free download 78 travel guides written by experts

La Deva, mai rau ca in Groznii

Zeci de caini au fost impuscati din masini in mers, in stil pur mafiot!

Miercurea trecuta, orasul Deva era impanzit de cadravele a zeci de caini impuscati in timpul noptii. Exista si martori, declaratiile acestora din urma fiind socante: “Au venit cu maşina iar aici, în sensul giratoriu, au deschis geamul, au strigat câinele, iar când animalul a pornit spre maşină un bărbat a scos pe geam o armă cu aer comprimat cu otravă în loc de tranchilizant. După aceea, au plecat. Am rămas înmărmurită. Nu am mai ştiut cum să reacţionez. Căţeluşa pe care au împuşcat-o a murit în aproximativ 15 minute”, povesteste Maria Ardelean. Se pare ca „racketii“ au actionat exact dupa modelul cecen, conducand masini de teren de culoare inchisa iar dupa folosirea armelor de foc in spatiul public si uciderea cainilor au demarat in tromba. Numai ca in acest caz, victimele nu au fost nici politicieni corupti, nici mafioti concurenti pe piata neagra, nici ofiteri de informati ce au defectat in tabara adversa, ci niste biete animale fara aparare in fata cruzimii de neiertat a unor degenerati.

Desi faptele sunt de natura sa oripileze orice om sau autoritate, reactiile primarului Miricia Muntean din Deva au siderat ele insele opinia publica. In data de 14 martie, intr-o emisiune tv in direct, el a declarat cu dezinvoltura: „Ii felicit pe cei care i-au impuscat. A fost legal. A fost legal (…) Ii rog pe toti vanatorii din Deva sa mearga sa ii ridice (…) Ii rog pe deveni sa ia masuri asupra lor (cainilor – n.r.), sa nu ma lase singur. Este singura problema pe care nu am putut să o rezolv pană acum (…) Ma bucur când vad că am scapat de ei”. (sursa zhd.ro)

Mai mult decat atat, alesul devenilor nu s-a sfiit sa faca amenintari voalate la adresa singurei persoane care a decis sa anunte presa in legatura cu acest razboi de gherila impotriva cainilor fara stapan: „Stimata doamna, veti da ochii cu mine!“ a mentionat Mircia Muntean in emisiunea amintita mai sus. Primarul Devei a tinut sa ii transmita doamnei datorita careia informatia s-a raspandit in media ca „Nu trebuie sa iti dau explicatii pentru ceea ce se intampla. Iti bati joc de mine si de oameni pentru ca tii animalele acolo, in rondourile mele de flori din sensul giratoriu.“

Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN condamna aceste actiuni de tip pur mafiot, facand apel catre politie sa se autosesizeze, sa gaseasca vinovatii si sa aplice legea in acest caz. Reprezentantii fundatiei VIER PFOTEN considera ca situatia mai sus descrisa este una ce necesita masuri imediate pentru a stopa astfel de atitudini instigatoare la crima din partea autoritatilor si face apel la toti primarii Romaniei in acest sens. De asemenea, VIER PFOTEN solicita acestora in urma sa dea dovada de responsabilitate sociala si sa respecte legile pe baza carora au fost alesi in functiile pe care acum le detin. Nu in ultimul rand, fundatia VIER PFOTEN doreste sa le reaminteasca tuturor edililor ca sterilizarea este singura metoda viabila si umana pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari.

Bucuresti, 18.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *