metalshow

Ploiesti West Park devine un magnet european pentru marii investitori straini

Compania americană Lufkin Industries alege Ploieşti West Park pentru intrarea pe piaţa românească

SC Allianso Business Park SRL, reprezentanta în România a grupului belgian ALINSO, a încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu Lufkin Industries Inc., furnizor de echipamente şi servicii pentru industria de petrol, cu sediul în Texas. Lufkin Industries a achiziţionat un teren cu suprafaţa de 33 ha în Ploieşti West Park pe care intenţionează să construiască o unitate de producţie care va asigura 300 locuri de muncă până în 2012, investiţie estimată la 126 milioane de dolari. Aceasta nu este doar cea mai mare investiţie a companiei în Europa, dar şi una din cele mai importante tranzacţii în Europa Centrală în domeniul de echipamente industriale.

„Faptul că la un an de la începerea lucrărilor în parc avem deja doi clienţi importanţi ca Unilever şi Lufkin Industries dovedeşte atât încrederea clienţilor în capacitatea noastră de a oferi servicii de cea mai înaltă calitate cât şi faptul că Ploieşti s-a dovedit a fi cea mai bună alegere pentru dezvoltarea business park-ului nostru. Echipa Ploieşti West Park şi Grupul ALINSO sunt încrezători ca în curând parcul se va completa cu noi chiriaşi şi clienţi finali. Locaţia strategic aleasă pentru activităţi logistice şi industriale este foarte apreciată în piaţă de către potenţialii noştri clienţi” a declarat Ivan Lokere, Directorul General al ALINSO Group.

Această investiţie majoră va constitui o nouă sursă de dinamizare a economiei judeţului Prahova şi a zonei industriale Ploieşti, plasând Ploieşti West Park în topul preferinţelor companiilor cu activitatea în domeniul industrial. Allianso Business Park SRL a dat deja spre folosinţă, în aprilie 2010, 30 000m² de spaţiu de depozitare firmei Unilever. O nouă clădire logistică în suprafaţă de 20 000m² va fi disponibilă la sfârşitul lunii septembrie a acestui an. O altă investiţie majoră în Ploieşti West Park o va constitui construcţia primei clădiri SME (Companii Mici si Mijlocii). Ploieşti West Park va deveni astfel un parc logistic şi industrial recunoscut, atât la nivel local cât şi european.

Jay Glick, Director General şi Preşedinte al Lufkin Industries declarat: „Operaţiunea din România reprezintă un pas important în strategia noastră de a ne extinde la nivel geografic, pentru a ne deservi mai bine clienţii. Aceasta ne va îmbunătăţi poziţia pe pieţele în creştere din emisfera estică. Folosind strategia de producţie regională Lufkin, deja confirmată, operaţiunile din România vor servi ca un hub strategic destinat pieţei europene şi pentru a facilita exporturile către Rusia, Asia Centrală, Africa de Nord, Orientul Mijlociu şi pieţele din Asia de Est. Localizarea operaţiunii în România aduce multe avantaje. România devine un nod energetic regional, datorită stabilităţii politice oferite de aderarea la UE şi a beneficiilor aduse de tradiţia ţării în domeniul petrolier, de piaţa şi de infrastructură. În plus, România asigură pentru Lufkin acces la sursele locale de materii prime, o poziţie strategică pentru rutele de transport maritim şi forţa de muncă foarte bine educată şi calificată” .

Despre promotorii Ploieşti West Park

PLOIEŞTI WEST PARK este o importantă investiţie a grupului belgian ALINSO în joint venture cu Petrică Uşurelu, fondatorul Grupului Piritex. ALINSO Group are o experienţă solidă în dezvoltarea de proiecte în domeniul real estate, proiecte de energie alternativă, proiecte de reconversie a siturilor industriale şi oferirea de soluţii logistice şi industriale personalizate.

Pentru mai multe informaţii despre Grupul ALINSO, vă rugăm să vizitaţi site-ul nostru www.alinsoparks.com.
Despre Lufkin Industries:

Înfiinţat în 1902, cu sediul în Lufkin, Texas, Lufin Industries, Inc., este recunoscut ca cel mai mare furnizor de echipamente şi servicii pentru industria de petrol şi gaze, precum şi pentru transportul de energie electrică. În prezent, compania are 2.800 de angajati la nivel mondial.

Pentru mai multe informatii despre Lufkin Industries, Inc., vă rugăm să vizitaţi site-ul www.lufkin.com.

Bucuresti, 14.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *