free download 78 travel guides written by experts

Serviciul mandate EUROGIRO pe relatia Romania-Bulgaria

Poşta Română informează clienţii că, începând cu data de 14 decembrie 2009, serviciul de mandate EUROGIRO va fi disponibil şi pe relaţia cu Bulgaria.

Valoarea maximă admisă a unui mandat EUROGIRO în sensul România – Bulgaria este de 3000 Euro, iar în sensul Bulgaria – România este de 550 Euro.

Pentru a efectua transferul unei sume de bani din România prin sistemul de mandate EUROGIRO, clientul trebuie să se prezinte la unul dintre oficiile poştale desemnate pentru acest serviciu, unde va completa formularul de mandat cu următoarele date: numele, prenumele şi adresa destinatarului; numele, prenumele şi adresa expeditorului; suma pe care doreşte să o expedieze; CNP-ul.

Depunerea sumei se face în Euro, iar tariful de prezentare al unui mandat este de de 2.50 RON taxă fixă plus 3,70% din valoarea mandatului prezentat, la cursul BNR al zilei respective.

Plata mandatului EUROGIRO este disponibilă în patru zile lucrătoare de la data depunerii sumei la oficiul poştal de prezentare.

În cazul achitării unui mandat EUROGIRO sosit în România, destinatarul va fi avizat la domiciliu de sosirea acestuia pentru a se prezenta la sediul oficiului poştal. Pentru încasarea mandatului beneficiarul trebuie să se prezinte un act de identitate valabil.

Mandatul Eurogiro este păstrat la dispoziţia destinatarului timp de 30 de zile.

Serviciul mandate EUROGIRO este pus la dispoziţia clienţilor Poştei Române în toate  oficiile poştale informatizate din ţară. În prezent, clienţii Poştei Române pot primi sau pot expedia bani în baza acordurilor încheiate cu administraţiile poştale din următoarele ţari: Austria, Albania, Bosnia&Hertegovina, Bulgaria, Brazilia, Cehia, Croaţia, Elveţia, Franţa, Grecia, Israel, Japonia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Slovenia, Slovacia, Turcia, Ungaria. Pe relaţiile Italia şi Germania, Poşta Română oferă serviciul Eurogiro Cash International în ambele sensuri.

Bucuresti, 14.12.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *