bucharest tech week 2021

Robert Serban dialogheaza despre poezie cu Janos Terey si Akos Gyorffi, la Budapesta

Miercuri, 23 martie 2011, de la ora 18.00, ICR Budapesta participa la Godor Klub din Budapesta, alaturi de Editura L’Harmattan, la o noua serie literara din ciclul „New Wave dupa 20 de ani”.

Seria „New Wave dupa 20 de ani” a inceput in 2009 cind scriitorul iesean Lucian Dan Teodorovici a dialogat cu scriitorul maghiar Lajos Parti Nagy.

De aceasta data, Institutul Cultural Roman continua cu un dialog literar intre poetul roman Robert Serban, scriitorul si  traducatorul maghiar Janos Terey si poetul maghiar Akos Gyorffi, moderati de istoricul literar Peter Varadi. Invitatii vor citi poeme si vor discuta despre receptarea poeziei in secolul XX.

Editura L ’Harmattan pregateste o antologie de poezii din volumele lui Robert Serban, in traducerea lui Attila F. Balazs, sub titlul Versek.

Robert Serban s-a nascut la Turnu Severin, in 1970. Poet, scriitor, jurnalist, producator, moderator al emisiunii de televiziune „Piper pe limba” (TVR Timisoara) si director editorial al Editurii Brumar, Robert Serban debuteaza cu antologia de poeme proprii Fireste ca exagerez (1994) – premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din Romania. Din 1995 este membru al Uniunii Scriitorilor. În anul 2000 primeste Premiul de excelenta al Uniunii Scriitorilor – Filiala Timisoara iar in 2004 Diploma de excelenta culturala din partea Primariei Timisoara. Participa la rezidente literare in Krems (Austria), Thusis (Elvetia) si Winterthur (Elvetia). Poemele sale au fost traduse in: germana, sirba, poloneza, ceha, engleza, spaniola, franceza, italiana, maghiara, norvegiana, suedeza, araba si idis si publicate in numeroase antologii si reviste literare atit in Romania cit si in strainatate.

La editura Cartea Romaneasca a publicat: Moartea parafina (2010), Cinema la mine-acasa (2006).

Bucuresti, 22.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *