free download 78 travel guides written by experts

Gestionarea parcurilor auto si de utilaje este mai usoara cu SocrateOpen

SocrateOpen vine în sprijinul companiilor care deţin flote de autovehicule sau de utilaje printr-o gestionare eficientă a acestora cu ajutorul modulului de gestiune a parcului auto.

Începând de acum, identificarea şi particularizarea fiecărui mijloc de transport existent în parcul auto devine foarte uşoară, modulul fiind astfel realizat încât să permită o descriere completă a autovehiculului/utilajului cu ajutorul informaţiilor referitoare la date tehnice (tip, categorie, motor, capacităţi), date de înmatriculare (provizorie/definitivă), date despre contractul de achiziţie şi tipul acestuia (credit, leasing, custodie etc.), costuri, revizii (istoric şi planificate), chirii.

Evidenţa acţiunilor zilnice se efectuează în baza “foii de utilaj”, care a fost completată cu informaţii adiţionale privind kilometrajul şi stocul declarat de combustibil din rezervor.

Din perspectiva utilizării există un mecanism mult mai uşor de operat prin care se alocă autovehiculele pe persoane şi prin care se pot tipări procesele verbale de predare-primire în forme restrânse sau detaliate.

În plus, modulul SocrateOpen Fleet Management a introdus ca funcţionalitate standard evidenţa contractelor de asigurare (RCA, CASCO etc), pentru fiecare maşină în parte, administratorul parcului auto fiind notificat cu un număr predefinit de zile înainte despre expirarea fiecărei poliţe. Mecanismul poate fi aplicat în mod asemănător şi pentru alte elemente componente ale mijlocului auto pentru care există termene de expirare sau valabilitate, ex: truse medicale, extinctoare etc.

Prin definirea şi planificarea reviziilor se poate implementa un mecanism proactiv de notificare a administratorului parcului auto privind apropierea termenelor de trimitere în revizie a autovehiculelor.

În acelaşi timp a fost introdus un mecanism nou de alocare de costuri pe resurse, cu posibilitatea grupării acestora pe surse şi/sau categorii de cost, în scopul obţinerii rapoartelor de tip profit şi pierdere pe autovehicul.

SocrateOpen Fleet Management permite astfel firmelor care activează în zona de transporturi, distribuţie şi construcţii, dar nu numai acestora, un control rapid şi eficient asupra tuturor costurilor pe care le implică un parc de vehicule şi/sau utilaje şi oferă, prin rapoartele sale, o imagine clară asupra tuturor activităţilor derulate, cheltuielilor efectuate şi evenimentelor survenite la nivelul fiecărui vehicul/utilaj în parte.

Bucuresti, 18.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *