şi grupul elen-ceh, care ulterior s-au retras din competiţie. Astfel, Socar a fost sigurul licitator pentru cumpărarea activelor operatorului de stat din Republica elenă.

"Procedura de licitaţie pentru privatizarea Desfa s-a încheiat şi Socar a început negocierile cu Guvernul Greciei. Aceasta înseamnă că în curând întregul sistem de distribuţie a gazelor naturale din Grecia va fi în mâinile noastre", a declarat Preşedintele companiei SOCAR, Rovnag Abdullayev. Acesta, a mai menţionat că achiziţionarea activelor din Grecia "va întări potenţialul de export al Socar".

Favorită în preluarea operatorului Desfa, SOCAR poate demara astfel comerţul cu gaze naturale pe piaţa europeană, fără intermediari. De altfel, în ultimii ani, politicile interne şi externe derulate de Republica Azerbaijan şi Preşedintele acesteia, Ilham Aliyev au condus spre o relaţie bilaterală activă între Uniunea Europeană şi staul azer. În acest context, SOCAR este sprijinită de UE în implicarea pe piaţa europeană şi valorificarea propriilor resurse, cu scopul securităţii energetice şi al diversificării surselor de energie pe teritoriul Uniunii.

Bucuresti, 19.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *