free download 78 travel guides written by experts

Concertul Extraordinar de Craciun de la Targoviste, un succes rasunator

La finalul acestui weekend cetatea Targovistei a valsat pe ritmuri vieneze. Isabel Marxgut si Pablo Cameselle, artisti ai Orchestrei Imperiale din Viena au incantat publicul cu un recital de exceptie. In final ropotele de aplauze au rasunat atat in sala, cat si in piata centrala, unde a fost amplasat un ecran urias pentru ca toti targovistenii sa poata urmari spectacolul.

Personalitati ale lumii cultural-artistice, precum Eugen Simion, Iurie Darie, Anca Pandrea sau Maria Buza, dar si reprezentanti ai misiunilor diplomatice in Romania, printre care si consulul Spaniei au raspuns afirmativ invitatiei edilului de a participa la acest eveniment. 

Succesul de care s-a bucurat evenimentul in final nu a lasat sa se vada impedimentele intalnite pe parcursul organizarii lui. Intrucat Primaria Targoviste, principalul organizator al evenimentului, promoveaza constant tinerii artisti locali, i-a fost acordata scenografei Sorana Topa sansa de a realiza decorurile pentru acest eveniment. Sorana Topa, insa, nu a livrat la timp decorurile si nu a respectat schitele agreate initial de organizatori, punand in pericol bunul mers al derularii etapelor evenimentului, ceea ce a dus inclusiv la intarzierea  repetitiilor necesare sincronizarii artistilor din Viena cu Filarmonica Muntenia. In aceste conditii, succesul extraordinar al concertului produs pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Targoviste se datoreaza exclusiv lectiei de profesionalism date de Isabel Marxgut si  Pablo Cameselle, pe de o parte, dar si unor targovisteni inimosi, precum Felix Goldbach, unul dintre membrii fondatori ai Filarmonicii Muntenia.

Gabriel Boriga, Primarului Municipiului Targoviste a declarat ca un eveniment de asemenea calibru a ridicat standardele evenimentelor culturale din oras si promite ca va veni in intampinarea asteptarilor publicului si pe viitor.

Organizatori: Primaria Municipiului Targoviste, Arhiepiscopia Targoviste, Consiliul Judetean Dambovita
Parteneri media: Gandul, Story, Curierul National, Ziua, 24 Fun, Libertatea, Observator Cultural, Targoviste TV, Dambovita TV, Columna TV, Minisat TV,  Ziarul Dambovita, Incomod, Universul Dambovitean
Eveniment recomandat de: Kiss FM

Bucuresti, 14.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *