free download 78 travel guides written by experts

Romanul „Spovedanie la Tanacu” de Tatiana Niculescu Bran, in editie digitala

• „Un roman cum eu n-am mai citit în literatura română” (Dan C. Mihăilescu)

Spovedanie la Tanacu de Tatiana Niculescu Bran, primul roman non-ficţional din literatura română, a apărut în colecţia „Ego. Proză” a editurii Polirom, în ediţie digitală (revăzută).

Spovedanie la Tanacu a inspirat filmul După dealuri (Beyond the Hills), în regia lui Cristian Mungiu, care va fi prezentat anul acesta la Festivalul de la Cannes.

În 2007, romanul a fost adaptat pentru scenă. Piesa a avut premiera la Teatrul La MaMa din New York, în regia lui Andrei Şerban.

Avînd ca punct de plecare scandalul declanşat în 2005 de moartea suspectă a „măicuţei” Irina, Spovedanie la Tanacu reconstituie evenimentele respective pe baza informaţiilor şi a datelor obţinute de autoare în cursul propriei investigaţii.

Editura Polirom va publica romanul Spovedanie la Tanacu şi într-o nouă ediţie print.

„Spovedanie la Tanacu este o carte dostoievskiană care ne pune în faţa unei concluzii tulburătoare: intenţiile bune ale tuturor celor implicaţi dau naştere acţiunilor celor mai rele.” (George BANU)

„Avem în faţă un roman cum eu n-am mai citit în literatura română. Este un roman extrem de obiectiv, foarte sobru, britanic, care îmbină documentarea de tip jurnalistic cu intrarea subtilă în pielea personajelor. Este exact definiţia hegeliană a tragicului, în care toate forţele care se află în conflict au dreptate, fiecare în felul său.” (Dan C. MIHĂILESCU)

„Spovedanie la Tanacu este prima carte de acest gen din literatura română, o carte precum romanul lui Truman Capote, Cu sînge rece. Cartea Tatianei Niculescu Bran porneşte de la mărturiile directe ale tuturor celor implicaţi în incidentul de la Tanacu şi este construită cu mijloacele empatiei, inteligenţei, sensibilităţii şi bunului-simţ.” (Horia Roman PATAPIEVICI)

„Cînd am citit cartea Tatianei Niculescu Bran am simţit pe loc că este un text extraordinar de puternic. Şi mi-a venit ideea să fac un film. Norocul a fost că erau alţi trei regizori care voiau să facă un film, iar regia de film este o altă meserie.” (Andrei ŞERBAN)

Tatiana NICULESCU BRAN a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Între 1995 şi 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, secţia română de la Londra. Între 2004 şi 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucureşti.

În 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru „Brâncuşi contra SUA”, o abordare inedită a celebrului proces cu acelaşi nume intentat de Brâncuşi statului american în 1926.

La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat romanul Nopţile Patriarhului (2011).

În pregătire la Polirom, de aceeaşi autoare: În Ţara lui Dumnezeu

Cele mai recente eBook-uri Polirom:
Andrei Oişteanu, Grădina de dincolo. Zoosophia. Comentarii mitologice
Cezar Paul-Bădescu, Tinereţile lui Daniel Abagiu
Johan A. Lybeck, Istoria globală a crizei financiare (2007-2010)

Click aici pentru a vizualiza toate eBookurile noastre.

Bucuresti, 06.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *