metalshow

In direct la Radio Romania Muzical – Festivalul BBC Proms 2010

Pe parcursul verii 2010, Radio Romania Muzical transmite in exclusivitate romaneasca concerte in direct din cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente muzicale la nivel mondial: Festivalul BBC Proms. Concertul de deschidere va putea fi ascultat in direct vineri, 16 iulie, de la ora 22.00; vor urma transmisiuni directe in 19, 21, 27, 29 iulie, 5, 14, 16, 18 august si 3 septembrie.

Ca in fiecare an, Radio Romania Muzical transmite in direct de la Royal Albert Hall mai multe dintre concertele derulate sub egida celui mai important festival britanic de muzica clasica si, cu siguranta, unul dintre cele mai importante la nivel mondial: BBC Proms.

In 2010, BBC Proms se deschide cu un concert sustinut de Corul si Orchestra Simfonica BBC, dirijate de cehul Jiri Belohlavek, alaturi de o importanta galerie de solisti. In program: Simfonia a VIII-a „a celor 1000” de Gustav Mahler – un omagiu adus compozitorului austriac de la nasterea caruia s-au implinit 150 de ani pe 7 iulie 2010.

Transmisiunea directa va fi prefatata in data de 16 iulie, de la ora 21.00, de un amplu interviu realizat de comentatoarea transmisiunii, Alina Velea, cu Roger Wright, directorul artistic al Festivalului BBC Proms. Transcrierea interviului cu Roger Wright va fi disponibila pe site-ul www.romania-muzical.ro – linkul Interviuri, iar emisiunea dedicata lui Roger Wright, la linkul Emisiuni. De asemenea, versiunea originala in limba engleza a interviului va fi disponibila pe versiunea engleza a site-ului Radio Romania Muzical, linkul Interviuri.

Pe site-ul www.romania-muzical.ro poate fi consultata lista tuturor transmisiunilor directe propuse de Radio Romania Muzical; de asemenea, Radio Romania Muzical ofera pe site-ul sau posibilitatea reascultarii tuturor transmisiunilor directe timp de 7 zile de la data difuzarii in FM.

Fiecare editie a Festivalului BBC Proms, eveniment care se deruleaza din 1895, are o serie de teme specifice, in jurul carora se ordoneaza ideatic majoritatea concertelor. Anul acesta, organizatorii propun ca teme:
· Week-end cu opere… de Wagner, Verdi si Humperdinck;
· Gustav Mahler – 150 de ani de la nastere;
· Robert Schumann – 200 de ani de la nastere;
· Integrala concertelor pentru pian si orchestra de Ludwig van Beethoven;
· Aleksandr Skriabin – 85 de ani de la moarte;
· Compozitori contemporani – lucrari comandate de BBC;
· 5 septembrie – Ziua Henry Wood (dirijorul Henry Wood a infiintat in 1895 Festivalul Proms);
· 14 august – Ziua Johann Sebastian Bach, transmisa in direct si de Radio Romania Muzical;
· Concerte pentru familii cu copii.

Bucuresti, 14.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *