free download 78 travel guides written by experts

Rata de adjudecare de 41,5% si o suma totala de 348.750 euro la prima licitatie de arta a iernii

2013, organizata de GRIMBERG pe 10 decembrie

Cea mai scumpă operă de artă vândută în cadrul licitației “Întâlnire cu capodopere” cât și ca urmare a negocierilor post-licitație a fost “Gladiole” de Nicolae Tonitza, achiziționată cu suma de 75.000 euro, iar printre cele mai bine vândute opere s-au numărat piesele unor autori români cu cotă solidă pe piața de artă precum: Camil Ressu, Theodor Pallady, Samuel Mutzner şi Gheorghe Petrașcu.

“Putem spune, fără îndoială, că prima licitație organizată de GRIMBERG s-a bucurat de succes în rândul colecționarilor, investitorilor și pasionaților de frumos, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să vină ca încă o confirmare a valorii aduse de către GRIMBERG pe piața de artă din România. O vânzare de 41,5% din totalul loturilor, la un prim eveniment, este un rezultat foarte bun. În plus, dat fiind faptul ca încă mai există negocieri pentru achiziționarea unor lucrări prezentate în cadrul licitației, ne așteptăm ca această cifră să mai crească.” a declarat dl. Ștefan Grimberg, fondator al Casei de Licitație și al Galeriei de Artă GRIMBERG

LIcitația “Întâlnire cu capodopere – Tablourile bune nu sunt niciodată scumpe… (Zambaccian)” a fost organizată de Casa de Licitație și Galeria de Artă GRIMBERG în data de 10 decembrie 2013 la sala ArCub din București și a inclus 142 de opere de pictură și sculptură de valoare, din arta plastică românească. Dintre acestea, lucrările care s-au vândut cu cele mai mari prețuri, atât în cadrul licitației cât și în negocierile finalizate post-eveniment au fost:
1. Nicolae Tonitza –„Gladiole” – 75.000 Euro
2. Camil Ressu –„Peisaj cu șir de copaci” – 40.000 Euro
3. Theodor Pallady –„Dalii și caiet oranj”– 40.000 Euro
4. Samuel Mutzner –„Femeie în grădină” – 20.000 Euro
5. Gheorghe Petrașcu –„Stânci la mare” – 20.000 Euro,

Notă: sume la care s-a adăugat taxa de licitație.

Evenimentul din 10 decembrie încheie seria de manifestări organizate de Casa de Licitație și Galeria de Artă GRIMBERG în 2013.

Pe parcursul anului 2014 GRIMBERG va organiza 8-10 licitații de artă și expoziții cu lucrari ale unor reprezentanți de seamă ai artei vizuale românești și internaționale.

Bucuresti, 16.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *