free download 78 travel guides written by experts

Expozitie de pictura si grafica Medi Wechsler Dinu la Rasnov pana pe 15 august

Astazi, 8 august, criticul de arta Luiza Barcan a deschis expoziţia de pictura si grafica a artistei Medi Wechsler Dinu, Peisaje din inima Reginei, la sala fostei Case de Cultura din Rasnov. Majoritatea lucrarilor sunt expuse in premiera, expozitia fiind deschisa pentru vizitatori pana in 15 august.

Turistii veniti in Rasnov au putut admira lucrari care oglindesc peisaje de la Balcic din anii 1930 si peisaje din Bucegi din anii 1952-1960. De asemenea, pot viziona filmul documentar Un veac de seninătate, realizat de Sandrino Gavriloaia, despre Medi Wechsler Dinu. Filmul a fost facut in 2009, la implinirea a 100 de ani de catre Medi W. Dinu, prilej cu care la Bucuresti a avut loc expozitia retrospectiva a lucrarilor sale.

Potrivit Luizei Barcan, Medi Wechsler Dinu a debutat in 1931 la Salonul de Alb si Negru, salon de grafica din Bucuresti. Ea a pictat pana in 1989, abordand ca genuri peisajul si portretul, dar a facut si desene si schite. Tehnica ei preferata a fost acuarela, la inceput a pictat, insa, si in ulei.

Medi W. Dinu a avut un respect deosebit fata de rolul civilizator al Casei Regale in Balcic si nu numai: „Nu a cunoscut-o personal pe Regina Maria, dar a vazut-o in diferite ipostaze si locuri dragi reginei. Aceste locuri sunt imortalizate in picturile lui Medi W. Dinu,” a declarat Luiza Barcan.

Picturile lui Medi W. Dinu pot fi admirate si la Muzeul de Arta din Constanta si la cel din Tulcea. In 2007 au fost donate muzeului din Constanta 121 de lucrari ce oglindesc Dobrogea si Balcicul, iar in 2008 au fost donate muzeului din Tulcea 56 de lucrari ce abordeaza ca teme Delta si Dunarea.

Bucuresti, 09.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *