free download 78 travel guides written by experts

METRO GROUP obtine rezultate financiare record de 2,4 miliarde euro

– EBIT- profitul inainte de dobanzi si impozite – inainte de a lua in calcul factorii speciali, creste cu aproape 20% pana la valoarea de 2,415 miliarde euro
– Cifra de afaceri a concernului METRO GROUP creste cu 2,6% pana la valoarea de 67,3 miliarde euro
– Toate canalele de distributie contribuie la cresterea veniturilor
– Contributia la profit prin intermediul Shape de la inceputul programului creste la valoarea de 527 milioane eur
– Propunerea pentru dividende cu valoare sporita de 1,35 euro per actiune ordinara
– 100 deschideri de noi sedii realizate – peste 110 noi locatii planificate pentru anul 2011
– Intrarea pe piata in Indonezia planificata pentru anul 2012

Concernul METRO GROUP a incheiat anul financiar 2010 cu rezultate financiare record. EBIT- profitul inainte de dobanzi si impozite – inainte de a lua in calcul factorii speciali, a crescut cu 19,3% pana la valoarea de 2,415 miliarde euro. Aportul programului Shape 2012 privind cresterea eficientei si valorii rezultatelor financiare obtinute a sporit de la inceputul programului la 527 milioane euro "Am obtinut rezultate financiare record pe parcursul celei mai mari transformari din istoria societatii si la finele unei perioade de criza economica severa. La mijlocul programului Shape 2012 putem declara ca suntem mai puternici decat inainte de aparitia crizei", a declarat Dr. Eckhard Cordes, presedintele consiliului de administratie al concernului METRO AG. Pentru a participa la acest rezultat in mod echitabil, se va propune in adunarea generala a actionarilor un dividend majorat in valoare de 1,35 euro per actiune ordinara.

Cifra de afaceri a METRO GROUP a crescut in anul comercial 2010 cu 2,6% pana la valoarea de 67,3 miliarde euro (in moneda nationala: +0,9%). In Germania cifra de afaceri, corectata cu impozitele aferente de la locatiile respective si cu retrageri ale unor investitii, a atins nivelul perioadei aferente din anul precedent. Inainte de corectare, cifra de afaceri, conditionata de vremea nefavorabila din perioada Craciunului a scazut cu 1,4% pana la valoarea de 26,1 miliarde euro. Cifra de afaceri pe plan international, dimpotriva, a crescut cu 5,4% (in moneda nationala : +2,5%). In Europa de Vest (fara a pune la socoteala Germania) cifra de afaceri a crescut cu 2,8% pana la valoarea de 21,5 miliarde euro (in moneda nationala: +2,1%). In Europa de Est cifra de afaceri a crescut si datorita efectelor cursului de schimb valutar cu 7,1% pana la valoarea de 16,9 miliarde euro (in moneda nationala: +1,5%). Afacerea in Asia /Africa a avut in anul comercial 2010 o dezvoltare imbucuratoare. Cifra de afaceri a crescut cu 17,3% pana la valoarea de 2,7 miliarde euro (in moneda nationala: +12,9%). "Prin aceasta lista proiectelor internationale ale concernului METRO GROUP a fost confirmata din nou", a declarat Cordes.

Rezultatul operational (EBIT) al concernului METRO GROUP a crescut inainte de interventia factorilor speciali cu 391 miliarde euro pana la valoarea de 2,415 miliarde euro. Aceasta corespunde unei cresteri cu aproape 20%. Toate liniile de distributie precum si segmentul imobiliar au contribuit la aceasta evolutie. Pentru Cordes aceasta a demonstrat inca o data noua forta si capacitatile concernului METRO GROUP: "Noi nu am fost invinsi de criza, ci am avut rol de modelatori. Acum se pot vedea rezultatele".

Rezultatul economic pentru perioada respectiva inainte de a pune la socoteala factorii speciali a crescut cu 315 milioane euro pana la 1.139 milioane euro Aceasta corespunde unei cresteri cu 38,2%. Conform opiniei actionarilor minoritari (nu actionarii majoritari) rezultatul economic pe perioade de dinainte de factorii speciali a crescut cu 48,6% pana la valoarea de 1.019 miliarde euro. Veniturile per actiune din activitati continuate inainte de a lua in calcul factorii speciali a crescut prin aceasta in mod clar de la 2,10 euro la 3,12 euro Si EBITDAR (EBITDA – profitul inainte de impozitare – inainte de calcularea chiriilor) a crescut de la 4,3 miliarde euro la 4,7 miliarde euro. Acest rezultat permite o comparatie mai buna a profitabilitatii operationale pe plan international, pentru ca efectul perturbator al chiriilor, datorita diverselor raporturi privind dreptul de proprietate, nu este luat in considerare. Marja EBITDAR a sporit de la 6,6% la 7,0%.

Actiunea Metro a raportat in anul de referinta o crestere a cursului de la 26,6% si astfel s-a numarat printre valorile cele mai de succes din Indexul German al Actiunilor DAX. Consiliul de Administratie si Consiliul de Supraveghere propun adunarii generale a actionarilor la data de 6 mai 2011 pentru anul fiscal 2010, un dividend majorat de la 1,35 euro (2009: 1,18 euro) per actiune ordinara si 1,485 euro (2009: 1,298 euro per actiune preferentiala.)

Cifrele care indica performantele – Return on Capital employed (RoCe), cu ajutorul carora se exprima rentabilitatea capitalului angajat, a crescut in mod clar de la 10,9% la 12,6%.

Indatorarea neta a scazut in mod clar cu 246 milioane euro la valoarea de 3,5 miliarde euro. Dimpotriva, cota de participare cu capital propriu a crescut de la 18,0% la 18,4%. In anul 2010 concernul METRO GROUP avea in medie 283.280 angajati.

Indici selectati pentru concernul METRO GROUP Romania 2010

* conform capetelor de tabel la data de referinta 31.12.2010

Concernul METRO GROUP este una dintre cele mai importante societati comerciale pe plan international. Aceasta a obtinut in anul 2010 o cifra de afaceri de aproximativ 67 miliarde euro. Societatea este reprezentata in 33 tari si activeaza in peste 2.100 locatii si are aproximativ 283.000 angajati. Randamentul concernului METRO GROUP se bazeaza pe realizarile marcilor sale de distributie, care activeaza independent pe piata: Metro/Makro Cash & Carry – pe pozitie de frunte pe plan international pe segmental de autoservire produse en-gross, Real-SB-Warenhäuser, Media Markt si Saturn – lideri europeni de piata in domeniul magazinelor specializate pe comertul cu produse electronice, precum galeria Kaufhof Warenhäuser. Puteti gasi informatii suplimentare pe site-ul: www.metrogroup.de

Düsseldorf / Bucuresti, 22.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *