free download 78 travel guides written by experts

Lansare de carte la Libraria Dalles: „Te voi rapi la noapte!” de Stelian Turlea

Miercuri, 12 octombrie, de la ora 18.00, la Librăria Dalles din Bucureşti, va avea loc lansarea celui mai nou roman semnat de Stelian Ţurlea – Te voi răpi la noapte! – apărut la Editura Cartea Românească.

În cadrul evenimentului moderat de Daniel Cristea-Enache, vor lua cuvîntul: Dan C. Mihăilescu, Alex Ştefănescu şi George Arion.

Ileana, eroina din bestsellerul Arunc-o pe soră-mea din tren!, este rugată de un tînăr om de afaceri să-i caute sora dispărută în Spania. Misiunea se dovedeşte a fi dificilă şi periculoasă. Ileana nimereşte în miezul unei reţele hispano-române de traficanţi de carne vie şi droguri ai cărei membri, care nu se dau în lături nici de la asasinat pentru a-şi menţine afacerea, încearcă să o sperie. Răsturnările de situaţie, acţiunile-surpriză tipice unui roman poliţist sfîrşesc cu dezmembrarea reţelei, dar, aşa cum se întîmplă şi în realitatea cu care ne bombardează zilnic mass-media, capii nu sînt prinşi, ba chiar se subînţelege că îşi vor continua nestingheriţi activitatea.

Stelian Ţurlea (n. 1946) a urmat studii de filologie (1968) şi filosofie (1976) la Bucureşti, a fost aproape trei decenii redactor de politică externă (revista Lumea), a condus, după 1989, revistele Lumea, Zig-Zag, apoi ziarul Meridian şi a lucrat în televiziune, ca şef al departamentului de ştiri al Antenei 1. Din 1996 lucrează la ProTV, iar din 2000 este şi editor senior al Ziarului de Duminică.

Este autor a treisprezece romane, zece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit o serie de albume despre Bucureştiul în vremea lui Carol I (în trei volume), despre lucrările publice în vremea lui Carol I, despre Palatul Patriarhiei, Palatul Regal şi cronica restaurării Palatului vechi al BNR.

A cîştigat Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii (2003), Premiul Asociaţiei Editorilor din România pentru literatură pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti (2007). A fost nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii în 2000 şi Premiul AER pentru roman în 2003.

Bucuresti, 07.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *