free download 78 travel guides written by experts

Saab pe drumul catre independenta!

·    Tribunalul suedez a trecut la analiza procedurii de reorganizare a Saab într-o afacere complet independentă
·    Trei modele noi urmează a fi lansate în următorul an şi jumatate
·    Intenţia Saab este de a aduce resursele înapoi în Suedia
·    Finanţare căutată pentru „noul Saab independent”

Trollhättan. Ca un rezultat al analizei strategice efectuate de GM referitoare la businessul global Saab, Consiliul de Administraţie al Saab a anunţat astăzi că va aplica pentru reorganizarea companiei în vederea creării unui business complet independent, pregătit şi potrivit pentru investiţii.

Reorganizarea este un proces juridic autogestionat, condus de un administrator independent numit de Tribunalul suedez care va colabora strâns cu managementul suedez Saab. Ca parte a procesului, Saab va înainta o propunere de reorganizare, care presupune concentrarea unităţilor de design, proiectare şi producţie în Suedia. Această propunere va fi prezentată creditorilor în termen de trei săptămâni de la completare. După aprobarea tribunalului suedez, reorganizarea va fi executată în termen de trei luni şi va necesita fonduri independente pentru a fi realizată.

„Am explorat şi vom continua să explorăm toate variantele disponibile pentru finanţarea şi/sau vânzarea Saab iar în final s-a ales reorganizarea formală ca fiind cea mai bună soluţie pentru creearea unei entităţi cu adevărat independente care este pregătită pentru investiţii” a declarat Jan Ake Jonsson, Managing Director pentru Saab Automobile AB. „ Cu un complet nou 9-5, 9-3X şi 9-4X gata de lansare în următorul an şi jumătate, Saab are o fundaţie excelentă pentru o creştere puternică. Reorganizarea ne va oferi timp şi modalităţi de a obţine ajutorul necesar pentru aducerea acestor produse pe piaţă, între timp minimizând impactul lichidităţilor Saab asupra GM.”

Finanţarea pentru restructurarea companiei va trebui asigurată pe durata întregului proces de reorganizare şi este atrasă atât în surse publice cât şi private.

Saab va continua să opereze normal şi în conformitate cu procesul de reorganizare formală, Guvernul furnizând parţial suport în această perioadă. Reorganizarea ar trebui să nu aibă nici un impact asupra altor operaţii GM. Detalii ale progresului vor fi furnizate pe măsură ce etapele sunt completate.

www.saab.ro

Trollhättan, Bucuresti, 26.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *