free download 78 travel guides written by experts

Laboratoarele PlantExtrakt lanseaza gama de macerate glicerinice concentrate, o noua premiera

pentru Romania

PlantExtrakt, singura companie autohtonă care produce Homeopatie, Fitoterapie și Gemoterapie într-un sistem 100% integrat, ecologic și controlat, își extinde gama de gemoterapice cu o linie de produse inovatoare, maceratele glicerinice concentrate, oferind astfel românilor același tip de produse care se găsesc pe piața internațională de profil.

Prima serie a noii game cuprinde zece preparate: Muguri de brad, Muguri de Mesteacăn pufos, Muguri de Smochin,
Mlădițe de Măslin, Muguri de Coacăz negru, Mlădițe de Măceș, Mlădițe de Rozmarin, Mlădițe de Zmeur, Muguri de Tei argintiu și Mlădițe de Merișor.
Spre deosebire de extractele gemoterapice în forma clasică, cele concentrate sunt mai ușor de folosit, pentru că se administrează într-o cantitate mai mică, de mai puține ori pe zi, putând fi preferate în cazul copiilor, dar și al adulților. Datorită formei concentrate, cantitatea necesară de produs pentru o sesiune de tratament completă este mult mai accesibilă.

Lansată la împlinirea a 20 de ani de când Laboratoarele PlantExtrakt au produs primele extracte gemoterapice din România, noua gamă de produse naturale rezultă în urma unor procese tehnologice îmbunătățite pentru o extracție cât mai completă a fitocomplexului din țesuturile embrionare ale plantei, mugurii, vlăstarele, radicelele sau mlădițele, pe baza cărora se fundamentează gemoterapia.

Maceratele glicerinice concentrate PlantExtrakt sunt ambalate în flacoane de 15 ml cu dop cu pipetă internă de sticlă, spre deosebire de 50 ml în cazul formei clasice. Acestea nu înlocuiesc preparatele clasice, ci vin în completarea gamei de gemoterapice a companiei.

Noua gamă de produse a fost lansată cu ocazia celei de a cincea Conferințe Naționale de Gemoterapie, cu participare internațională, care a marcat totodată aniversarea a 20 de ani de gemoterapie în România. PlantExtrakt, compania care a produs primele gemoterapice din România și singura certificata GMP, susține această manifestație încă de la început, alături de toate demersurile științifice inițiate de Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie.

Cu ajutorul medicilor care practică gemoterapia și au observat îndeaproape efectele pe care le are această practică asupra corpului uman, PlantExtrakt a reușit să obțină argumente științifice, clinice și experimentale care să susțină prin dovezi palpabile că această artă de captare a esenței naturii are beneficii cuantificabile. Dovezile terapeutice ale medicilor susțin și reafirmă necesitatea utilizării extractelor fito și gemoterapice în prevenirea dar și vindecarea diferitelor afecțiuni ale omului modern.

Ramură importantă a fitoterapiei, gemoterapia este o metodă specială de tratament, tocmai datorită faptului că folosește numai părțile tinere, embrionare, ale plantelor proaspete. Acestea conțin în principal compuși sub formă de precursori, „celule stem” vegetale, și un complex bogat de factori de creștere, enzime, proteine, aminoacizi, vitamine și săruri minerale, In plus, părțile tinere ale plantei înmagazinează o formă de energie benefică organismului uman, o energie subtilă și totodată de neoprit care determină mugurele, vlăstarul sau mlădița să crească și să se transforme în plantă adultă.

Mugurii, mlădițele sau radicelele plantei sunt recoltate de culegători specializați, de pe plantațiile proprii ale PlantExtrakt, în condiții deosebite, ținându-se seama de ziua și chiar de ora ideală pentru această operațiune, astfel încât acumularea de energie din țesutul plantei să fie maximă.

Gemoterapicului se prepară cu ajutorul a trei solvenți: apă, alcool și glicerină, pentru că fiecare dintre aceștia extrage un principiu activ diferit din plantă. Culturile și zonele de recoltare sunt certificate ecologic, inclusiv alcoolul farmaceutic obținut din cereale, care este folosit la realizarea preparatelor. Apa folosită la prepararea produselor provine de la un izvor de o puritate superioară.

PlantExtrakt, companie 100% românească, dar cu management german, a fost înființată în toamna anului 1991, în comuna Rădaia, la 14 kilometri de Cluj Napoca, într-o zonă nepoluată, chiar în mijlocul naturii. Platforma industrială are o suprafață de 38.000 de metri pătrați, din care 3.500 de metri pătrați ocupă halele de producție și zonele de depozitare, iar pe o suprafață de peste 12 hectare se întind culturile ecologice de plante medicinale. Fluxurile de producție și control al calității sunt certificate GMP – certificare farmaceutică internațională pentru bună practică de fabricație, o confirmare a îndeplinirii tuturor condițiilor tehnice, materiale și umane pentru realizarea de produse de înaltă calitate.

PlantExtrakt este printre puținii producători de profil din Europa care acoperă tot lanțul produsului, de la cultura plantei la producție, cercetare și dezvoltare, comercializare și marketing. Este pionierul gemoterapiei în România, cu o experiență de 20 ani în fabricarea acestor extracte.

Mai multe detalii pe www.plantextrakt.ro.

Bucuresti, 29.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *