free download 78 travel guides written by experts

MOL România finanţează cu 661.000 lei un număr de 48 proiecte de mediu în cadrul celei de-a 11-a ediții a Programului Spații Verzi

• MOL România și Fundația pentru Parteneriat au selectat 48 de proiecte de mediu care vor beneficia de finanțări de 661.000 de lei în cadrul programului Spaţii Verzi
• 25 dintre proiectele finanţate fac parte din componenta Spaţii Verzi Urbane iar altele 23 au fost selectate în cadrul componentei Arii Naturale Protejate
• Finanțările totale acordate de la începutul programului au depășit 5 milioane de lei

MOL România și Fundația pentru Parteneriat au selectat un număr de 48 de proiecte de mediu propuse de asociaţii şi organizaţii, pe care le vor finanţa cu 661.000 de lei, în cadrul celei de-a 11-a ediții a Programului Spații Verzi.


În cadrul componentei Spații Verzi Urbane a programului, au fost înscrise 85 de cereri de finanțare din care au fost selectate 25 de proiecte ce urmează să fie implementate în  17 județe ale țării. Organizațiile câştigătoare vor reamenaja curţi de şcoli, de universități, de grădiniţe, parcuri publice, curţi ale centrelor de copii. 

Activitățile incluse în aceste proiecte presupun plantarea a peste 2.238 de arbori și arbuști și în jur de 7.000 flori, pe o suprafață de 97.452 mp de spațiu urban. Aceste terenuri vor deveni spații de desfășurare a unor activități care vor avea ca scop conştientizarea importanţei problematicii de mediu, în special în rândurile elevilor.

În cadrul celei de-a doua componente a Programului Spaţii Verzi, Arii Naturale Protejate, au fost înscrise 66 de proiecte, dintre care 23 au fost selectate pentru finanţare. Câştigătorii au obţinut fonduri pentru tabere Junior Ranger, amenajare de poteci tematice, organizare de evenimente precum „Ziua Rezervaţiei”, „Ziua Biodiversităţii”, expoziţii și activități extrașcolare de educație ecologică. Proiectele din componenta Arii Naturale Protejate se vor derula în 14 judeţe din ţară.

În cele zece ediţii anterioare ale programului Spaţii Verzi, desfăşurate în perioada 2006-2015, MOL România și Fundația pentru Parteneriat au finanțat 424 de proiecte cu 4,83 milioane lei. În total, peste 170.000 de participanţi s-au implicat în cadrul acestor proiecte care au „înverzit” o suprafaţă de circa 430.000 de metri pătraţi.

De asemenea, Spaţii Verzi a sprijinit 169 de proiecte de popularizare a importanţei ariilor protejate, prin activităţi variate: crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate, organizarea taberelor Junior Ranger – în care copiii au primit lecţii despre protecţia şi conservarea patrimoniului natural, înfiinţarea de poteci tematice în scop educaţional.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro, www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *