free download 78 travel guides written by experts

Dutko intra in familia Grayling!

· Huntsworth, care deţine pe piaţa din România compania de consultanţă în comunicare şi relaţii publice Mmd, îşi extinde afacerile la nivel global prin achiziţia companiei americane Dutko.
· Mmd va fuziona cu companiile Grayling şi Trimedia International, devenind astfel cea de-a doua companie independentă de PR din lume, ca mărime.
· Mmd va prelua numele de Grayling începând cu ianuarie 2010, brand care are deja o amprentă internaţională puternică pe trei continente.

Huntsworth plc, grupul global de relaţii publice şi comunicare în domeniul medical şi deţinător al Grayling, a anunţat achiziţionarea Dutko Worldwide Holdings, Inc, („Dutko”), o companie de management al politicilor publice cu sediul în Statele Unite, în schimbul unei sume evaluate iniţial la 33,6 milioane USD. Dutko va fi consolidată în marca Grayling, îmbunătăţind astfel, într-o mare măsură, oferta prezentată de Grayling în Statele Unite şi aducând un partener strategic pentru oportunităţi la nivel global.

Oportunitate strategică

Combinaţia dintre contribuţia Dutko la activitatea de lobby din Statele Unite şi la piaţa de relaţii cu guvernul, pe de o parte, şi reţeaua internaţională de relaţii publice şi afaceri publice a Grayling, pe de altă parte, creează una dintre principalele reţele globale de lobby şi afaceri publice. Cu venituri cumulate de peste 50 de milioane USD la nivel mondial, clienţii actuali şi potenţiali pot conta pe o afacere solidă. Există trei oportunităţi cheie care vor permite realizarea sinergiilor:
· Reţeaua de afaceri publice a Grayling este de dimensiuni reduse în Statele Unite. Astfel, achiziţia companiei Dutko, a cărei bază de clienţi se suprapune foarte puţin cu cea a grupului Huntsworth, permite Grupului să adauge activitatea de lobby în Statele Unite şi serviciile de relaţii cu guvernul la baza actuală de clienţi pe segmentul de afaceri publice la nivel global.
· Reţeaua actuală de afaceri publice a Grayling oferă servicii complementare activităţii de lobby în Statele Unite. Astfel, combinaţia permite Grupului să extindă relaţiile actuale ale Dutko la nivel global.
· Dutko şi grupul Grayling au în comun specializarea în sectorul medical, un domeniu care este acum vizat de legislaţia americană. Achiziţia permite acţiuni de cross marketing (marketing încrucişat) al activităţii de lobby din Statele Unite şi al serviciilor de relaţii cu guvernul, în rândul clienţilor din domeniul medical ai Graylings, un marketing care intervine la momentul oportun în cadrul întregului Grup.

Achiziţia Dutko

Dutko a fost înfiinţată în anul 1981 şi s-a transformat într-o companie multidisciplinară de afaceri guvernamentale, strategie şi management. Serviciile oferite clienţilor săi includ lobby la nivel federal şi de stat, analiză şi poziţionare a pieţei guvernamentale, consultanţă strategică globală, informaţii politice strategice, servicii de bază la nivel local, studii de cercetare prin sondaje şi consultanţă în domeniul managementului de risc şi al protecţiei infrastructurii critice. Printre clienţii cheie ai Dutko se numără Abbott Laboratories, Booz Allen Hamilton, Coaliţia pentru promovarea reformei în sănătate („The Coalition to Advance Healthcare Reform”), CITGO Petroleum Company, GlaxoSmithkline şi Johnson Controls. Din punct de vedere geografic, 90% din venituri au fost generate de clienţi cu sediul în Statele Unite şi aproximativ 96% din venituri sunt deţinute pe bază de contracte cu tarifare prestabilită.

În bilanţul consolidat auditat pentru anul care s-a încheiat la 31 decembrie 2008, Dutko a raportat un profit înainte de impozitare de 5,6 milioane USD la venituri de 33,3 milioane USD. Activele brute consolidate la 31 decembrie 2008 s-au ridicat la 51,7 milioane USD.

Peter Chadlington, Director Executiv al Huntsworth plc, a menţionat:
„Căutam deja de ceva timp o oportunitate potrivită în Washington care să ne ajute să ne extindem reţeaua de afaceri publice internaţionale. La Dutko am găsit o echipă de conducere de înaltă calitate, cu o listă impresionantă de clienţi şi un model de afaceri solid, susţinut de un procent ridicat de contracte pe bază de tarifare prestabilită. Aşteptăm cu nerăbdare să oferim clienţilor actuali ai Huntsworth mai multe servicii în Statele Unite şi la nivel global, la fel cum vom ajuta şi noi compania Dutko să se extindă în afara graniţelor SUA.”

Mark Irion, Director Executiv al Dutko Worldwide, a precizat:
„Faptul că ne unim forţele cu grupul Huntsworth de companii internaţionale de afaceri publice şi relaţii publice marchează o realizare deosebită în cadrul planului pe şase ani al Dutko privind crearea unei companii globale de consultanţă în managementul politicilor publice. Suntem încântaţi în special de noile noastre capacităţi de a coordona campanii integrate de afaceri publice şi afaceri guvernamentale împreună cu Grayling, agenţia independentă de relaţii publice şi afaceri publice aflată pe locul trei în lume ca mărime. De asemenea, suntem foarte încântaţi că avem posibilitatea de a oferi clienţilor noştri comunicaţii strategice la nivel global, resurse digitale şi de afaceri publice ale noii noastre companii soră, iar platforma Dutko este poziţionată perfect pentru a accelera ritmul de creştere al Grayling pe piaţa din America de Nord."

Mmd, ca parte a Huntsworth plc, urmează să fuzioneze cu companiile soră Trimedia şi Grayling pentru a da naştere unei noi companii globale de consultanţă pentru relaţii publice, afaceri publice şi relaţii cu investitorii, care va purta numele Grayling începând cu luna ianuarie 2010. Noua companie va avea o prezenţă globală cu birouri în 70 de locaţii din 40 de ţări aflate în Europa, SUA, Orientul Mijlociu şi Asia Pacific. Va deveni astfel cea de-a doua companie independentă de PR din lume, ca mărime. www.thenewgrayling.com

Bucuresti, 14.12.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *