free download 78 travel guides written by experts

Ruukki devine lider pe domeniul industrial in indexul Dow Jones Sustainability

Compania finlandeză Ruukki, activă şi pe piaţa din România a fost desemnată anul acesta lider în domeniul industrial în ceea ce priveşte dezvoltarea sustenabilă de celebrul index Dow Jones Sustainability. Indexul desemnează cele mai importante companii din lume dedicate unei dezvoltări durabile.

Corporaţia Rautaruukki a câştigat poziţia de lider în domeniul industrial în ambele clase în care este listată: Indicele Mondial de Sustenabilitate DJSI World şi Indicele European de Sustenabilitate DJSI Europe. În aceste clase sunt incluse companiile de top preocupate de asigurarea unei dezvoltări sustenabile.

Pe plan local compania a oferit soluţii de acoperiş şi de faţadă pentru realizarea „Casei Pasive adecvate condiţiilor climatice din România”, un proiect pus în operă în incinta Universităţii Politehnice din Bucureşti ca urmare a colaborării dintre mai multe instituţii româneşti de renume. Ruukki este în acest proiect unul dintre cei mai mari furnizori de materiale de construcţii oferind tabla cutată pentru acoperiş şi placând faţada nordică cu tablă ondulată. Acest proiect va fi finalizat în luna noiembrie.

Oţelurile realizate de companie sunt 100% reciclabile. Produsele Ruukki au o foarte mare rezistenţă în timp, învelitorile metalice comercializate fiind produsele din piaţă însoţite de cea mai mare garanţie, respectiv 50 de ani.

"Poziţia de lider în domeniul industrial indică faptul că Ruukki a făcut ceea ce trebuia în a promova responsabilitatea socială. În ultimii ani a putut fi observat un interes crescut în ceea ce priveşte responsabilitatea venit şi din partea investitorilor", declară Toni Hemminki, Senior Vice President, Tehnologie, Energie şi Mediu Ruukki.

Ruukki este inclusă în indexul DJSI World pentru al patrulea an consecutiv, iar în indexul european pentru al cincilea an la rând. Aceste rezultate indică faptul că Ruukki accede spre grupul celor opt companii de top din domeniul siderurgic pe plan global.

În indexul DJSI World sunt cuprinse 342 de componente din 30 de ţări diferite, iar în indexul DJSI Europe sunt 172 de componente din 15 ţări de pe bătrânul continent.

Indexul Dow Jones Sustainability măsoară din 1999 eforturile depuse de marile corporaţii în îmbunătăţirea sustenabilităţii. Performanţele în ceea ce priveşte sustenabilitatea la nivelul corporaţiilor sunt analizate an de an de un organism independent, fiind vorba de compania SAM Research. Analizele evaluează sustenabilitatea în cadrul acestor companii la nivel financiar, social şi a respectului faţă de mediu. Activităţile companiilor incluse în acesşti indecşi sunt urmărite în mod continuu.

Grupul Rautaruukki, cunoscut la nivel local prin denumirea de marketing Ruukki, furnizează componente metalice, sisteme şi sisteme integrate atât pentru industria construcţiilor cât şi pentru domeniul industrial. Compania este activă în 27 de ţări şi are 11.700 de angajaţi. Veniturile nete din 2010 au fost de 2,4 miliarde euro.

În România compania este cel mai important furnizor de oţeluri speciale, acoperind mai mult de o treime din această piaţă. Compania este de asemenea unul din cei mai importanţi jucători de pe piaţa de învelitori metalice, dar şi unul dintre liderii pieţei de sisteme metalice fiind cel mai important furnizor de panouri metalice speciale. Compania este una dintre puţinele active la nivel local care a reuşit în această perioadă să aibă creşteri constante ale veniturilor, mai mari de 10%. Fabrica din România este cea mai mare unitate de produc’ie pentru diviza Ruukki Construction, deţinută de grup în afara Finlandei, aici producându-se o serie de produse pentru toate ţările din regiune.

Bucuresti, 15.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *