free download 78 travel guides written by experts

Harry Tavitian si Corneliu Stroe, din nou impreuna la Bucuresti, pe scena Hard Rock Cafe

Seria concertelor Blue Monday continua luni, 2 martie, de la ora 20:30, cu Harry Tavitian (pian) si Corneliu Stroe (baterie), in concertul “Creativ Jazz&Blues”. Legendarul duo promite publicului Hard Rock Cafe compozitii in care folclorul balcanic si caucazian este «reinventat» in contextul free-jazzului, dar si piese din repertoriul clasic al jazzului si bluesului arhaic.

Harry Tavitian: «Ma bucur ca ma voi reintalni cu publicul de jazz bucurestean, avandu-l alaturi pe vechiul camarad Corneliu Stroe. Pe masura ce se raresc, aceste intalniri devin, parca, tot mai vii.»

Serile Blue Monday continua la Hard Rock Cafe in fiecare seara de luni, incepand cu ora 20:30. Dupa succesul Galei inaugurale, care a reunit peste trei sute de iubitori de muzica blues si jazz, concertele Blue Monday vor continua cu artisti precum: Narcisa Suciu, Maria Raducanu, Roxana Stroe, AG Weinberger Band, Mike Godoroja & Blue Spirit, Marius Mihalache, Cristian Soleanu, Johnny Raducanu si altii.

Critica de jazz il considera pe Harry Tavitian ca fiind «printre pianistii remarcabili care au initiat si au desavarsit Noul Jazz Est-European» (Richard Schuberth, Viena 2005). Dupa debutul sau cu un recital de blues, la Festivalul de jazz de la Sibiu din 1974, Tavitian pune bazele grupului Creativ (Constanta – 1978) impreuna cu violonistul George Manescu. Creativ-ul va castiga in 1980 premiul I pentru debut la Festivalul de Jazz de la Sibiu si va deveni promotorul jazzului de avangarda in Romania.

Corneliu Stroe a fost cooptat in Creativ in 1981. Tandemul Tavitian – Stroe va fi nucleul Creativului intre anii 1985 – 2002.

Aceasta formula muzicala a fost remarcata de-a lungul anilor, in special pentru comunicarea deosebita intre cei doi, pentru energia debordanta, spontaneitatea, umorul dar si pasajele de o mare tensiune dramatica.

In 1985 si 1986 Creativul scoate doua LP-uri la casa londoneza Leo Records. Fanii de jazz din Romania primesc vestea cu entuziasm, ca un semn al spargerii universului concentrationar al dictaturii Ceausescu. In Romania, primul LP al grupului ("Creatiunea", in formula Tavitian – Stroe) va aparea de-abia in 1991. (www.harrytavitian.ro )

Bucuresti, 26.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *