free download 78 travel guides written by experts

Sistemele ERP, BI si SFA de la Senior Software sprijina extinderea la nivel national a distribuitori

HP Distribution, distribuitor local de echipamente tehnico-sanitare și accesorii pentru gaz, intenționează să își extindă în acest an activitatea la nivel național și să-și mărească portofoliul de produse. Având în vedere volumul tot mai mare de date ce trebuie gestionat și analizat, compania a ales să implementeze sistemele ERP, BI și SFA de la Senior Software, în special datorită flexibilității și stabilității acestora, dar și a serviciului de suport post-implementare.

HPD, localizată în Timișoara, distribuie echipamente tehnico-sanitare și accesorii pentru gaz: detectoare de gaz, filtre, racorduri. Compania s-a remarcat ca un jucător important pe piața de profil din România prin personalul foarte bine instruit, suportul post-vânzare, competitivitatea crescută a produselor, raportul foarte bun preț – calitate și politicile comerciale personalizate în funcție de nevoile clientului.

Dezvoltarea companiei și dorința de a trece de la o piață locală la una națională au creat un nou context, în care exigențele legate de productivitate au crescut semnificativ, fiind astfel necesară reorganizarea activității și automatizarea proceselor operaționale. Domnul Christian Ponk, Administratorul companiei HPD, declară: “Dat fiind volumul tot mai mare de date care trebuia gestionat, informația tot mai complexă de care aveam nevoie pentru a ne desfășura activitatea în condiții optime precum și feedback-ul slab pe care îl primeam de la fostul sistem informatic, am considerat oportună implementarea unui sistem ERP.”

Senior Software a oferit companiei HPD soluția SeniorERP integrată cu add-on-urile SeniorSFA, pentru automatizarea forței de vânzare și SeniorVisualBI, pentru rapoarte interactive, ușor de realizat și interpretat. Domnul Christian Ponk, Administratorul companiei HPD, motivează alegerea sistemelor Senior Software cu faptul că "sunt adaptabile cerințelor societății noastre, sunt flexibile dar și stabile. SeniorERP ne va ajuta să gestionăm cât mai eficient resursele societății din toate departamentele. De asemenea, de un real ajutor este și serviciul de suport care susține eficient clientul și oferă un plus de încredere în utilizarea programului."

Soluțiile SeniorVisualBI și SeniorSFA reprezintă un sprijin real în controlul și analiza tuturor activităților legate de procesul de vânzare și nu numai:
· Managerii HPD au ales SeniorVisualBI pentru că este complet interactiv și vizual, ceea ce face ca informația să fie mult mai ușor de interpretat. Acum pot urmări indicatori precum gradul de încadrare în planul de vânzări, gradul de îndeplinire a targetelor propuse pe agenți, pe produse, pe perioade, etc. De asemenea este foarte util și în urmărirea variației stocurilor putându-se astfel crea previziuni pentru a se face aprovizionări în cantitatea justă și la momentul oportun.
Platforma Tableau Software pe care este dezvoltat sistemul SeniorVisualBI, a fost recent evaluată de Gartner, lider mondial în consultanță pe tehnologie, drept soluția de business intelligence cea mai îndrăgită de către utilizatori datorită ușurinței în utilizare și performanței crescute.
· SeniorSFA este un sistem de automatizare a forței de vânzări, integrat cu SeniorERP. În cazul HPD, acesta a permis micșorarea timpilor de tranzacție a informațiilor din piață, respectiv de la clienți până la sediul central. Managerii companiei îl văd ca pe un instrument foarte util și comod pentru agenții care efectuează vizite frecvente la sediul propriilor clienți.

În urma implementării soluțiilor integrate oferite de Senior Software, beneficiile se remarcă și în ceea ce privește modul de lucru al angajaților. Aceștia au devenit mai disciplinați, iar managerii pot măsura mai eficient gradul de îndeplinire a sarcinilor ce le revin fiecăruia având la dispoziție instrumente care oferă în timp real informații asupra activității lor.

Un alt aspect deosebit de important este îmbunătățirea relației cu clienții odată cu reducerea timpului de răspuns la solicitările acestora. Automatizarea procesului de vânzare, posibilitatea de a stabili reguli stricte în ceea ce privește politicile comerciale sunt doar câteva dintre funcționalitățile care au contribuit la obținerea acestor rezultate.

Ca și obiective pentru anul în curs, HPD își dorește extinderea pe piață atât din punct de vedere al acoperirii geografice cât și al diversității produselor oferite. Managerii companiei își doresc să treacă de la o piață predominant regională la o piață națională, fapt care impune o organizare crescută. „Utilizarea sistemelor oferite de Senior Software oferă un plus de încredere și o bază de pornire foarte utilă în previzionarea modului în care urmează să efectuăm această extindere propusă.”, subliniază domnul Christian Ponk.

Strategia de dezvoltare a companiei are în vedere acțiuni concrete pentru promovarea întreprinderii în rândul potențialilor clienți. De asemenea, o importanță deosebită este acordată clienților existenți cărora li se oferă tot suportul pentru a crește satisfacția acestoră față de produsele și serviciile HPD.

Pentru detalii, accesați www.SeniorERP.ro.

Bucuresti, 04.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *