free download 78 travel guides written by experts

Pronovias implineste 50 de ani

Compania de rochii de mireasă PRONOVIAS şi-a sărbătorit aniversarea de aur a conceptului „50 de ani îmbrăcând vise” printr-un spectacol de modă unic, în care au fost prezentate 50 de rochii din colecţiile Atelier Pronovias 2015.

În cadrul evenimentelor care au avut loc la Barcelona pe 9 mai 2014, Ilinca Vandici a fost invitata specială a Pronovias România.

Pabellón Italiano de Barcelona a fost neîncăpător pentru cele peste 2.000 de persoane prezente, vedete, invitați și clienții din toată lumea, care s-au bucurat de „Fabrica de Vis a Pronovias” și au celebrat împreună un secol de istorie a rochiilor de mireasă Pronovias.

Decorul pentru acest spectacol fantastic l-a reprezentat o reproducere după fațada în stil Mudejar a magazinului original din Sevilla – o clădire istorică, aflată pe lista World Heritage. Fațada de lemn cu ferestrele sale transparente a avut o lățime de 24,5 metri și o înălțime de 17 metri, fiind adusă la viață prin proiecțiile unor imagini din arhivele firmei.

ªi anul acesta, evenimentul Pronovias a atras numeroase vedete internaționale, precum top-modelul israelian Bar Refaeli, top-modelul brazilian Camila Alves sau actrița Lily Costner, fiica actorului Kevin Costner, dar și Ana Boyer, Genoveva Casanova, Astrid Klisans, Vanesa Lorenzo, Olivia de Borbón, Helen Lindes și Malena Costa.

România a fost reprezentată cu eleganță de Ilinca Vandici, invitată specială a Pronovias din partea țării noastre, care a purtat o superbă rochie roșie RABI, din Colecția de Cocktail Pronovias 2014.

Aflată în primul rând la fashion show, Ilinca Vandici a declarat: “M-am îndrăgostit de Pronovias încă de la prima rochie pe care am văzut-o. Sunt onorată să fiu invitata lor din România la această sărbătoare de neuitat și recunosc sincer că m-au făcut să mă simt asemeni unei prințese. Apreciez foarte mult atenția la detalii pe care o acordă, indiferent că este vorba despre crearea unei rochii sau organizarea unui eveniment.”

Unele dintre cele mai în vogă modele actuale, precum Constance Jablonski, Sigrid Agreen, Kate Grigoreva, Ymre Stiekema, românca Diana Moldovan și starul show-ului, top-modelul Karolina Kurkova, au dat viață rochiilor într-un spectacol excepțional, care s-a încheiat cu apariția-surpriză pe scenă a celor 67 de membri ai echipei creative.

Noile creații ale Atelier Pronovias au fost lansate într-unul dintre cele mai memorabile momente pentru firmă – odată cu sărbătorirea aniversării de 50 de ani. Noua colecție este inspirată de lunga și înfloritoarea traiectorie a companiei și introduce câteva piese complet noi. Ele includ rochii compuse din piese distincte, o colecție minunată de corsaje și fuste. Acest concept, prin care rochia este împărțită în două, oferă posibilități nelimitate de combinații.

O altă stea a colecţiei o reprezintă rochiile împodobite cu bijuterii, în care broderiile cu pietre în diferite nuanţe ocupă un loc special. Rochia de tip bluză continuă de asemenea să rămână în tendinţe, fiind una dintre piesele emblematice ale firmei.

Þesăturile somptuoase reprezintă esența colecției Atelier Pronovias: dantela franțuzească și Chantilly, mătasea Mikado, crepul sau brocartul sunt în mod special importante. Mai există și mult satin și satin moale, îmbinate în rochii inspirate din farmecul glam al Hollywood-ului din anii ’30-’40. Tulul a fost folosit pentru a crea straturi ondulate pe mâneci lungi, la gât și la spate, împodobite cu o broderie delicată care creează un efect magic de tatuaj pe piele. Dantela florală care îmbracă gâtul și spatele, precum și broderiile în culori pastel, oferă un aer romantic acestor rochii prezentate de firma catalană într-un moment atât de special, aniversarea a 50 de ani.

Această zi fantastică s-a încheiat cu o petrecere privată organizată de Pronovias pentru invitații săi în clădirea MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya), care oferă vederi spectaculoase ale orașului Barcelona.

2014 reprezintă visul, entuziasmul, dragostea și pasiunea pentru o profesie care le-a dat posibilitatea să îmbrace visele mireselor din întreaga lume, vreme de jumătate de secol. Compania își ia angajamentul de a continua să îmbrace acele vise pentru cel puțin încă 50 de ani.

Despre Pronovias

Pronovias este o afacere de familie care s-a lansat în „El Suizo”, un prestigios magazin din Barcelona, fondat în 1922 de Alberto Palatchi Bienveniste și specializat în dantele, broderii și mătăsuri de cea mai bună calitate. În 1964, compania și-a prezentat în Spania prima colecție de rochii de mireasă prêt-à-porter, astfel luând naștere Pronovias.

În zilele noastre, Alberto Palatchi Ribera conduce grupul și urmărește procesul său de extindere, exprimând o filozofie a calității și a designului reprezentative pentru munca sa. Cu Alberto Palatchi ca director al Pronovias, precum și cu recenta alăturare a fiicei sale Gabriela în cadrul companiei, aceasta este o afacere de familie cu o viziune multinațională și o structură care urmărește să continue să crească în următorii 50 de ani.

Acum PRONOVIAS îmbracă mirese din mai mult de 90 de țări și este lider mondial al rochiilor de mireasă, fiind prezent în peste 90 de țări cu 163 de magazine și peste 4.000 de puncte de vânzare.

Bucuresti, 14.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *