metalshow

Numarul joburilor oferite online a scazut sub nivelul din Decembrie 2009

studiu realizat de Balaur.ro

Indicele Balaur.ro reprezintă o analiză lunară a ofertei online de locuri de muncă din România. Acest studiu a fost făcut pe un eşantion de joburi provenind din principalele 27 de site-uri cu oferte de joburi, având un grad de reprezentativitate estimat de 76%.

În luna Iulie, numărul total de anunțuri a fost de 16.777, în scădere cu 12,5% faţă de luna anterioară.

Ca evenimente notabile în piaţa locurilor de muncă online, putem semnala următoarele:
· Indicele Balaur.ro a scăzut la 87, sub nivelul de baza (Decembrie 2009). Cu alte cuvinte, online se oferă cu 13% mai puține joburi decât la prima lansare a indicelui
· Singurele domenii care au înregistrat creșteri în această lună au fost Depozitare (+2,3%) și Reparații/Instalări (+1,3%)
· Numărul total de locuri de muncă a scăzut cu 12,5%, iar numărul de locuri de muncă oferite în străinătate a scăzut cu 10,2%
· Cele mai mari scăderi au fost înregistrate de Publicitate/PR (-32,4%), Secretariat/Administrativ (-24,3%), și Management/Consultanță (-18,8%)

Topul domeniilor cu cele mai multe locuri de muncă s-a menținut. Pe primele locuri se situează în continuare Vânzări/Comerţ, IT/Telecomunicaţii si Finanţe/Contabilitate/Asigurări.

Indicele Balaur.ro furnizează date despre trendurile de recrutare online din România. Lansat în decembrie 2009, indicele se bazează pe analiza anunţurilor de recrutare culese dintr-o selecţie reprezentativă de site-uri de recrutare. Indicele locurilor de muncă online va fi calculat lunar, urmărind să studieze variaţia ofertei pe piaţa locurilor de muncă din România. Indicele monitorizează oportunităţile de angajare din România şi străinătate adresate românilor la nivel național şi pe județe.

Mai multe informaţii puteţi găsi la adresa //balaur.ro/indice.

Bucuresti, 09.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *