metalshow

Misiune de urgenta: VIER PFOTEN ajuta animalele infometate din Cairo, Egipt

Intr-o situatie de criza politica, animalele sunt deseori uitate. Camilele si caii, care lucrau de obicei in industria turistica egipteana, flamanzesc in prezent. Din cauza crizei politice, Egiptul, o tara dependenta de turism, nu mai are acum prea multi vizitatori. VIER PFOTEN a decis sa reactioneze imediat si sa ajute, printr-o misiune de urgenta cu hrana si medicamente. 

In urma revolutiei din Egipt, o intreaga ramura a economiei s-a prabusit: sute de mii de persoane lucreaza in industria turismului iar cateva mii au cai, camile si magari pe care ii folosesc ca atractii turistice in zona Piramidelor de la Luxor, Aswan si alte destinatii. Este foarte probabil ca ei sa nu isi mai poata hrani animalele in continuare.

Multe animale au murit de foame. O scena dezolanta i-a intampinat pe angajatii VIER PFOTEN: cadavrele abandonate ale animalelor pot fi vazute pe strazile din Cairo, amestecate cu gunoaie de tot felul. Animalele care au supravietuit sunt infometate, au rani deschise, precum si accesorii si hamuri inadecvate – iar oamenii din Egipt nu au posibilitatea sa le ajute.

Dr. Amir Khalil, reprezentantul VIER PFOTEN plecat la Cairo, ne spune: “Prima noastra inspectie arata ca mai mult de 800 de cai, peste 1000 de camile si un numar nedeterminat de magari au fost grav afectati”. Medicul veterinar Gabriel Ignat se afla si el in echipa VIER PFOTEN de la Cairo si ne transmite ca “Animalele au nevoie disperata de medicamente, asistenta medicala si hrana. De aceea suntem aici, insa nu este o misiune usoara. Multe animale au rani grave si au fost cu siguranta tinute in conditii improprii de locuire. Fara ajutor extern oamenii nu pot face altceva decat sa priveasca agonia propriilor animale.”

In prima zi, tratamentul a ajutat 81 de camile si 14 cai. “Multe dintre ele sufera de rani cauzate de partile metalice din capastru, precum si de utilizarea gresita a seii. Multe rani deschise au trebuit tratate cu antibiotic si anti-inflamatoare. De asemenea, animalele au boli de piele`, povesteste Dr. Amir Khalil.

Al doilea aspect pe care s-a concentrat VIER PFOTEN a fost distribuirea de alimente pentru animalele din regiune. VIER PFOTEN a trimis aproximativ 12.500 de kg de nutret pentru proprietarii de camile. Oamenii au venit cu animalele si au asteptat sa le vina randul pentru a-si ridica pachetele. Toate camilele din zona piramidelor care au nevoie de ajutor (mai mult de 400) au primit hrana pentru a manca timp de o saptamana. Distribuirea hranei este o actiune foarte delicata, deoarece oamenii incearca sa obtina cat mai mult posibil pentru propriile animale si nu vad imaginea globala. `Organizarea foarte buna a distribuirii hranei este cruciala pentru siguranta echipei. Pe de alta parte, ajutorul pe care echipa noastra il ofera este foarte apreciat si multi tineri s-au alaturat echipei, oferind asistenta in mod voluntar. Vedem asta ca pe o schimbare pozitiva in randul generatiei tinere`, a spus Dr. Gabriel Ignat.

Activitatile VIER PFOTEN vor fi derulate pe parcursul saptamanilor urmatoare si isi propun sa stabilizeze animalele afectate, din punct de vedere medical si nutritional. Prezenta numerosilor voluntari tineri ofera speranta ca dupa ce misiunea noastra se va incheia, ea va continuata de acestia.

Bucuresti, 17.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *