free download 78 travel guides written by experts

Revista Avantaje, in parteneriat cu AVON Cosmetics Romania si JW Marriott, a desemnat

castigatoarele celei de-a saisprezecea editii a premiilor Femeia Anului

Gala premiilor Femeia Anului 2013, organizată de revista Avantaje în parteneriat cu AVON Cosmetics Romania şi JW Marriott, a desemnat câştigătoarele celei de-a șaisprezecea ediţii.

În acest an, tema centrală a Galei a fost recunoașterea și premierea unor doamne care îndrăznesc să iasă din tipare, atrăgând atenția asupra comunității pe care o rerpezintă.

S-au acordat 11 premii de excelenţă, la 8 categorii. Revista Avantaje a acordat titlul Femeia Anului 2013 pentru următoarele categorii: Promovarea şi Apărarea Drepturilor Copilului, Promovarea şi Apărarea Drepturilor Femeii, Ambasador al Artei Româneşti peste Hotare, Implicare şi Responsabilitate Socială, Best Fundraiser, Excelență în Jurnalism Social, Iniţiativă în Sprijinul Semenilor şi Proiecte de Advocacy şi Prevenirea Violenţei asupra Femeilor.

Cele 11 premii de excelenţă ale acestei ediţii sunt:

Ambasador al Artei Românești peste Hotare – Luminița Gheorghiu

pentru prestația actoricească de excepție, într-o carieră de peste 30 de ani, recunoscută de numeroase jurii de specialitate ale festivalurilor international de film, dar și pentru extraordinara ei calitate umană care transcende toate rolurile în care a jucat.

Trofeu înmânat de actorul Florin Zamfirescu, partenerul Luminiței Gheorghiu, în ”Poziția copilului”, unul dintre cele mai premiate filme românești.

Promovarea și Apărarea Drepturilor Femeii – Liliana Angheluță

Este autoarea testimonialului ”Exodul mamelor”, carte publicată în ediția de februarie a revistei Avantaje, o mamă singură dintr-un orășel din Moldova, nevoită să își lase acasă cele două fiice pentru a munci în Italia. Revista Avantaje şi-a asumat misiunea de a o susţine în publicarea acestor mărturii, tocmai pentru ca din exemplul ei curajos să se inspire şi alte femei în situaţii similare. Autoarea va fi protagonista unei serii de reportaje la Televiziunea Națională.

Trofeu înmânat de Daniela Palade Teodorescu, redactor șef al revistei Avantaje, revista care și-a propus să scoată din anonimat femei obișnuite cu povești neobișnuite, care îndrăznesc să iasă din tipare.

Responsabilitate și Implicare Socială – Amalia Năstase

Pentru faptul că a ales să își valorifice capitalul de popularitate implicându-se și susținând cauze sociale care se adresează copiilor și femeilor defavorizate.

Trofeu înmânat de Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Organizației Salvați Copiii.

Promovarea și Apărarea Drepturilor Copilului – Antonia Zaharia

Pentru implicarea și dăruirea în susținerea drepturilor copiilor născuți prematur, ea însăși mamă a unui copil născut înainte de termen și a doi copii adoptați.

Trofeu înmânat de Liana Stanciu, vocea Magic FM, președinta Fundației ”Salvați-vă îngerii”.

Best Fundraiser – Cristiana Ionescu

Pentru rezultatele de excepție în domeniul atât de provocator și de dificil al fundraisingului

Trofeu înmânat de Cristina Stănciulescu, publisher Ringier Romania, divizia glossy magazines.

Excelență în Jurnalismul Social – Irina Păcurariu, pentru profesionalism și implicare socială într-o carieră de peste 20 de ani în TVR.

Trofeu înmânat de Carmen Avram, realizatoarea și coordonatoarea emisiunii ”În direct… cu Carmen Avram.

Inițiativă în Sprijinul Semenilor

1. Crina Ștefănescu, profesionalismul şi devotamentul cu care se implică în Asociația Transplantaților de Ficat din România, în calitate de medic și supraviețuitor.
Trofeu înmânat de Acad. prof. Dr. Irinel Popescu, șeful Clinicii de Chirurgie și Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni.

2. Rozalina Lăpădatu, pentru dăruirea și perseverența cu care se implică în ajutorarea pacienților cu boli autoimune, în cadrul Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune.

Trofeu înmânat de Uca Marinescu, cunoscută exploratoare care a reprezentat România în numeroase expediții științifice, cea care a a făcut înconjurul lumii la 70 de ani.

3. Mădălina Turza – pentru profesionalismul remarcabil dovedit în organizarea campaniei naționale menite sa atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă copiii cu dizabilități în Romania.

A înmânat trofeul Andreea Ogăraru, protagonista copertei revistei Avantaje, implicată într-o fundație care se ocupă de susținerea copiilor cu talent la sport, dar cu mijloace materiale reduse.

4. Magda Coman, președinta Asociației Open Your Heart, care promovează drepturile persoanelor cu dizabilități locomotorii. Fost fotomodel cu o carieră în ascensiune, întreruptă de un accident, și-a transformat viața într-o misiune total atipică – aceea de a schimba percepția asupra persoanelor cu dizabilități motorii, organizând showuri de modă cu fotomodele în scaun rulant.

Premiu înmânat de Monica Radu, deținătoare a trofeului Femeia anului pentru implicare în comunitatea vârstnicilor defavorizați din parohia Voila, Câmpina. Deși se află în scaunul cu rotile de peste 15 ani, nu a încetat să aibă o viață normală, să aibă trei copii, să își continue studiile și să se implice în ajutorarea seniorilor.

Proiecte de Advocacy şi Prevenirea Violenţei asupra Femeilor – Mihaela Săsărman

Președinta Asociației Transcena, pentru constanța și profesionalismul cu care se implică în activitatea de limitare și prevenire a acestui flagel național

Trofeu înmânat de Raluca Kisescu, director general marketing AVON România și Moldova.

Evenimentul a fost prezentat pro bono de Andreea Marin, iar momentul artistic a fost susținut, tot pro-bono, de Alexandru Tomescu.

Bucuresti, 27.02.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *