Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Intilnire cu prozatorul Petre Barbu la Libraria Bastilia

Miercuri, 20 iunie, la ora 19.00, la Librăria Bastilia din Bucureşti (Piaţa Romană nr. 5) va avea loc lansarea volumului de proză scurtă Pînă la capătului liniei, de Petre Barbu, apărută la Editura Cartea Românească.

Prezintă: Carmen Muşat

Moderator: Bianca Burţa-Cernat

Pînă la capătul liniei – publicată şi în ediţie digitală – este o carte tulburătoare despre iubire, moarte, suferinţe şi speranţe. O carte întocmai ca viaţa. Nimic nu există separat, protejat de o graniţă bine definită. Iubirea înfloreşte în preajma morţii şi luminează suferinţa, iar durerile se revarsă în speranţe. O carte în care personajele cred cu tărie că iubirea va învinge moartea şi că speranţele lor pot alina, ca nişte medicamente, suferinţele. Toate se regăsesc în cîteva destine, greu de introdus într-un spaţiu bine delimitat şi imposibil de situat într-o ierarhie. Tocmai de aceea este frumoasă viaţa, pentru că le cuprinde pe toate, de-a valma, într-o dulce şi amară îmbrăţişare!

„Petre Barbu este unul dintre cei mai subtili prozatori români contemporani. Impregnate de «freamătul viu al realităţii», povestirile din Pînă la capătul liniei te cuceresc prin umanitatea lor profundă, transcrisă adeseori într-o tonalitate ludică. Reflecţia existenţială şi reflecţia artistică se împletesc în acest volum exemplar, în care obsesia fidelităţii faţă de realitate este sistematic subminată de parodie. Ceea ce îl recomandă în mod special pe acest prozator – cehovian prin capacitatea de a construi, în puţine cuvinte, destine întregi – este excepţionala sa putere de a descifra, în aparenta discontinuitate a banalităţii cotidiene, coerenţa dramatică a vieţii şi a morţii.” (Carmen Muşat)

Petre Barbu (n. 20 iulie 1962) este ziarist la Adevărul Holding. A debutat editorial cu volumul de nuvele Tricoul portocaliu fără număr de concurs (Editura Cartea Românească, 1993). A publicat romanele Dumnezeu binecuvîntează America (Editura Nemira, 1995), Ultima tresărire a submarinului legionar (Editura Nemira, 1998), Blazare (Editura Polirom, 2005) şi volumul Teatru (Editura Unitext, 2003). În 1997, piesa de teatru Dumnezeu binecuvîntează America, adaptarea pentru scenă a romanului cu acelaşi titlu, a cîştigat Premiul I la concursul „Camil Petrescu”, organizat de Ministerul Culturii. În 2003 a obţinut premiul „Cea mai bună piesă românească a anului” – UNITER (în urma concursului de dramaturgie din anul 2002) pentru Tatăl nostru care eşti în supermarket. Alte două piese i-au fost nominalizate la concursul UNITER: La stînga tatălui (1998) şi Duelistul (2000).

Bucuresti, 19.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *